262
Στη σελίδα του δικτύου, εμφανίζεται μήνυμα των Αρχών για τη διεθνή επιχείρηση για την εξάρθρωσή του | YouTube

Εκατοντάδες συλλήψεις σε 28 χώρες για δίκτυο παιδικής πορνογραφίας

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2019, 16:16
Στη σελίδα του δικτύου, εμφανίζεται μήνυμα των Αρχών για τη διεθνή επιχείρηση για την εξάρθρωσή του
|YouTube

Εκατοντάδες συλλήψεις σε 28 χώρες για δίκτυο παιδικής πορνογραφίας

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2019, 16:16

Περισσότεροι από 330 άνθρωποι συνελήφθησαν μετά την εξάρθρωση μια από τις μεγαλύτερες αγορές παιδικής πορνογραφίας στο «dark web» (το λεγόμενο σκοτεινό κομμάτι του Ιντερνετ, όπου οι χρήστες παραμένουν ανώνυμοι και οι υπηρεσίες που χρησιμοποιούν κρυφές).

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είχε περισσότερα από 200.000 βίντεο, τα οποία χρήστες είχαν κατεβάσει περισσότερες από ένα εκατομμύριο φορές.

Η ιστοσελίδα έκλεισε τον περασμένο χρόνο μετά από έρευνα των βρετανικών Αρχών, που ξεσκέπασαν την ύπαρξή του.

Την Τετάρτη, αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι 337 ύποπτοι χρήστες συνελήφθησαν σε 28 χώρες. Παράλληλα, διασώθηκαν 23 ανήλικα άτομα από Βρετανία, ΗΠΑ και Ισπανία, τα οποία κακοποιούσαν χρήστες του δικτύου.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν απαγγείλει εννέα κατηγορίες κατά του ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας, Γιονγκ Γου Σουν, ενός 23χρονου από τη Νότια Κορέα, ο οποίος ήδη βρίσκεται στη φυλακή.

Η βρετανική εθνική υπηρεσία για το έγκλημα ανέφερε ότι έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις σε Βρετανία, Ιρλανδία, ΗΠΑ, Νότια Κορέα, Γερμανία, Ισπανία, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Τσεχία και Καναδά, μεταξύ άλλων χωρών.

Το όνομα της ιστοσελίδας ήταν «Welcome to Video», και έδρα είχε τη Νότια Κορέα. Είχε σχεδόν οκτώ τεραμπάιτ δεδομένων με τα βίντεο να περιλαμβάνουν σκηνές από κακοποίηση ανηλίκων και εκατοντάδες χιλιάδες ώρες πορνογραφικού υλικού.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, στην ιστοσελίδα υπήρχαν βίντεο ακόμα και με νεογέννητα μωρά και μάλιστα οι διαχειριστές ζητούσαν από τους χρήστες να μην ανεβάζουν βίντεο με πορνό στα οποία συμμετείχαν ενήλικες.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα ήταν μια από τις πρώτες που είχε αυτό το περιεχόμενο προς πώληση και μάλιστα με το κρυπτονόμισμα bitcoin.

Η ιστοσελίδα έκλεισε μετά από επέμβαση διεθνούς δύναμης στην οποία συμμετείχαν υπηρεσίες από τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, τη Νότια Κορέα και τη Γερμανία με τις έρευνες να διαρκούν τρία χρόνια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...