306
Ο Παύλος Πολάκης καταφθάνοντας στο Υπουργικό της προηγούμενης εβδομάδας. Οταν μετρούσαμε δεκάδες νεκρούς που... «θόλωσαν» την εικόνα | SOOC

Για τον Πολάκη οι νεκροί απλώς «θολώνουν» την καλή εικόνα!

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2018, 12:37
Ο Παύλος Πολάκης καταφθάνοντας στο Υπουργικό της προηγούμενης εβδομάδας. Οταν μετρούσαμε δεκάδες νεκρούς που... «θόλωσαν» την εικόνα
|SOOC

Για τον Πολάκη οι νεκροί απλώς «θολώνουν» την καλή εικόνα!

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2018, 12:37

Τι σημαίνουν 88 νεκροί για έναν υπουργό της κυβέρνησης και μάλιστα αν. υπουργό Υγείας; Ενα «θόλωμα» της εικόνας μιας αποτελεσματικής λειτουργίας των μηχανισμών του κράτους. Ναι. Αυτό δήλωσε —και μάλιστα στο κρατικό ΑΠΕ-ΜΠΕ— ο Παύλος Πολάκης για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική.

Διαβάζει κανείς στο σχετικό τηλεγράφημα: «Αποτελεσματικά λειτούργησε το σύνολο των μηχανισμών του κράτους, όσο και αν ο τελικός αριθμός των θυμάτων “θολώνει” την εικόνα», τονίζει σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, εξηγώντας ότι την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς, εκκενώθηκε συνολικός πληθυσμός 13.500 ανθρώπων από την περιοχή και μεταξύ αυτών απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από τον κίνδυνο 1.200 παιδιά από κατασκηνώσεις και 1.000 περίπου άτομα εγκλωβισμένα σε παραλίες.

Βέβαια, ο κ. Πολάκης παραδέχεται ότι «λάθη και αστοχίες μπορεί να έγιναν μέσα στο ξεδίπλωμα της γιγαντιαίας αυτής επιχείρησης έκτακτης ανάγκης, αλλά ακόμα κι αυτά θα αξιολογηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες (όπου υπάρχουν) αμέσως μετά το πέρας της γενικής κατάστασης συναγερμού». Πάλι καλά. Θα μπορούσε ο κ. Πολάκης να έχει χαρακτηρίσει «λάθος» και «αστοχία» τους νεκρούς, τα μωρά, τα παιδάκια, τους παππούδες και τις γιαγιάδες, τους περαστικούς που βρήκαν φρικτό θάνατο και οι συγγενείς τους δεν μπορούν καν να τους αναγνωρίσουν.

(Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την δήλωση του κ. Πολάκη, το ΑΠΕ-ΜΠΕ αντικατέστησε το ρήμα «θολώνει» στην σχετική πρόταση με το ρήμα «μαυρίζει» –Αναλυτικά δείτε εδώ-)

Δεν έχει πολλή σημασία τι άλλο είπε στην μακροσκελή συνέντευξή του ο κ. Πολάκης, ο οποίος στο φιλόξενο ΑΠΕ-ΜΠΕ βρίσκει την ευκαιρία να επιτεθεί με το γνωστό του ύφος  στην ΠΟΕΔΗΝ που του χαλάει το αφήγημα ότι οι πρώτοι νεκροί ήταν στο «Σισμανόγλειο» πριν από την σύσκεψη-παρωδία υπό τον Αλέξη Τσίπρα τη νύχτα της μοιραίας Δευτέρας, 23 Ιουλίου.

Δεν έχει σημασία διότι ο κ. Πολάκης έχει δώσει το στίγμα του τι θεωρεί σημαντικό και τι όχι. Οι 88 νεκροί απλώς «θολώνουν» την εικόνα μιας κατά τα άλλα άψογης κυβέρνησης…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...