396
Σούπερ μάρκετ της Αθήνας με ειδική σήμανση για το καλάθι του νοικοκυριού | ΙΝΤΙΜΕ NEWS/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Γεωργιάδης: Σοβαρές μειώσεις στο «καλάθι του νοικοκυριού» αυτή την εβδομάδα

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2022, 10:30
Σούπερ μάρκετ της Αθήνας με ειδική σήμανση για το καλάθι του νοικοκυριού
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Γεωργιάδης: Σοβαρές μειώσεις στο «καλάθι του νοικοκυριού» αυτή την εβδομάδα

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2022, 10:30

To υπουργείο Ανάπτυξης έδωσε σήμερα Τετάρτη (9/11) στη δημοσιότητα τις νέες λίστες από τα σούπερ μάρκετ με τις τιμές των προϊόντων που μπαίνουν στο «καλάθι του νοικοκυριού» και θα ισχύσουν από σήμερα μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη 15 Νοεμβρίου.

  • Διαβάσετε εδώ τη νέα λίστα για το «καλάθι» ανά σούπερ μάρκετ.

Αυτή τη φορά η λίστα, στην ειδική ιστοσελίδα για το «καλάθι», υπάρχει δίπλα από κάθε προϊόν και ένα νέο πεδίο στο οποίο καταγράφεται η διακύμανση της τιμής από τις 2 Νοεμβρίου έως τις 9 Νοεμβρίου. Βάσει νόμου, τα σούπερ μάρκετ υποχρεώνονται να υποβάλουν νέα λίστα κάθε Τετάρτη μέχρι τις 9 το πρωί.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι «έχουμε σοβαρές μειώσεις σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα». Πρόσθεσε ότι κάθε εβδομάδα θα ανακοινώνει και θα επισκέπτεται το σούπερ μάρκετ που έχει το φθηνότερο «καλάθι του νοικοκυριού». Ο κ. Γεωργιάδης είπε ακόμη ότι από την περασμένη Τετάρτη έχουμε σοβαρές μειώσεις «σε πάρα πολλά προϊόντα και συγκεκριμένα, περισσότερα από 350 προϊόντα από τα 850 έχουν μείωση τιμής».

Πρόσθεσε ότι αυτή την εβδομάδα το σούπερ μάρκετ με τις φθηνότερες τιμές στο «καλάθι» είναι η αλυσίδα Μασούτης και ότι κάθε εβδομάδα θα ανακοινώνει το φθηνότερο καλάθι ώστε να λειτουργεί ο ανταγωνισμός. Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι την Πέμπτη θα επισκεφθεί το σούπερ μάρκετ με το φθηνότερο καλάθι και εξήγησε ότι τον ενδιαφέρει να διαφημιστεί η αλυσίδα που ρίχνει τις τιμές από εβδομάδα σε εβδομάδα για να αποτελέσει παράδειγμα για τις άλλες αλυσίδες.

Σε ό,τι αφορά τα παράπονα για τη σήμανση στα προϊόντα του καλαθιού, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι θα εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα καταστήσει υποχρεωτικό το να είναι πιο εμφανής και με έγχρωμη ταμπέλα, ώστε να μπορεί το υπουργείο να επιβάλει και πρόστιμα, αν δεν τηρούνται όσα ορίζονται στην υπουργική απόφαση. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ακόμη ότι τα σούπερ μάρκετ είχαν σημαντικά κέρδη την περίοδο της πανδημίας και ότι τώρα θα πρέπει να στηρίξουν τους πολίτες σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. «Τα σούπερ μάρκετ πρέπει να βάλουν πλάτη» είπε και πρόσθεσε ότι την Πέμπτη στις 14.00 θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της βιομηχανίας τροφίμων: «Θα έχουμε μια συζήτηση, δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν, θέλω μια ανθρώπινη συνεννόηση, η συνεννόηση μπορεί να βοηθήσει και θα οδηγήσει τη βιομηχανία να μπει πιο γερά στα καλάθι, δεν έχω αμφιβολία» ανέφερε. 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...