479
Ο πρώην υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος επιστράτευσε το επιχείρημα ότι δεν... πρόλαβε να θεσπίσει πλαφόν | Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Πετρόπουλος για τις συντάξεις των €24.000: Θα βάζαμε πλαφόν, αλλά δεν… προλάβαμε

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2019, 13:23
Ο πρώην υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος επιστράτευσε το επιχείρημα ότι δεν... πρόλαβε να θεσπίσει πλαφόν
|Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Πετρόπουλος για τις συντάξεις των €24.000: Θα βάζαμε πλαφόν, αλλά δεν… προλάβαμε

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2019, 13:23

Δεν έχει δοθεί καμία από τις συντάξεις των 24.000 ευρώ. Αυτό υποστήριξε ο πρώην υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, ο οποίος επιστρατεύοντας μια στρεψόδικη επιχειρηματολογία είπε ότι ναι μεν υπάρχει η πιθανότητα να οδήγησε ο νόμος Κατρούγκαλος σε υπέρογκες συντάξεις, αλλά προσέθεσε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόλαβε να νομοθετήσει ένα είδος «κόφτη» για αυτές τις περιπτώσεις! Δηλαδή ότι πάλι φταίει ο λαός που δεν ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ…

Το πώς υπήρχε μαθηματικός τύπος που σε αυτόν τον τρομακτικό για την πλειονότητα των συνταξιούχων νόμο Κατρούγκαλου έβγαζε τέτοιου ύψους συντάξεις, δεν το εξήγησε…

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα στον RealFm, και μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις (εδώ) για απίστευτα μεγάλες συνάξεις που προέκυψαν από τον πολυδιαφημισμένο από το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ, νόμο Κατρούγκαλου, ο κ. Πετρόπουλος ισχυρίστηκε ότι αυτά που λέει ο σημερινός υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης «δεν είναι αληθή».

Πρόσθεσε ότι «δεν έχουν δοθεί τέτοιες συντάξεις, αμφιβάλλω αν έχει δοθεί καμία. Εγώ επόπτευα την λειτουργία, δεν χορηγούσα συντάξεις.

» Οταν διαπίστωσα ότι προκύπτουν συντάξεις μεγαλύτερες κατά την εφαρμογή της μεταβατικής περιόδου, είπα ότι δεν θα καταβληθούν τέτοιες συντάξεις. Μάλιστα, υπάρχει αγωγή από δικαιούχο υψηλής σύνταξης κατά στελεχών του ΕΦΚΑ διότι δεν της χορήγησαν το ύψος αυτό.

» Είναι αποδεδειγμένα αυτά που λέω γιατί ο ΕΦΚΑ δεν κατέβαλε αυτές τις συντάξεις», δήλωσε.

Σε ό,τι αφορά τη διόρθωση αυτής της κατάστασης, ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι «θα γινόταν νομοθετικά. Μέσα στην πρόωρη λήξη της κοινοβουλευτικής περιόδου, δεν μας δόθηκε ο χρόνος να νομοθετήσουμε. Στην εφαρμογή του νόμου βλέπαμε πράγματα και τα βελτιώναμε».

Πρόσθεσε δε ότι «δεν πρόκειται για μεγάλο όγκο συντάξεων, πρόκειται για περιθωριακές περιπτώσεις που όμως δεν ήταν και για εμάς ορθό να καταβληθούν τόσο υψηλές συντάξεις και θα έμπαινε αυτό το όριο, το δωδεκαπλάσιο του ύψους της εθνικής σύνταξης».

Ο πρώην υφυπουργός σχολίασε τις δηλώσεις του Γιάννη Βρούτση για «λογιστική αλχημεία» στον ΕΦΚΑ λέγοντας «εκείνο που λέει ο κ. Βρούτσης είναι ότι σκοπίμως δεν βγάζαμε συντάξεις για να εμφανίζουμε πλεόνασμα, και αυτή είναι η αλχημεία. Είχε πει μάλιστα ότι θα πήγαινε στον εισαγγελέα τα σχετικά στοιχεία για να διωχθούμε ποινικά και εγώ προσωπικά.

» Περιμένω να το κάνει, δεν το κάνει γιατί εκείνο που καταλαβαίνει τελικά είναι ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα έλεγε και γι’ αυτό το λόγο ούτε τον λεγόμενο νόμο Κατρούγκαλου θα πάει να καταργήσει γιατί δεν θα μπορέσει να βγάλει συντάξεις.

» Ο κ. Βρούτσης είπε ότι δεν είναι εύκολο να χαλάσεις τον νόμο Κατρούγκαλου, τον έχουμε φτιάξει τόσο καλά και δόλια εμείς που δεν του επιτρέπουμε να τον καταργήσει. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να τον αλλάξει διότι θα φέρει τεράστια κοινωνική αναστάτωση και ζημία στους ασφαλισμένους και δεν το αντέχει κοινωνικά και επειδή δεν μπορεί να καταβάλει συντάξεις κάθε μήνα. Καθώς έρχονται αντιμέτωποι με την πραγματικότητα και όχι τις ιδεοληψίες τους, θα αντιλαμβάνονται ότι αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι άξιο προστασίας και δεν είναι εύκολο, επειδή έτσι τους ήρθε στο μυαλό, να καταργήσουν κοινωνικά δικαιώματα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...