468
Μία από τις αφίσες που αναρτήθηκαν στο Χόλιγουντ | Hollywood Reporter

Πόσα ήξερε η Μέριλ Στριπ για τον Γουάινσταϊν;

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2017, 15:46
Μία από τις αφίσες που αναρτήθηκαν στο Χόλιγουντ
|Hollywood Reporter

Πόσα ήξερε η Μέριλ Στριπ για τον Γουάινσταϊν;

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2017, 15:46

Σε μια ευθεία αν και μάλλον ανοίκεια επίθεση κατά της οσκαρικής Μέριλ Στριπ προχώρησαν άγνωστοι στο Λος Αντζελες, οι οποίοι γέμισαν τους δρόμους της αμερικανικής μητρόπολης με αφίσες: την κατηγορούν ότι γνώριζε για τη χυδαία και επιθετική συμπεριφορά του μεγαλοπαραγωγού Χάρβεϊ Γουάινσταϊν αλλά σιωπούσε, αν δεν ήταν και συνεργός του!

Οι αφίσες εμφανίστηκαν έξω από το Σωματείο Ηθοποιών, έξω από την κατοικία της Στριπ στην Πασαντίνα και κοντά στα στούντιο της Twentieth Century Fox, της εταιρείας που διανέμει τη νέα ταινία της Στριπ «The Post», με θέμα το σκάνδαλο του Γουότεργκεϊτ.

Σε αυτές εικονίζεται η βραβευμένη ηθοποιός μαζί με τον Γουάινσταϊν, γελαστοί και οι δύο σε κάποια εκδήλωση. Μια κόκκινη ταινία είναι πάνω από τα μάτια της Στριπ και γράφει «ΓΝΩΡΙΖΕ» («SHE KNEW»). Υπάρχει ακόμη ένας κωδικός για πορτοφόλι πληρωμής bitcoin.

Η αναφορά γίνεται φυσικά για την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης και τις δεκάδες καταγγελίες κατά του διαβόητου πλέον μεγαλοπαραγωγού, οι οποίες καλύπτουν δεκαετίες. Ο Γουάινσταϊν ήταν ο παραγωγός των επιτυχιών, ο οποίος όμως αποδείχτηκε ότι ήταν ένα «τέρας» σεξουαλικής παρενόχλησης εκβιάζοντας άσημες και διάσημες ηθοποιούς με κάθε τρόπο για να τις ρίξει στο κρεβάτι και όχι μόνο.

Οι αφίσες μιμούνται το οπτικά πολύ δυνατό στιλ της καλλιτέχνιδας Μπάρμπαρα Κρούγκερ, με ασπρόμαυρες φωτογραφίες και κόκκινες ταινίες με μεγάλα γράμματα που συχνά καλύπτουν τα εικονιζόμενα πρόσωπα.

Δεν είναι γνωστοί ποιοι ανάρτησαν τις αφίσες. Ο βρετανικός Telegraph σημειώνει πάντως ότι αστέρες της «εναλλακτικής Δεξιάς» (alt-right) σχεδόν τις καλωσόρισαν.

Προ ημερών η Στριπ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η ηθοποιός Ρόουζ ΜακΓκόουαν, μία από τις πρώτες που κατήγγειλε παρενόχληση και βιασμό από τον παραγωγό, επέλεξε να σιωπήσει για χρόνια για να συνεχίσει να εργάζεται (και) σε ταινίες του.

Κατά της Στριπ καταφέρθηκε η ΜακΓκόουαν, η οποία έγραψε στο Twitter, αν και αργότερα διέγραψε το μήνυμα: «Οι ηθοποιοί σαν τη Μέριλ Στριπ που μετά χαράς εργάστηκαν για το Τέρας-Γουρούνι (τον Γουάινσταϊν) θα φορέσουν μαύρα στις Χρυσές Σφαίρες σε σιωπηλή διαμαρτυρία. Η σιωπή σας είναι το πρόβλημα. Θα παραλάβετε ένα ψεύτικο βραβείο με κομμένη την ανάσα και δεν θα υπάρχει καμιά πραγματική αλλαγή. Απεχθάνομαι την υποκρισία σας».

Σε απάντηση η Στριπ εξέδωσε δήλωση ότι δεν γνώριζε τη συμπεριφορά του Γουάινσταϊν και τόνισε ότι «δεν ήμουν ηθελημένα σιωπηλή. Δεν γνώριζα. Δεν ενέκρινα σιωπηρά τον βιασμό».

Εξήγησε ότι δεν γνώριζε κάθε ένας και κάθε μία ηθοποιός που συνεργάστηκε με τον Γουάινσταϊν «ότι κακοποιούσε γυναίκες ή ότι βίασε τη Ρόουζ τη δεκαετία του ’90 και άλλες γυναίκες πριν και μετά, μέχρι που (αυτές οι γυναίκες) μας το είπαν».

Είπε ότι «δεν ήθελε να ξέρουμε τίποτα γιατί η σχέση που είχε μαζί μας τού έδινε αξιοπιστία, μια δυνατότητα να προσελκύει νέες, φιλόδοξες γυναίκες. Με χρειαζόταν πολύ περισσότερο από ό,τι εγώ αυτόν και φρόντιζε να μην το γνωρίζω», σημείωσε η Στριπ, παραδεχόμενη ότι άθελά (;) της έπαιζε τον ρόλο του «κράχτη» που προσελκύει τα θύματα του Γουάινσταϊν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...