390
Για επαγγελματίες συνδικαλιστές που επιμένουν σε πρακτικές περασμένων δεκαετιών μίλησε ο Πρωθυπουργός | INTIMEnews

Κυριάκος Μητσοτάκης: Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί!

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2019, 11:53
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 02/10/2019, 23:01
Για επαγγελματίες συνδικαλιστές που επιμένουν σε πρακτικές περασμένων δεκαετιών μίλησε ο Πρωθυπουργός
|INTIMEnews

Κυριάκος Μητσοτάκης: Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί!

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2019, 11:53
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 02/10/2019, 23:01

Στο πλευρό των πολιτών που για μία ακόμη φορά – όπως υπογραμμίζει- ταλαιπωρήθηκαν επειδή το θέλησε μία μειοψηφία, τάχθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωσή του με αφορμή την απεργία της Τετάρτης που παρέλυσε τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί», σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «επαγγελματίες συνδικαλιστές» που έχουν χάσει κάθε επαφή με τον κόσμο της εργασίας και φοβούνται τη λογοδοσία και την περισσότερη δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων για τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

 Ειδική αναφορά κάνει στην πρόβλεψη του αναπτυξιακού πολυνονομοσχεδίου με την οποία θεσπίζεται η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις απεργίες – διάταξη που αποτελεί κόκκινο πανί  για τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

«Εμείς», τονίζει ο Πρωθυπουργός, «νομοθετούμε τα σωματεία να είναι αντιπροσωπευτικά και να λογοδοτούν. Και οι πλειοψηφίες να είναι αυτές που θα αποφασίζουν για τη στάση των εργαζομένων, θεσπίζοντας, προαιρετικά, και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη σημερινή απεργία έχει ως εξής:

Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί! Κι αυτό γιατί μερικοί επαγγελματίες του…

Geplaatst door Kyriakos Mitsotakis op Woensdag 2 oktober 2019

«Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί»

Κι αυτό γιατί μερικοί επαγγελματίες του συνδικαλισμού αντιδρούν στη διαφάνεια. Επαγγελματίες συνδικαλιστές που έχουν χάσει την επαφή τους με τον κόσμο της εργασίας και που δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι επιθυμούν περισσότερη συμμετοχή και δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν.

Εμείς νομοθετούμε τα σωματεία να είναι αντιπροσωπευτικά και να λογοδοτούν. Και οι πλειοψηφίες να είναι αυτές που θα αποφασίζουν για τη στάση των εργαζομένων, θεσπίζοντας, προαιρετικά, και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Στέκομαι στο πλευρό των εκατομμυρίων πολιτών που σήμερα δοκιμάζονται γιατί έτσι το θέλησε μια μειοψηφία. Οι Έλληνες κουράστηκαν, πλέον, να δοκιμάζονται από πρακτικές περασμένων δεκαετιών.

Είναι καιρός να πάμε μπροστά. Και θα πάμε!»

Τσίπρας: «Ενοχλείται ο κ. Πρωθυπουργός…»

Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης, σε βαθμό που να του απαντήσει μέχρι και ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τον Πρωθυπουργό για «καθεστωτισμό».

«Η ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη για τη σημερινή απεργία, αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της ακραία συντηρητικής του αντίληψης για το συνταγματικά κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν.

Ούτε ο Όρμπαν στην Ουγγαρία, δε θα το έγραφε καλύτερα.

Δυσανεξία στις απεργίες, δυσανεξία στη διαφορετική άποψη, δυσανεξία στα εργασιακά δικαιώματα, δυσανεξία και στη Δημοκρατία.

Όλα αυτά είναι σημάδια καθεστωτικής νοοτροπίας.
Επειδή κέρδισε τις εκλογές, νομίζει ότι δε θα πρέπει κανείς να τον ενοχλεί. Κόμματα, κοινοβουλευτικές διαδικασίες, εφημερίδες, απεργοί.
Όλοι σιωπή!
Ενοχλείται ο κος Πρωθυπουργός…»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...