417
Ο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε και η 32χρονη σύζυγός του, Φιλίπα | Facebook

Εκτός Ευρωβουλής ο Στράχε, εντός αυστριακής Βουλής η σύζυγός του

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2019, 21:34
Ο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε και η 32χρονη σύζυγός του, Φιλίπα
|Facebook

Εκτός Ευρωβουλής ο Στράχε, εντός αυστριακής Βουλής η σύζυγός του

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2019, 21:34

Το… βαλς της πολιτικής ετοιμάζεται να χορέψει η πανέμορφη σύζυγος του πρώην αντικαγκελάριου και αρχηγού του ακροδεξιού Κόμματος των Ελευθέρων της Αυστρίας, Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε.

Η 32χρονη Φιλίπα Στράχε κατεβαίνει υποψήφια – και μάλιστα σε εκλόγιμη θέση – με το ψηφοδέλτιο του κόμματος FPO στις  εκλογές του Σεπτεμβρίου με έπαθλο μια θέση στο αυστριακό κοινοβούλιο.

Την υποψηφιότητα της συζύγου του ανακοίνωσε ο ίδιος ο Στράχε με ανάρτηση του στο Facebook, συμπληρώνοντας πως «αποτελεί μια εξαιρετικά δυναμική παρουσία που είναι αφοσιωμένη στα δικαιώματα των ζώων».

H πρώην παρουσιάστρια της αυστριακής τηλεόρασης θα τεθεί στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου της εκλογικής περιφέρειας της Βιέννης, που της εξασφαλίζει σίγουρη εκλογή στο επόμενο Nationalrat.

H ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Φιλίπα Στράχε

Νωρίτερα, ο Στράχε, που εμπλέκεται στο «σκάνδαλο Ίμπιζα», ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι τελικά ευρωβουλευτής, πληρώνοντας το τίμημα μιας υπόθεσης που συντάραξε την πολιτική σκηνή της Αυστρίας.

Ο Στράχε ισχυρίζεται πως η απόφασή του είναι καθαρά προσωπική και ότι «δεν υπήρξε αποτέλεσμα πολιτικών υπολογισμών ούτε και συναλλαγής», ενώ ο ίδιος ανακοινώνει εκ νέου ότι στοχεύει μελλοντικά σε επιστροφή του στην πολιτική. Τονίζει χαρακτηριστικά πως «η πολιτική ζωή μου σίγουρα δεν έχει τελειώσει, αυτό σας το υπόσχομαι, αλλά η προσωπική μου πολιτική αποκατάσταση πρέπει να προηγηθεί των όποιων πολιτικών μου φιλοδοξιών».

Όπως τονίζουν τα αυστριακά ΜΜΕ, η παραίτηση Στράχε από την έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενδέχεται να συνδέεται με προηγηθείσα συναλλαγή με τη νέα ηγεσία του FPO, για την τοποθέτηση της Φιλίπα στο ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Τι είδους συναλλαγή υπήρξε δεν είναι σίγουρο, αυτό που πάντως είναι εντυπωσιακό στην υπόθεση είναι η μεταστροφή της κυρίας Στράχε.

Μετά την αποκάλυψη του επίμαχου βίντεο που απεικόνιζε τον σύζυγό της σε βίλα στην Ίμπιζα να προσφέρει δημόσιες συμβάσεις σε πάμπλουτη Ρωσίδα έναντι πολιτικής υποστήριξης, στα τέλη Μαΐου, είχε πάρει το μοναχογιό τους και είχε εγκαταλείψει την συζυγική στέγη.

Λίγες ημέρες μετά, η Φιλίπα, η οποία είναι παντρεμένη με τον Στράχε από τον Οκτώβριο του 2016, έδωσε την πρώτη της συνέντευξή μετά το σκάνδαλο στην αυστριακή εφημερίδα «Heute», τονίζοντας; «…Είμαι σε κατάσταση σοκ και πρέπει να βάλω σε τάξη τις σκέψεις μου. Ήταν πολλά αυτά που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες. Πρέπει και θέλω να είμαι δυνατή για το μωρό μου. Αυτό μου δίνει τεράστια δύναμη. Ο σύζυγός μου έκανε λάθος! Πρέπει να καταφέρει να σταθεί στα πόδια του και να ζήσει με τις άσχημες συνέπειες».

Προφανώς, το «τυράκι» μιας δυνητικής πολιτικής καριέρας ήταν εξαιρετικά… πικάντικο και η κυρία Στράχε το ξανασκέφτηκε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...