421
O Αδωνις Γεωργιάδης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ | ΣΚΑΪ TV

Γεωργιάδης: «Η Αμυγδαλέζα ήταν “Four Seasons” σε σχέση με τη Μόρια»

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2019, 10:38
O Αδωνις Γεωργιάδης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ
|ΣΚΑΪ TV

Γεωργιάδης: «Η Αμυγδαλέζα ήταν “Four Seasons” σε σχέση με τη Μόρια»

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2019, 10:38

Κάθε παρουσία του Αδωνι Γεωργιάδη στην τηλεόραση βγάζει, αν όχι ειδήσεις, σίγουρα ατάκες. Το πρωί της Πέμπτης, ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε στο στούντιο του ΣΚΑΪ στην εκπομπή «Σήμερα» του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου. Και είπε πολλά, τόσο για τα του υπουργείου του όσο και για τα εσωτερικά της κυβέρνησης καθώς υπάρχει η θεωρία ότι έχει επικρατήσει «η ατζέντα Αδωνι» στο θέμα του Μεταναστευτικού-Προσφυγικού.

Μιλώντας την επομένη μιας απεργίας που τόση συζήτηση προκάλεσε –και λόγω της ηχηρής παρέμβασης του Κυριάκου Μητσοτάκη (εδώ)– ο κ. Γεωργιάδης υπεραμύνθηκε του μέτρου της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την προκήρυξη απεργίας που προβλέπεται στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που ο ίδιος φέρνει στη Βουλή.

Είπε ότι «στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο έχει προστεθεί κομμάτι πολύ επώδυνο για τους επαγγελματίες συνδικαλιστές με καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας με την οποία το  50%+1 των εργαζομένων σε μια επιχείρηση θα πρέπει να ψηφίζει για την κήρυξη απεργίας…  Γιατί είναι αντιδημοκρατικό για την απεργία να αποφασίζει το 50%+1 και όχι τα μέλη του ΔΣ;» διερωτήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο ίδιος ειρωνεύτηκε την απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης. «Τρεις κι ο κούκος ήταν η χθεσινή συμμετοχή στην απεργία» σχολίασε χαρακτηριστικά και περιέγραψε τι συνέβη: «Κλείνει δύο ώρες το κέντρο, μαγαζιά δεν κάνουν τζίρο, άνθρωποι που μπορεί να έχουν ανάγκες κολλάνε στην κίνηση… δεν πρέπει να μας προβληματίσει αυτό; Έκλεισε το Κέντρο μόνο».

«Αν υπήρχε οργή της κοινωνίας κατά ενός μέτρου της κυβέρνησης δεν θα ήταν στον δρόμο πολλοί; Πρόκειται για απεργία-λούφα με 150 ανθρώπους στον δρόμο» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης. Ο υπουργός χαρακτήρισε δε «παραμύθια» τα περί αντεργατικής κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Οσον αφορά στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι επί χρόνια υπάρχει ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς που έχει φτάσει να χαρακτηρίζει ρατσιστικό τον όρο «λαθρομετανάστης».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι στην ελληνική νομοθεσία υπάρχουν αμέτρητες αναφορές στη λέξη «λαθρομετανάστης».

«Είναι η ελληνική νομοθεσία ρατσιστική;» διερωτήθηκε.

«Οι δήθεν ανθρωπιστές που εκνευρίζονται επειδή θα πω τη λέξη “λαθρομετανάστης” και το θεωρούν ρατσιστικό, αυτοί οι ίδιοι που φώναζαν για το “Νταχάου” της Αμυγδαλέζας, φτιάξανε τη Μόρια…. Η Αμυγδαλέζα ήταν “Four Seasons” σε σχέση με τη Μόρια», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Στην παρατήρηση ότι η Αμυγδαλέζα ήταν κέντρο «κλειστού τύπου», είπε ότι έτσι έπρεπε διότι αλλιώς αυτός ο μετανάστης που ήξερε ότι θα απελαθεί έφευγε και περιφερόταν ανά την Επικράτεια. Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τους έχει ενημερώσει ότι πολλοί από αυτούς που θα έπρεπε να απελαθούν έχουν εξαφανιστεί.

Είπε ότι θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και οι επαναπροωθήσεις, ότι δεν θα υπάρχουν πολλοί βαθμοί ένστασης για τις αιτήσεις ασύλου που απορρίπτονται και πως τώρα από τον Έβρο «δεν περνάει πια κανείς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...