306
H επανεκλογή του Κρις Πάππας που έχει αντιταχθεί στα F-16 του Ερντογάν προστέθηκε σε σειρά νικών ελλήνων ομογενών | Facebook / Chris Pappas

Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Νίκες των ελλήνων ομογενών – πρόβλημα για τον Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2022, 12:47
H επανεκλογή του Κρις Πάππας που έχει αντιταχθεί στα F-16 του Ερντογάν προστέθηκε σε σειρά νικών ελλήνων ομογενών
|Facebook / Chris Pappas

Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Νίκες των ελλήνων ομογενών – πρόβλημα για τον Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2022, 12:47

Καλά νέα για την Ελλάδα και την Κύπρο και ήττα για τον Ερντογάν αποτελούν όχι μόνο η επικράτηση του Δημοκρατικού Τζον Φέτερμαν έναντι του φιλότουρκου Pεπουμπλικάνου Μεχμέτ Oζ για τη Γερουσία στην Πενσιλβάνια, αλλά και η αντοχή αρκετών ελλήνων ομογενών υποψηφίων στις ενδιάμεσες εκλογές που διεξήχθησαν στις ΗΠΑ την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 

Ο ομογενής βουλευτής Κρις Πάππας, Δημοκρατικός από την πολιτεία του Νιου Χάμσαϊρ, νίκησε τη Ρεπουμπλικανή αντίπαλο του Καρολάιν Λεβίτ και διατήρησε τη θέση του στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ο Πάππας είχε ενοχλήσει πολύ το σύστημα Ερντογάν με την τροπολογία του εναντίον της αγοράς των F-16 από την Τουρκία, ενώ η αντίπαλος του ομογενή βουλευτή ήταν εκλεκτή του Ντόναλντ Τραμπ.

Εκτός από τον Πάππας, οι ομογενείς Νικόλ Μαλλιωτάκη,  Γκας Μπιλιράκις και Τζον Σαρμπάνης ανανεώνουν την θητεία τους, η οποία περιλαμβάνει και την προώθηση των ελληνικών εθνικών θεμάτων, στο Κογκρέσο.

Επίσης, όπως έγραψε η ιστοσελίδα Hellas Journal του Μιχάλη Ιγνατίου, νικητής των εκλογών είναι ακόμα ένας φίλος της Ελλάδας, ο Φρανκ Παλόν, βουλευτής για την πολιτεία της Νιού Τζέρσεϊ.

Οπως ανέφερε ο Εθνικός Κήρυκας το πρωί της Τετάρτης, «ανοικτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα αναφορικά με την επί χρόνια Βουλευτή της 1ης Περιφέρειας, Ντίνα Τάιτους, η οποία στο 63% της ενσωμάτωσης προηγείτο του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου της, Μαρκ Ρόμπερτσον, όμως η καταμέτρηση είχε ακόμη δρόμο».

Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά του έλληνες ομογενείς, στην 11η Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, η Ρεπουμπλικανή Βουλευτής, Νικόλ Μαλλιωτάκη ανακηρύχθηκε νικήτρια πολύ πριν προχωρήσει εκτενώς η καταμέτρηση. Ηδη, στο 70% της καταμέτρησης, ο αντίπαλός της και πρώην Βουλευτής Μαξ Ρόουζ, υπολειπόταν κατά 27 ποσοστιαίες μονάδες.

Στην 3η Περιφέρεια του Μέριλαντ, διατηρώντας στην μεγαλύτερη διάρκεια της καταμέτρησης μια διαφορά ανώτερη των 10 ποσοστιαίων μονάδων, ο Τζον Σαρμπάνης επανεξελέγη για μια ακόμη χρονιά στα έδρανα του Κογκρέσου, επικρατώντας της Γιουρίπζι Μόργκαν.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...