• Η Αννα Βαγενά είναι αγανακτισμένη με τον Γιάνη Βαρουφάκη

    Κατά τη συζήτηση για την άρση της ασυλίας (εδώ) του Παύλου Πολάκη στην Ολομέλεια ακούστηκαν πολλά –τα περισσότερα από το βήμα της Βουλής (εδώ). Ωστόσο, ξεχωριστό ενδιαφέρον έχουν και μερικά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο περιθώριο των ομιλιών και της ψηφοφορίας.

     

    Πρωταγωνίστρια σε δύο ιστορίες που έγιναν γνωστές είναι η μεγάλη μας πρωταγωνίστρια του θεάτρου και του σινεμά, η βουλευτής Λαρίσης Αννα Βαγενά, η οποία φαίνεται ότι ξύπνησε θυμωμένη, ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

     

    Το πρώτο το περιγράφει ο «Βηματοδότης» με την κυρία Βαγενά να εγκαλεί εντός της αιθούσης της Ολομέλειας –και την ώρα που αγόρευε ο κ. Πολάκης– τον πρώην Ποταμίσιο και νυν της ΝΔ βουλευτή Γιώργο Αμυρά επειδή έφερε τη Δεξιά στην εξουσία!

     

    Γράφει χαρακτηριστικά η παραπολιτική στήλη από tovima.gr:

     

    Σε κάποια στιγμή σηκώνεται από το έδρανό της η Αννα Βαγενά (βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) και κατευθύνεται προς το έδρανο που καθόταν ο Γιώργος Αμυράς (πρώην Ποταμίσιος και νυν βουλευτής της ΝΔ) και του λέει: «Ευχαριστήθηκες τώρα που έφερες τη ΝΔ στην εξουσία;». Ο κ. Αμυράς δεν τα χάνει και της λέει με απίστευτη ηρεμία: «Ναι, είμαι πολύ ευχαριστημένος, διπλά ευχαριστημένος που ήρθε στην εξουσία η ΝΔ και έφυγε ο ΣΥΡΙΖΑ, το κατάλαβες;»

     

    Και καλά, αυτές οι ανησυχίες της κυρίας Βαγενά για τη Δεξιά, μπορούν να ειδωθούν με μια κάποια συγκατάβαση ή και αδιαφορία. Το δεύτερο περιστατικό όμως έχει πιο πολιτικό ενδιαφέρον.

     

    Το περιγράφει ο «Μικροπολιτικός» στα «Νέα» και μαρτυρά την ενόχληση των Συριζαίων για την εκλογική επιτυχία του πρώην συντρόφου τους, Γιάνη Βαρουφάκη.

     

    Συνέβη στο εντευκτήριο της Βουλής και αφού η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποχωρήσει από τη διαδικασία.

     

    Περιγράφει λοιπόν ο «Μικροπολιτικός»:

     

    Οι συριζαίοι βουλευτές που συνέχιζαν να παρακολουθούν τη διαδικασία από την τηλεόραση έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στην ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη. Μέχρι που η Αννα Βαγενά αγανάκτησε: «Τι τον ακούτε αυτόν; Αυτός φταίει που δεν βγήκε ο Τσίπρας», είπε.

  • Ο Πολάκης ξεκίνησε «αντάρτικο» κατά του Μητσοτάκη, καπνίζοντας στη Βουλή

    Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες από την επιθεώρηση που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο καφενείο της Βουλής (εδώ), προκειμένου να δει αν εφαρμόζεται επιτέλους ο νόμος του κράτους για την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους και οι πρώτοι θεριακλήδες πέρασαν στην αντεπίθεση.

     

    Συγκεκριμένα, ήταν ο γνωστός Παύλος Πολάκης αλλά και άλλοι κομματικοί του σύντροφοι στον ΣΥΡΙΖΑ που μετά την ομιλία του πρώτου στην Ολομέλεια για την άρση της ασυλίας του το πρωί της Τετάρτης (εδώ), έσπευσαν στο κυλικείο για να καπνίσουν επιδεικνύοντας τα τσιγάρα τους.

     

    Στη φωτογραφία που ανήρτησε επιδεικτικά ο ίδιος ο κ. Πολάκης στο Facebook, μετρά κανείς δύο αναμμένα τσιγάρα, ενώ άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο πρώην υπουργός Σωκράτης Φάμελλος και η νεοεκλεγείσα Ραλλία Χρηστίδου, ποζάρουν χαμογελώντας με τα πακέτα τους στο τραπέζι.

    Πέρα από το στοιχείο μικροπολιτικής –θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι μέτρα θα ληφθούν απέναντι στους καπνιστές του ΣΥΡΙΖΑ– το πρόβλημα είναι πιο ευρύ και θέτει ερωτήματα για την ποιότητα της Δημοκρατίας στη χώρα: μιλάμε για ανθρώπους που ο ελληνικός λαός τους έχει στείλει στη Βουλή για να ψηφίζουν τους νόμους του ελληνικού κράτους αλλά οι συγκεκριμένοι δεν έχουν πρόβλημα να διαφημίζουν πώς παραβιάζουν αυτούς τους νόμους.

  • «Ρήξη» Μητσοτάκη - Αναστασιάδη για το τσιγάρο

    Κατά την επίσημη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λευκωσία, το κλίμα με τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη ήταν όπως αναμενόταν εγκάρδιο.

     

    Δεν είναι μόνο ότι ο κ. Αναστασιάδης είναι ένας «αδελφός μας Κύπριος», όπως συνηθίζουμε να λέμε, αλλά ανήκει και στην ίδια ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια με τον κ. Μητσοτάκη –είναι ένας κεντροδεξιός– και είχε υπάρξει στενότατος φίλος με τον πατέρα του Πρωθυπουργού, τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (κάποιοι θυμήθηκαν πως είχε εκφωνήσει επικήδειο).

     

    Μάλιστα, ο κ. Αναστασιάδης αποδείχτηκε και χιουμορίστας: χάρισε στον κ. Μητσοτάκη μια χειροποίητη γραβάτα, για να συμβολίσει «την αλλαγή της εποχής», τώρα που από το Μαξίμου έφυγε ο Αλέξης –δεν-φοράω-γραβάτα– Τσίπρας.

     

    Να μην πολυλογούμε, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν σε όλα, από τα ελληνοτουρκικά και τις γεωτρήσεις μέχρι τις γραβάτες. Αλλά διαφώνησαν σε ένα. Και με δεδομένο ότι ο κ. Μητσοτάκης το έχει ανάγει αυτό το ένα σε ζήτημα-φετίχ της διακυβέρνησής του, έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον αυτή η διαφωνία τους.

     

    Οπως έγραψε ο «Μικροπολιτικός» των «Νέων», ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να εξηγήσει στον κ. Αναστασιάδη τον αντικαπνιστικό νόμο που θέλει να εφαρμόσει.

     

    Η συνέχεια δεν ήταν αυτή που ανέμενε. Αντιγράφω από τη στήλη των «Νέων»:

     

    «Δεν βρήκε την ανταπόκριση που ίσως περίμενε, μιας και ο Αναστασιάδης είναι μανιώδης καπνιστής. Οχι μόνο του τόνισε τη διαφωνία του με την καθολική απαγόρευση του τσιγάρου σε δημόσιους χώρους, αλλά του μίλησε για έναν δικό του κυπριακό άγραφο κανόνα: “Οσοι δεν καπνίζουν δεν τους βάζω στο Προεδρικό Μέγαρο”, είπε στον Μητσοτάκη. Βλέπω πολλούς να κάνουν ήδη τα χαρτιά τους για μετεγκατάσταση στην Κύπρο»

  • Η Ραλλία Χριστίδου εύχεται με καρδούλες στον Τσίπρα για τα γενέθλιά του

    Σε άλλες εποχές κάποια Μέριλιν θα του τραγουδούσε λάγνα το «happy birthday, Mr. President». Αλλά η Ραλλία είναι τού έντεχνου και δεν τα μπορεί αυτά –ίσως του χρόνου.

     

    Ετσι, η τραγουδίστρια και νεοεκλεγείσα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (είχε δοκιμάσει και στις ευρωεκλογές χωρίς επιτυχία, αλλά ο Νότιος Τομέας της Β’ Αθηνών αποδείχτηκε πιο εύκολη πίστα), προτίμησε να στείλει ευχές για τα γενέθλια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα μέσω social media.

     

    Ο τέως Πρωθυπουργός έκλεισε την Κυριακή τα 45 του χρόνια –γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου 1974– και η κυρία Χριστίδου δημοσίευσε στο Instagram την κλασική πια φωτογραφία του (αυτήν την παιχνιδιάρικη από τη Νέα Υόρκη το ’16 όταν είχε ποζάρει στο Reuters) και του ευχήθηκε να είναι πάντα γερός, να τον χαίρεται η οικογένειά του αλλά «και όλοι εμείς».

     

    Ακολούθησαν και μερικά διαδικτυακά άνθη, καρδούλες και φατσούλες… Αρα, δεν αποκλείεται και η στιγμή που η κυρία Χριστίδου θα γίνει τρόπον τινά μια Μονρόε των Βαλκανίων.

  • O Γεωργούλης μιλά για τη μυσταγωγία του τσίπουρου στην Ευρωβουλή

    Ο Αλέξης Γεωργούλης φαίνεται ότι τιμά την ψήφο των 162.974 πολιτών που τον περασμένο Μάιο τον έστειλαν στο Ευρωκοινοβούλιο.

     

    Ο ηθοποιός που έγινε πολιτικός και ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται ιδιαίτερα δραστήριος, ασχέτως αν οι μέχρι τώρα πρωτοβουλίες του έχουν αντιμετωπιστεί με μια κάποια χλεύη (εδώ).

     

    Ετσι, μετά την σκληρή ερώτηση για τα ζητήματα ασφαλείας που προκύπτουν από το μαζικό downloading της εφαρμογής FaceApp, ο κ. Γεωργούλης επανήλθε με μια ερώτηση προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή στον ειδικό φόρο κατανάλωσης για το τσίπουρο.

     

    Οπως αναφέρει ο «Μικροπολιτικός» στα «Νέα», ο 45χρονος ευρωβουλευτής ενημέρωσε τους συναδέλφους του ότι το τσίπουρο και η τσικουδιά αποτελούν «μυσταγωγία» και «κομμάτι της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς, κομμάτι της φιλοσοφίας μας ως λαός».

     

    Αν μη τι άλλο, ο κ. Γεωργούλης φαίνεται να ακολουθεί τα βήματα του μεγάλου τιμονιέρη του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα που όταν ήταν Πρωθυπουργός δήλωνε ότι «τον ήλιο και το τσίπουρο δεν θα μας τα πάρουν ποτέ».

     

     

  • Ο Γιώργος και η Μαρίνα Πατούλη εικονογραφούν το ελληνικό καλοκαίρι

    Την Κυριακή 28 Ιουλίου, οπότε ο φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» τον Γιώργο Πατούλη με τη σύζυγό του Μαρίνα σε ένα τρυφερό-ειδυλλιακό ενσταντανέ, απέμεναν 35 ημέρες ως την ενθρόνισή του στη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής.

     

    Ο χρόνος κυλά δύσκολα αλλά είναι ευκαιρία για σκηνές απείρου κάλους. Τη φωτογραφία με το σχόλιο ότι «η Αττική είναι υπέροχη», ο εν αναμονή Περιφερειάρχης την ανήρτησε ο ίδιος στο Facebook. Προσφέροντας μια ιδέα για καμπάνια για τον τουρισμό μας, που εφέτος αντιμετωπίζει όπως μαθαίνουμε, ζόρια.

     

    Είναι και αυτή μια εικονογράφηση του ελληνικού καλοκαιριού. Ο,τι και αν σημαίνει αυτό…

  • Η Νόνη Δούνια φωτογραφήθηκε ήδη στη Βουλή

    Η ορκωμοσία των νέων βουλευτών είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 17 Ιουλίου, αλλά φαίνεται ορισμένους η χαρά δεν τους αφήνει να κρυφτούν.

     

    Η Νόνη Δούνια, πρώην μοντέλο, πρώην υποψήφια δημοτική σύμβουλος Πειραιά με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη και νεοεκλεγείσα βουλευτής Α’ Πειραιώς με τη Νέα Δημοκρατία, έσπευσε να μπει στην αίθουσα της Ολομέλειας και να κάνει μια πρώτη φωτογράφηση ποζάροντας μπροστά στα έδρανα.

     

    Μάλιστα η κυρία Δούνια ανήρτησε μία από τις φωτογραφίες στα social media, γράφοντας: «Η πρώτη θεσμική επίσκεψη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Τιμή και δέος!»

    Η κυρία Δούνια κατέλαβε την τέταρτη έδρα –από τις πέντε που κέρδισε η ΝΔ στη συγκεκριμένη περιφέρεια– καθώς 7.658 πολίτες του πρώτου λιμανιού της χώρας την τίμησαν με την ψήφο τους.

     

    Η εκλογή της είναι τρόπον τινά ιστορική καθώς ουδέποτε άλλοτε η ΝΔ είχε εκλέξει γυναίκα βουλευτή στην Α’ Πειραιώς και Νήσων.

  • H Δούρου βρήκε να σχολιάσει με... Μελίνα Μερκούρη (που πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα) το αντικαπνιστικό δόγμα Μητσοτάκη

    Εντάξει, η Ρένα Δούρου που θεωρεί το Μάτι «στραβή στη βάρδιά της» δεν είναι αυτό που λέμε ο ορισμός της σύνεσης. Αλλά η ιδέα της να σχολιάσει το νέο δόγμα της κυβέρνησης για εφαρμογή της υφιστάμενης αντικαπνιστικής νομοθεσίας, θέτει νέα όρια στο πού μπορεί να φτάσει ο νους του ανθρώπου.

     

    Η απερχόμενη Περιφερειάρχης Αττικής, σχολιάζοντας προφανώς τις προτεραιότητες που έθεσε ο νέος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατ’ εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ανήρτησε στο Instagram μια φωτογραφία της αξέχαστης Μελίνας Μερκούρη να καπνίζει. Η λεζάντα της ήταν ένα λιτό «σχόλιο περί αντικαπνιστικού… Πολλές καλημέρες!»

    Ας προσπεράσουμε το ότι ως Περιφερειάρχης Αττικής οφείλει εκ της θέσεώς της να εφαρμόζει την κείμενη νομοθεσία ή να εποπτεύει την εφαρμογή της.

     

    Τι θέλει να μας πει η κυρία Δούρου; Οτι είναι μαγκιά και chic το κάπνισμα; Οτι όπως η Μελίνα αδιαφορούσε για τους γύρω της καπνίζοντας έτσι πρέπει να κάνουμε και εμείς τώρα; Οτι ο αντικαπνιστικός νόμος είναι κάτι στο οποίο η Μερκούρη δεν θα συμφωνούσε ποτέ;

     

    Μα η Μελίνα πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα, εξαιτίας του τσιγάρου!

  • Η κυρία Μπαλατσινού-Κικίλια έσπασε το ρεκόρ αλλαγής ρούχου

    Η Τζένη Μπαλατσινού, σύζυγος του Βασίλη Κικίλια, έλαμπε κατά την προσέλευση του ζεύγους στο Προεδρικό για την τελετή ορκωμοσίας των νέων υπουργών –ο καλός της ορκίστηκε υπουργός Υγείας.

     

    Φορούσε μια ωραία μαύρη παντελόνα με κατάλευκο τοπ –μια τέλεια, λίγο ανατρεπτική αλλά ταυτόχρονα και αυστηρή επιλογή για το τελετουργικό.

    Το εντυπωσιακό είναι ότι ούτε 90 λεπτά αργότερα, η Τζένη έδωσε το «παρών» και στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Υγείας.

     

    Οπου πρόλαβε να αλλάξει και να φορέσει ένα μουσταρδί τοπ, γιατί μια κυρία δεν μπορεί να εμφανίζεται με το ίδιο ρούχο σε δύο διαφορετικές εκδηλώσεις, ασχέτως αν έχουν χρονική απόσταση μια ώρα και κάτι.

    Οφείλει κανείς να υποκλιθεί στην φροντίδα που δίνουν ορισμένες γυναίκες στην εικόνα τους –ιδίως όταν πρόκειται για κυρίες υπουργών.

  • Επινίκια με την οικογένειά του για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

    Από την αρχή αυτής της προεκλογικής εκστρατείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε στο πλευρό του την οικογένειά του και το προέβαλε δεόντως.

     

    Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι συμμετείχε ενεργά σε δράσεις και εκδηλώσεις ενώ συχνά συνόδευε τον σύζυγό της στις περιοδείες του στην περιφέρεια –οι σχετικές εικόνες ανέβηκαν στα social media.

     

    Ο γιος του, ο Κωνσταντίνος, είχε πάει να ψηφίσει μαζί του στις ευρωεκλογές, ενώ τον συνόδευσε μαζί με την αδελφή του Δάφνη στο ταξίδι στη Θεσσαλονίκη, τελευταίο σταθμό της εκστρατείας του (εδώ). Η Δάφνη πάλι, του έφτιαξε η ίδια ένα γλυκό την Κυριακή των εκλογών και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ανήρτησε τη σχετική φωτογραφία στο Instagram (εδώ).

     

    Ετσι, ήταν λογικό οι πρώτες στιγμές του θριάμβου να είναι οικογενειακές. Η φωτογράφος Μάρω Κουρή απαθανάτισε τη φαμίλια Μητσοτάκη στα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς το βράδυ της 7ης Ιουλίου.

    Σοφία, Κυριάκος, Μαρέβα, Κωνσταντίνος και Δάφνη Μητσοτάκη στα επινίκια.

  • Ο Τσίπρας μπέρδεψε τα τρία γουρουνάκια με την Κοκκινοσκουφίτσα - και αυτό δεν είναι παραμύθι

    Γενικά ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας πολιτικός που στον οίστρο του να διηγηθεί μια ιστορία μπερδεύει τα πραγματολογικά στοιχεία. Λέσβος ή Μυτιλήνη, μια κάμερα ανοιχτή ή όχι, τρόικα ή Θεσμοί, πολλά γίνονται ένα στο μυαλό του.

     

    Ετσι, δεν προκαλεί έκπληξη που στην κεντρική προεκλογική ομιλία του στο Σύνταγμα το βράδυ της Παρασκευής, ο κ. Τσίπρας είπε να κάνει ένα fusion παραμυθιών προκειμένου να πλήξει τον αντίπαλό του, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

     

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να περιγράψει τον πρόεδρο της ΝΔ ως τον κακό λύκο του παραμυθιού. Ωραία. Αλλά ποιου παραμυθιού;

     

    Ο ίδιος είπε ότι όπως στο παραμύθι με τα τρία γουρουνάκια, ο λύκος μεταμορφώθηκε σε καλοκάγαθη γιαγιά έτσι και η Νέα Δημοκρατία δεν φανερώνει το πρόγραμμά της.

     

    Μόνο που στα τρία γουρουνάκια ο κακός λύκος δεν μεταμορφώθηκε σε γιαγιά —στην κοκκινοσκουφίτσα το έκανε.

     

    Βέβαια το μήνυμά του το πέρασε, αλλά είναι να απορείς τι παραμύθια διάβαζε στα παιδιά του, καθότι τελευταία περνάει και ως οικογενειάρχης που πάει τους γιους του στο σχολείο

  • O Tσίπρας θυμάται την πρώτη του εμπειρία στο Μαξίμου και γελάει. Γελάει με τους θανάτους δύο σμηναγών της ΠΑ!

    Μετά τη «μάχη του Σκάι» –που προφανώς θα πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία–, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πια καλά προετοιμασμένος για να μπορέσει να αποκρούσει τις σκληρές ερωτήσεις  του Αντώνη Σρόιτερ του Alpha.

     

    Ηταν ερωτήσεις αδυσώπητες του τύπου «οι συνεργάτες σας λένε ότι το βασικό ελαττωμά σας είναι ότι είστε πολύ συναισθηματικός, ισχύει;» ή «το πρωί ντύνεστε μόνος ή σας διαλέγει τα ρούχα η σύντροφός σας;».

     

    Τέλος πάντων, ο καθένας κρίνεται. Η μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη του κ. Τσίπρα έγινε στο Μαξίμου και ήταν χαλαρή.

     

    Ετσι, ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε να λέει για τη σχέση του με το χρήμα:

     

    «Η αλήθεια είναι πως η σχέση μου με τα χρήματα ήταν πάντοτε μία σχέση η οποία δεν ήταν πολύ καλή… Δεν έχω χρήματα στο παντελόνι μου, γιατί συνήθως τα χάνω». Η τετραετία ΣΥΡΙΖΑ σε περίπου 30 λέξεις.

     

    Αλλα ο κ. Τσίπρας δεν έδειξε μόνο ασόβαρος, κάτι που είχαμε κάπως καταλάβει. Επέδειξε για μία ακόμη φορά και μια τρομακτική έλλειψη ενσυναίσθησης. Και αυτό το είχαμε καταλάβει με το Μάτι, αλλά είναι άλλο να στο επιδεικνύει ο ίδιος μέσα από την πρωθυπουργική βίλα της Ηρώδου Αττικού.

     

    Ρωτήθηκε κάποια στιγμή για την πρώτη του εμπειρία στο Μαξίμου. Και τότε ο κ. Τσίπρας άρχισε να γελάει και να λέει ότι έψαχνε το τριψήφιο τηλέφωνο που χτυπούσε. Ηταν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ που τον ενημέρωσε για την πτώση ενός F-16 στην Ισπανία, που κόστισε τη ζωή στους σμηναγούς Αθανάσιο Ζάγκα και Παναγιώτη Λάσκαρη.

     

    Ο Πρωθυπουργός της χώρας δηλαδή, γελούσε που θυμόταν τον θάνατο δύο ανθρώπων!

    Διόρθωση. Γελούσε με μια τραγωδία που κόστισε τη ζωή σε 11 άτομα, καθώς άλλα εννέα είχαν σκοτωθεί στο έδαφος.

  • Ο Αδωνις Γεωργιάδης σε κλούβα των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο - «είναι ήρωες της δημοκρατίας»

    Πρώτα ο Θάνος Πλεύρης έσπασε ξημερώματα το «άβατο» των Εξαρχείων (εδώ), προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις. Αλλοι τον χειροκρότησαν, άλλοι γέλασαν –το μήνυμά του πάντως ο υποψήφιος βουλευτής της Α’ Αθηνας το έστειλε.

     

    Ετσι, το βράδυ της Τετάρτης, ο Αδωνις Γεωργιάδης έκανε ρελάνς. Οχι μόνο πήγε στην περιοχή αλλά μπήκε και στην κλούβα των ΜΑΤ που σταθμεύει στο Πολυτεχνείο. Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μπήκε στην κλούβα για να συγχαρεί αυτούς τους, όπως τους αποκάλεσε, «ήρωες της δημοκρατίας».

    Αν μη τι άλλο θα έχει ενδιαφέρον τι θα γίνει στην περιοχή με τους διάφορους ήρωες, εφόσον γίνει κυβέρνηση η ΝΔ.

  • Ο Ζουράρις δηλώνει πολύ ερωτευμένος με τον Τσίπρα και τον θεωρεί ισάξιο του Ελευθέριου Βενιζέλου

     

    «It was love at first sight. The first time Yossarian saw the chaplain, he fell madly in love with him». Αυτές οι δύο πρώτες φράσεις του «Catch-22», του θρυλικού βιβλίου του Τζόζεφ Χέλερ, θεωρούνται ένα από τα καλύτερα ανοίγματα –αν όχι το καλύτερο– στη σύγχρονη λογοτεχνία.

     

    Αν ο Χέλερ ζούσε σήμερα, δεν θα έγραφε ένα αντιπολεμικό δράμα. Αλλά ένα πολιτικό ρομάντσο. Με τον Κώστα Ζουράρι να περιγράφει τον έρωτά του για τον Αλέξη Τσίπρα.

     

    O υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε πριν λίγες ημέρες συνέντευξη στη Μαρία Σαμολαδά και στο GrTimes.gr.

     

    Παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα, γενικά ξέρεις τι να περιμένεις από τον κ. Ζουράρι όταν δίνει μια συνέντευξη. Θα εξηγήσει με περίτεχνο τρόπο πώς έκανε το σάλτο από τους Ανεξ. Ελληνες στον ΣΥΡΙΖΑ, θα πει ότι είναι Μακεδόνας απόγονος του Αριστοτέλη και αυτοί «Σκοπιανοί μέχρι να διαλυθούν», θα επαναλάβει το ότι όποιος Παοκτσής ψηφίσει ΝΔ, ψηφίζει Ολυμπιακό –τα γνωστά δηλαδή.

     

    Αυτό όμως που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ήταν η εκδήλωση του έρωτά του –πλατωνικού λογικά– για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Η ερώτηση της δημοσιογράφου προς τον κ. Ζουράρι ήταν αν τον εμπνέει ο κ. Τσίπρας ως πολιτική προσωπικότητα.

     

    «Δεν μπορώ να μιλήσω για τον Αλέξη Τσίπρα γιατί… εγώ τον λέω “το αγόρι μου”, είμαι ερωτευμένος μαζί του, έχω γεροντικό πάθος μαζί του και επομένως δεν μπορώ να σου πω τίποτα, ούτε καλό ούτε κακό», απάντησε ο 79ετής κ. Ζουράρις.

     

    Μετά όμως δεν συγκρατήθηκε και συνέχισε: «Το θαυμάζω αυτό το παιδί, το αγαπώ, έχει αυτήν την καλοσύνη… και υπήρξε βέβαια ο καλύτερος έλληνας Πρωθυπουργός μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο, προφανώς. Βαριέμαι να εξηγήσω γιατί, γιατί είμαι επιστήμων αυτού του τομέα, βαριέμαι να εξηγήσω γιατί είναι ο καλύτερος έλληνας Πρωθυπουργός μετά τον Βενιζέλο».

     

    Εδώ τουλάχιστον θα μπορούσε και να σταματήσει ο κ. Ζουράρις, άλλωστε το είπε, βαριέται. Ομως κάτι το γεροντικό πάθος, κάτι το κρασί, δεν είναι και δύσκολο να φτάσεις να συγκρίνεις τον κ. Τσίπρα με τον Βενιζέλο και ήθελε να το συνεχίσει. Οχι δεν είναι ο κ. Τσίπρας ο καλύτερος έλληνας Πρωθυπουργός «μετά» τον Βενιζέλο.

     

    «Μαζί με τον Βενιζέλο… γιατί ο Βενιζέλος έκανε μεγάλα λάθη. Ο Αλέξης έκανε μικρά λάθη», προσέθεσε.

     

    Αυτή είναι η συνέντευξη του κ. Ζουράρι. Απολαύστε υπεύθυνα.

     

     

  • Η Βάνα Μπάρμπα ονειρεύεται την εποχή ΠΑΣΟΚ - Βάνα Μπάρμπα με ΠΑΣΟΚ δηλαδή

    Η Βάνα Μπάρμπα, υποψήφια του Κινήματος Αλλαγής στα Ιωάννινα, είναι η ενσάρκωση αυτού του δημοφιλούς σχήματος στα social media, όπου συγκρίνεται μια κατάσταση ή ένα πρόσωπο επί εποχής ΠΑΣΟΚ και εποχής ΣΥΡΙΖΑ. Η ηθοποιός ονειρεύεται τη Βάνα Μπάρμπα με ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ μας κι εμείς, το ίδιο κάνουμε.

     

    Η ηθοποιός και υποψήφια βουλευτής του ΚΙΝΑΛ έδωσε μια μακροσκελή συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε: «Εχω ανάγκη να ονειρευτώ. Έχω ανάγκη να ξαναθυμηθώ την καλή εποχή του ΠΑΣΟΚ». Εχει ανάγκη δηλαδή να θυμηθεί τη Βάνα Μπάρμπα με ΠΑΣΟΚ και όχι τη Βάνα Μπάρμπα με ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή.

     

    «Πιστεύω, πως όταν κάποιος θέλει να κατέβει στον αγώνα και να είναι χρήσιμος πρέπει να ακολουθεί τον δρόμο της καρδιάς. Το ΚΙΝΑΛ με αντιπροσωπεύει. Γιατί πρέπει να πάω με κάτι άλλο; Αυτό μου γεμίζει την καρδιά. Ήμουν ανέκαθεν με το ΠΑΣΟΚ, είναι κόμμα της καρδιάς μου. Από κει και πέρα. με όσα λάθη, παρατράγουδα και κακές επιλογές να κάναμε στην ζωή μας, αυτή είναι η επιλογή που μου δίνει χαρά» δήλωσε κατά τα άλλα η ηθοποιός.

     

    Επιπλέον, σε μια στιγμή ειλικρίνειας, η κυρία Μπάρμπα είπε ότι θέλει να εκλεγεί στη Βουλή μολονότι -δικά της λόγια- δεν έχει ιδέα από οικονομικά.

     

    «Δεν είμαι οικονομολόγος, δεν είμαι διεθνολόγος, δεν έχω ιδέα από οικονομικά, με ενδιαφέρει η κοινωνία, το κομμάτι των γυναικών, που ζουν εδώ μόνες τους, στην μοναξιά, στην ανεργία. Η κοινωνική πολιτική, οι δομές μέριμνας και υποστήριξης, είναι προτεραιότητες για μένα», είπε. Βάνα Μπάρμπα με ΣΥΡΙΖΑ…




text
  • Μία μονομαχία Φλώρου-Γραμμένου δεν θα ήταν και άσχημη ιδέα


    24 Απριλίου 2024, 20:25