243
Η Γκρέτα έξω από την Καγκελαρία, πριν την συνάντησή της με την Μέρκελ | ΑΠΕ - ΕΡΑ

Γκρέτα σε Μέρκελ: «Θέλει γενναιότητα η μάχη για το κλίμα»

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2020, 22:06
Η Γκρέτα έξω από την Καγκελαρία, πριν την συνάντησή της με την Μέρκελ
|ΑΠΕ - ΕΡΑ

Γκρέτα σε Μέρκελ: «Θέλει γενναιότητα η μάχη για το κλίμα»

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2020, 22:06

Την Γκρέτα Τούνμπεργκ και άλλες νεαρές ακτιβίστριες για την κλιματική αλλαγή υποδέχθηκε την Πέμπτη στην καγκελαρία η Ανγκελα Μέρκελ.

Η 17χρονη Σουηδέζα ακτιβίστρια, μαζί με την 24χρονη Γερμανίδα Λουίζα Νουμπάουερ και τις 19χρονες Βελγίδες Ανούνα ντε Βέβερ και Αντελαΐντ Σαρλιέ είχαν ζητήσει τη συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο.

Η Τούνμπεργκ κάλεσε την Μέρκελ να είναι «γενναία στη μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή».

Στη συζήτηση, που διήρκεσε 90 λεπτά, ζήτησε από την καγκελάριο να αντιμετωπίσει τις εκπομπές άνθρακα με τα ίδια επείγοντα και δραστικά μέτρα που οι ηγέτες επέβαλαν στη μάχη κατά του κορονοϊού.

«Θέλουμε οι ηγέτες να είναι αρκετά γενναίοι ώστε να σκεφτούν μακροπρόθεσμα. Θέλουμε να αναλάβουν ευθύνες και να αντιμετωπίσουν την κλιματική κρίση ως τέτοια», δήλωσε η Τούνμπεργκ μετά τη συνάντηση.

Η Μέρκελ τις υποδέχθηκε εκφράζοντας τη χαρά της για τη συνάντηση αυτή.

Η Γκρέτα – δεξιά – μαζί με την Λουίσα Νουμπάουερ στη συνάντηση με τη Μέρκελ, που εικονίζεται πλάτη

«Η ΕΕ οφείλει επιτέλους να δράσει, η Γερμανία θα πρέπει να έχει την πρωτοβουλία: οι επενδύσεις στα ορυκτά καύσιμα οφείλουν να σταματήσουν, η οικοκτονία πρέπει να γίνει αξιόποινη πράξη», σημειώνει η Τούνμπεργκ σε ανοιχτή επιστολή που συνυπογράφουν πολλοί ακτιβιστές κατά των κλιματικών αλλαγών.

«Ενώ θα έπρεπε να δρούμε, εμείς εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε μια κατάσταση άρνησης. Η κλιματική και οικολογική κρίση δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ ως κρίση», καταγγέλλουν οι ακτιβίστριες αυτές στην επιστολή, η οποία δημοσιεύτηκε από την βρετανική εφημερίδα «The Guardian» και το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...