378
Ο Ιβάν Σαββίδης δεν είναι ικανοποιημένος από την απόδοση της επένδυσής του στο «Εθνος» και έτσι αποχαιρετά το ημερήσιο φύλλο | φωτ. αρχείου

Ιβάν Σαββίδης: Μια τελευταία ευκαιρία στο «Εθνος» πριν από το «λουκέτο»

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2019, 12:37
Ο Ιβάν Σαββίδης δεν είναι ικανοποιημένος από την απόδοση της επένδυσής του στο «Εθνος» και έτσι αποχαιρετά το ημερήσιο φύλλο
|φωτ. αρχείου

Ιβάν Σαββίδης: Μια τελευταία ευκαιρία στο «Εθνος» πριν από το «λουκέτο»

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2019, 12:37

Η απειλή της αναστολής της έκδοσης υπάρχει πάντα για μια εφημερίδα –πολλώ δε μάλλον στην εποχή μας, που τα έντυπα αντιμετωπίζουν ακραίο ανταγωνισμό από το Διαδίκτυο και οι αναγνώστες έχουν απομακρυνθεί από τη συνήθεια της καταβολής αντιτίμου για την ενημέρωσή τους.

Αυτή η απειλή είναι μια βεβαιότητα και για το ιστορικό «Εθνος», μολονότι η επανακυκλοφορία του, μετά την αγορά του Πήγασου από τον Ιβάν Σαββίδη τον Ιούλιο του 2017 (εδώ), είχε συνοδευτεί από φιλόδοξα σχέδια.

Οι κυκλοφορίες του ημερήσιου φύλλου είναι αναιμικές –σύμφωνα με το πρακτορείο Αργος (εδώ) την Τρίτη 2 Απριλίου το «Εθνος» πούλησε πανελλαδικά 2.910 φύλλα, κάτω από εφημερίδες όπως η «Star Press», η «Espresso» και το «Μακελειό»– και η πρόσφατη ριζική αλλαγή στη διευθυντική ομάδα ερμηνεύτηκε ως μια τελευταία ευκαιρία πριν το (πρόωρο) τέλος.

Μια ακόμη τελευταία απόπειρα είναι η προσφορά-πακέτο του «Εθνους» μαζί με την αθλητική εφημερίδα «Sportime», αλλά αυτό είναι μια αμφιλεγόμενη λύση, τόσο ως προς την αποτελεσματικότητά της όσο και ως προς την ουσία καθώς ακυρώνει την αυτόνομη πορεία του πολιτικού φύλλου.

Σύμφωνα με το typologies.gr, η προσφορά-πακέτο με το «Sportime» σε σακούλα είναι η τελευταία προσπάθεια πριν από την οριστική απόφαση αναστολής του ημερήσιου φύλλου –το παραδέχθηκε, λένε, εμμέσως ο εκδότης της εφημερίδας Τραϊανός Χατζηδημητρίου μιλώντας με εργαζόμενους. Σύμφωνα πάντα με τον ιστότοπο, από την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη μεταφέρθηκε πως το ΔΣ της Dimera –της εκδότριας εταιρείας δηλαδή– έχει λάβει ήδη απόφαση για την αναστολή κυκλοφορίας του ημερήσιου «Εθνους».

Το parapolitika.gr προσδιόρισε το επαπειλούμενο κλείσιμο του «Εθνους» τον προσεχή Ιούνιο, δηλαδή μετά τις ευρωεκλογές –ίσως να έχει και αυτό τη σημασία του.

Προ ημερών ξηλώθηκε όλη η διευθυντική ομάδα των εκδόσεων του «Εθνους» (Αντώνης Σκυλλάκος, Βαγγέλης Δεληπέτρος, Στέφανος Τζανάκης και Κώστας Κυριακόπουλος) και ανακοινώθηκε ένα νέο σχήμα με έμφαση στον ιστότοπο, ethnos.gr.

Πιο αναλυτικά:

Διευθυντής Σύνταξης του ethnos.gr αναλαμβάνει ο Αρης Λαούδης.
Διευθυντής Εκδοσης του «Εθνους» αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα αρχισυντάκτης έκδοσης, Σπύρος Αλεξίου.
Διευθυντής Σύνταξης του «Εθνους της Κυριακής» αναλαμβάνει ο μέχρι τώρα αρχισυντάκτης του ελεύθερου ρεπορτάζ, Λευτέρης Μπιντέλας.
Ο υπεύθυνος ύλης Στράτος Ταφλαμπάς αναβαθμίζεται σε αρχισυντάκτη ύλης.
Αρχισυντάκτης του Οικονομικού και της «Ημερησίας» παραμένει ο Κώστας Αντωνάκος.
Αρχισυντάκτης του «TV ΕΘΝΟΣ» παραμένει ο Θανάσης Γαλήνας.
Εκδότης και διευθυντής παραμένει ο Τραϊανός Χατζηδημητρίου.

Από την Dimera λένε ότι αυτές οι αλλαγές έγιναν ακριβώς για να μην κλείσει το «Εθνος», αλλά αυτό απομένει να αποδειχτεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...