300
Νίκος Τόσκας και Πάνος Σκουρλέτης | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΙntimeNews

Τόσκας: Είμαι στρατιώτης, όχι επαγγελματίας πολιτικός

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2018, 12:13
Νίκος Τόσκας και Πάνος Σκουρλέτης
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΙntimeNews

Τόσκας: Είμαι στρατιώτης, όχι επαγγελματίας πολιτικός

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2018, 12:13

Ο Νίκος Τόσκας μετά την παραίτησή του το απόγευμα της Παρασκευής, παρέδωσε το πρωί του Σαββάτου στον Πάνο Σκουρλέτη τις αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη.

«Η συνείδησή μου μου επέβαλε από την πρώτη στιγμή να υποβάλω την παραίτησή μου. Ηταν το αυτονόητο και το ελάχιστο», είπε ο κ. Τόσκας. «Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, ούτε πρόκειται να γίνω», συμπλήρωσε και δήλωσε «στρατιώτης» που έδινε μάχες με γνώμονα τον άνθρωπο.

Ο κ. Τόσκας που έγινε ο πρώτος άνθρωπος που παραιτήθηκε -έστω και καθυστερημένα- μετά την τραγωδία στην ανατολική Αττική, έκανε αναφορά στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, δήλωσε ότι στήριξε σε όλα τα επίπεδα το έργο των σωμάτων ασφαλείας και συμπλήρωσε ότι τιμά πάντα τους ένστολους. «Αγωνίστηκα για μια πιο δημοκρατική αστυνομία» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του, ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε την ανάγκη να γίνει ριζικός επανασχεδιασμός της πολιτικής προστασίας. «Επιβάλλεται όχι μόνο με βάση την τελευταία τραγική εμπειρία, αλλά και με βάση τις μεγάλες κλιματικές αλλαγές στον πλανήτη, σε συνδυασμό με τις διαχρονικές παθογένειες αυτής της χώρας στον τρόπο που έχτισε τις πόλεις της, με τις λαβωμένες σε πολλές περιπτώσεις υποδομές της χώρας» σημείωσε.

Ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τον νέο εθνικό σχεδιασμό για την πολιτική προστασία, κάτι που θα συνδυαστεί με την αποτίμηση σε βάθος της επιχείρησης των τελευταίων ημερών.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του κ. Τόσκα, σχολιάζοντας ότι «θα ήταν άδικο να αξιολογήσουμε το έργο του με βάση τα όσα συνέβησαν από τις 23 Ιουλίου και μετά, όταν είναι γνωστό ότι έκανε εξαιρετική δουλειά σε αντίξοες συνθήκες δημοσιονομικής στενότητας και μεγάλων ελλείψεων».

«Τον ευχαριστώ, προσωπικά και εκ μέρους της κυβέρνησης. Δεν είναι μια τυπική ανταλλαγή φιλοφρονήσεων, αλλά μια ουσιαστική βαθιά εκτίμηση προς έναν άνθρωπο που χαρακτηρίζεται από εχθρούς και φίλους ως ακέραιος, ανιδιοτελής υπερασπιστής αξιών» κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.