349
|

Τίτλους τέλους για το «Εθνος» έριξε ο Ιβάν Σαββίδης

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2019, 18:44

Τίτλους τέλους για το «Εθνος» έριξε ο Ιβάν Σαββίδης

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2019, 18:44

Τα θαύματα διαρκούν τρεις μέρες και οι εκδόσεις εφημερίδων κάνα δυο χρόνια. Την αναστολή έκδοσης του ημερήσιου φύλλου του «Εθνους» ανακοίνωσε τη Δευτέρα η διεύθυνση της εφημερίδας, δύο χρόνια από τότε που ο Ιβάν Σαββίδης είχε αποκτήσει τον τίτλο σε ένα deal (εδώ) που είχε έρθει να συμβολίσει την εμφατική είσοδο του ελληνορώσου επιχειρηματία στον χώρο των ΜΜΕ.

Τότε, Σεπτέμβριος του 2017, η επανέκδοση του «Εθνους» –και λίγο αργότερα του «Εθνους της Κυριακής»– είχε συνοδευτεί από φιλόδοξα σχέδια για δημιουργία ενός κραταιού ομίλου μέσων ενημέρωσης. Αλλωστε ακολούθησε έπειτα και το Open TV, σε ένα πολιτικό σκηνικό που ευνοούσε τη δημιουργία φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ.

Ωστόσο, το «Εθνος» που είχε ήδη περάσει την περιπέτεια του «Πήγασου» της οικογένειας Μπόμπολα, δεν τα κατάφερε.

Σε μια ούτως ή άλλως δύσκολη αγορά, αυτή του ημερήσιου Τύπου, η ιστορική εφημερίδα που πρωτοκυκλοφόρησε το 1913 (!) βρέθηκε να πουλάει μόλις 2.750 φύλλα (τόσα πούλησε στις 22 Ιουλίου, τελευταία ημέρα για την οποία έδωσε στοιχεία το πρακτορείο Αργος, εδώ), κάτω και από έντυπα όπως η «Star Press» και το «Μακελειό».

Τον Απρίλιο, η Dimera, ιδιοκτήτρια εταιρεία της εφημερίδας, προχώρησε σε ριζικές αλλαγές του διευθυντικού σχήματος –ήταν ένα μήνυμα της πλευράς Σαββίδη (εδώ) για μια τελευταία ευκαιρία για την επιβίωση της εφημερίδας, η οποία συνέχισε να κυκλοφορεί ως και τις εκλογές, αλλά δεν τα κατάφερε στη συνέχεια.

Ετσι, την Τρίτη θα κυκλοφορήσει το τελευταίο φύλλο.

Οπως ανέφεραν οι typologies.gr, θα υπάρξει πρόγραμμα εθελουσίας αποχώρησης των εργαζομένων.

Η ανακοίνωση της αναστολής της έκδοσης έγινε στον ιστότοπο ethnos.gr, ο οποίος θα συνεχίσει να λειτουργεί:

Είμαστε αναγκασμένοι να αναστείλουμε από τις 31 Ιουλίου 2019 την κυκλοφορία του καθημερινού ΕΘΝΟΥΣ.

Παραμένει, όμως, κοντά σας το εβδομαδιαίο φύλλο μας, το ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ – πλούσιο σε ένθετα, περιοδικά και προσφορές, με ρεπορτάζ, άρθρα και αναλύσεις πρώτης γραμμής- καθώς και η ενημερωτική ιστοσελίδα μας ethnos.gr με όλες τις ειδήσεις, πάντοτε αξιόπιστα, έγκυρα και ταχύτατα.

Ευχαριστούμε όλους τους αναγνώστες μας που μας τίμησαν μέχρι σήμερα με την καθημερινή αγορά της εφημερίδας από το περίπτερο και τους καλούμε να μας ακολουθήσουν στο κυριακάτικο και διαδικτυακό ταξίδι μας προς την ενημέρωση και τη γνώση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...