575
Η Κορίνα Βίντγκεσταϊν σήμερα | Reuters

Ερωμένη του Χουάν Κάρλος: «Είπε ότι ήθελε να με παντρευτεί»

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2020, 18:05
Η Κορίνα Βίντγκεσταϊν σήμερα
|Reuters

Ερωμένη του Χουάν Κάρλος: «Είπε ότι ήθελε να με παντρευτεί»

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2020, 18:05

Νέα τροπή πήρε το ροζ σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον πρώην βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, μετά τη συνέντευξη που έδωσε στο BBC η πρώην ερωμένη του, Κορίνα Βίντγκεσταϊν.

Σύντροφος του Χουάν Κάρλος από το 2004 έως το 2009, η γερμανίδα επιχειρηματίας είναι ένα από τα πλέον πολύκροτα κεφάλαια στο ταραγμένο βιβλίο της ζωής του πρώην βασιλιά της Ισπανίας.

Η 55χρονη αναφέρθηκε στο περιστατικό της γνωριμίας τους, στο ότι ήθελε όντως να την παντρευτεί (αλλά κωλυόταν για τους γνωστούς λόγους, βλέπε Σοφία), ενώ υποστήριξε ότι ο Χουάν Κάρλος έβαλε 65 εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμό της στην Ελβετία γιατί η ίδια στάθηκε στο πλευρό του σε δύσκολες στιγμές και γιατί συμπαθεί πολύ τον γιο της, που είναι σήμερα 18 ετών.

«Ήταν ένα δείγμα αγάπης απέναντι σε μένα και στον γιο μου, Αλέξανδρο», τόνισε.

Σε ρεπορτάζ του για το θέμα με τίτλο «Ο βασιλιάς, η ερωμένη του και ο ελέφαντας στο παλάτι», το BBC αναφέρεται εκτενώς στην αφορμή της γνωριμίας τους, το 2004.

Οι δυο τους συναντήθηκαν σε ένα σαφάρι πάρτι τον Φεβρουάριο του 2004.

Σύμφωνα με την Κορίνα, ο τέως βασιλιάς είχε ένα πρόβλημα με το όπλο του και η ίδια, δεινή κυνηγός ούσα, του έλυσε με την μία το θέμα: «Γνωρίζω πολλά περί όπλων, οπότε του εξήγησα τι έκανε λάθος και ο ίδιος εξεπλάγη».

Η σχέση τους άρχισε τότε ακριβώς: αρχικά με βραδύ ρυθμό, μιλώντας στο τηλέφωνο ενώ μετά, προς το καλοκαίρι, συναντήθηκαν από κοντά ξανά: «Συνδεθήκαμε αμέσως γιατί έχουμε κοινά πολλά πράγματα και αρκετά κοινά ενδιαφέροντα: πολιτική, ιστορία, φαγητό, κρασιά».

«Τότε ζούσα στο Λονδίνο, είχα μόλις ξεκινήσει τη δική μου επιχείρηση. Και ήμουν μια ανύπαντρη μητέρα δύο παιδιών. Περνούσαμε λοιπόν πολύ χρόνο μαζί στη Μαδρίτη, σε ένα εξοχικό σπίτι και ταξιδεύαμε πολύ μαζί», επισημαίνει.

Η Κορίνα εξηγεί ότι ο μονάρχης τής είχε μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση του με τη Σοφία ξεκαθαρίζοντας της ότι σύντομα ίσως και να έπαιρναν διαζύγιο.

«Μου είπε ότι [με την Σοφία] είχαν μια συμφωνία να εκπροσωπούν το Στέμμα, αλλά είχαν εντελώς ανεξάρτητες ζωές. Και ο βασιλιάς μόλις τότε είχε βγει από μια σχέση σχεδόν 20 ετών με μια άλλη γυναίκα [σ.σ: εννοεί μια άλλη ερωμένη]», εξηγεί.

Χουάν Κάρλος και Κορίνα σε επίσημο δείπνο μαζί, το 2006

Μία από τις βασικές στιγμές στη σχέση τους ήρθε το 2009, όταν ο Χουάν Κάρλος ξαφνικά επισκέφτηκε τον πατέρα της.

«Μου τηλεφώνησε [ο πατέρας μου] και μου είπε ότι ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος ήρθε να τον επισκεφτεί και του είπε ξεκάθαρα ότι ήταν πολύ ερωτευμένος μαζί μου και σκόπευε σύντομα να με παντρευτεί», ισχυρίζεται η 55χρονη.

Ωστόσο, ο βασιλιάς εξήγησε στον πατέρα της Κορίνα ότι «δεν θα μπορούσα να το κάνω αμέσως, θα χρειαζόταν λίγος χρόνος», αλλά είπε ότι «ήθελα να μεταφέρω αυτή την ηρεμία στον πατέρα της γυναίκας, επειδή η πρόθεση μου μαζί της ήταν σοβαρή».

Αργότερα, η Κορίνα επιβεβαίωσε ότι ο Χουάν Κάρλος της ζήτησε όντως να προχωρήσουν σε γάμο και ότι παρά το γεγονός ότι εκείνη ήταν «πολύ ερωτευμένη μαζί του», ο μονάρχης ξεκαθάρισε ότι η τελετή «θα ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη περίσταση».

«Νόμιζα ότι [ο γάμος μας] θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την ισπανική μοναρχία» εξηγεί η 55χρονη Γερμανίδα.

Η ίδια λέει ότι παραιτήθηκε από κάθε πιθανή σκέψη για γάμο όταν συνειδητοποίησε ότι η σχέση της με τον Χουάν Κάρλος δεν θα οδηγούσε πουθενά – στην πραγματικότητα η σχέση μαζί του τελείωσε κάπου στα μέσα του 2009.

Ο τέως βασιλιάς και η Κορίνα με τον γιο της, τα Χριστούγεννα του 2008

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...