220
Ο Γιαν Ζον βαν Ντόρστεν, ένας από τους γιους της οικογένειας, που κατήγγειλε την ομηρία | Facebook

Ολλανδία: Μέλος αίρεσης κρατούσε ομήρους έξι μέλη οικογένειας σε φάρμα

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2019, 15:56
Ο Γιαν Ζον βαν Ντόρστεν, ένας από τους γιους της οικογένειας, που κατήγγειλε την ομηρία
|Facebook

Ολλανδία: Μέλος αίρεσης κρατούσε ομήρους έξι μέλη οικογένειας σε φάρμα

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2019, 15:56

Ομηροι ενός αυστριακού ξυλουργού φαίνεται πως ήταν τα μέλη μιας οικογένειας Ολλανδών, που υποστηρίζουν ότι κρατούνταν για εννέα χρόνια σε μία φάρμα έξω από ένα χωριό της Ολλανδίας.

Πέντε αδέλφια, που πιστεύεται ότι είναι μεταξύ 18 και 25 ετών, και ένας άνδρας τον οποίο ταυτοποίησαν ως τον άρρωστο πατέρα τους, βρέθηκαν κοντά στο Ρούινερβολντ, ένα χωριό στη βόρεια επαρχία Ντρέντε.

Την ομηρία αποκάλυψε ένα από παιδιά της οικογένειας, ο Γιαν Ζον βαν Ντόρστεν, που είπε πως δραπέτευσε από τη φάρμα και ζήτησε βοήθεια από τον ιδιοκτήτη μιας γειτονικής παμπ.

Η αστυνομία συνέλαβε τον 58χρονο Γιόζεφ Β. στον οποίο ανήκε η φάρμα, αλλά δεν έμενε αυτός εκεί.

Οι γείτονες είπαν ότι τον έβλεπαν να φροντίζει τα φυτά και τα ζώα της φάρμας σχεδόν κάθε μέρα, αλλά το βράδυ έφευγε. Ούτε είχαν δει ποτέ κάτι που να πρόδιδε την παρουσία και άλλων ανθρώπων στο αγρόκτημα.

Η φάρμα από το απέναντι σπίτι – Reuters

Σύμφωνα με τις αναφορές ολλανδικών ΜΜΕ, ο συλληφθείς είναι μέλος αίρεσης από μικρός, πιστεύει ότι πλησιάζει το τέλος του κόσμου και κρατούσε την οικογένεια έγκλειστη μέχρι να… έρθει.

Ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, είχε εξαφανιστεί από το Facebook για να επανεμφανιστεί τον Μάιο, όπου όμως, τίποτα από τις αναρτήσεις του δεν πρόδιδε την κατάστασή τους.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για αυτή την περίεργη υπόθεση.