339
H Aνγεκλα Μέρκελ αρχίζει να τρέμει κάτω από τον καυτό ήλιο | AP Photo/Markus Schreiber

Η Μέρκελ τρέμει σαν το ψάρι δίπλα στον ουκρανό πρόεδρο [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2019, 16:43
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/06/2019 22:23
H Aνγεκλα Μέρκελ αρχίζει να τρέμει κάτω από τον καυτό ήλιο
|AP Photo/Markus Schreiber

Η Μέρκελ τρέμει σαν το ψάρι δίπλα στον ουκρανό πρόεδρο [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2019, 16:43
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/06/2019 22:23

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει το βίντεο της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ να τρέμει ολόκληρη την στιγμή της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου της χώρας της, στην τελετή υποδοχής του ουκρανού προέδρου Βολόντιμιρ Ζελένσκι.

Στο βίντεο φαίνεται καθαρά η καγκελάριος να νιώθει δυσφορία και να τρέμει για αρκετή ώρα κάτω από τον καυτό ήλιο, παρά την απέλπιδα προσπάθειά της να ελέγξει το τρέμουλο.

Διπλα της στέκεται ο νεοκλεγείς πρόεδρος της Ουκρανίας που φαίνεται να μην έχει αντιληφθεί την κατάσταση της Μέρκελ.

Σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, στη συνέχεια της εκδήλωσης η καγκελάριος φάνηκε να συνέρχεται και βρίσκοντας τα πατήματά της, επιθεώρησε κανονικά το τιμητικό άγημα μαζί με τον προσκεκλημένο της.

Ερωτηθείσα για το περιστατικό στην κοινή συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, η ίδια έκανε χιούμορ λέγοντας: «εν τω μεταξύ ήπια τουλάχιστον τρία ποτήρια νερό και είμαι πολύ καλά».

«Στεκόμουν δίπλα της και, πιστέψτε με, ήταν ασφαλής», δήλωσε στο ίδιο ύφος και ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι, σε μια προσπάθεια να ξεπεράσουν αμφότεροι με χαμόγελο το επεισόδιο με την τρεμάμενη καγκελάριο.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν είναι η πρώτη φορά που η Μέρκελ παθαίνει κάτι αντίστοιχο ενώ βρίσκεται υπό παρόμοιες συνθήκες (ζέστη και ήλιος). Το Πρακτορείο δεν διευκρίνισε πότε ακριβώς είχε εμφανίσει τέτοιου είδους συμπτώματα η καγκελάριος, το απέδωσε ωστόσο στο γεγονός ότι δεν πίνει αρκετό νερό.

«Λόγω αφυδάτωσης ή υπότασης το περιστατικό»

«Εξετάζοντας πάντα το περιστατικό θεωρητικά και μόνο από το σύμπτωμα που είδαμε στο βίντεο, τα δύο πιο πιθανά σενάρια είναι να είχε αφυδάτωση ή να εκδήλωσε υπόταση. Μάλιστα, σε αυτή την ηλικία είναι φυσιολογικό κάποιος να παίρνει αντιυπερτασικά, δηλαδή φάρμακα που μειώνουν την πίεση και σε συνδυασμό με τον ήλιο και την υψηλή θερμοκρασία, η πίεσή της να έπεσε πιο χαμηλά από ότι θα έπρεπε και να εμφάνισε αυτό το πρόβλημα. Και τα δύο σενάρια ενισχύει ακόμη περισσότερο η δήλωσή της, ότι αισθάνθηκε καλύτερα με τρία ποτήρια νερό, καθώς ο όγκος υγρών, είτε είναι νερό, είτε κάποιος χυμός, βοηθούν στην αύξηση της πίεσης και στη ρύθμισή της στα φυσιολογικά επίπεδα», εξηγεί στο Protagon o καρδιολόγος Δημήτρης Ρίχτερ, διευθυντής στην Ευρωκλινική και πρόεδρος του Ινστιτούτου Θρόμβωσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...