278
Η έρευνα για το Μάτι συνεχίζεται κανονικά και με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς, διαβεβαιώνει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών | INTIMEnews

Εισαγγελέας Ζαγοραίος: Αδικες οι επιθέσεις στην Ξένη Δημητρίου για το Μάτι

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2018, 18:22
Η έρευνα για το Μάτι συνεχίζεται κανονικά και με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς, διαβεβαιώνει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών
|INTIMEnews

Εισαγγελέας Ζαγοραίος: Αδικες οι επιθέσεις στην Ξένη Δημητρίου για το Μάτι

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2018, 18:22

Ανακοίνωση με την οποία στηρίζει πλήρως τις ενέργειες της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου αναφορικά με την εισαγγελική έρευνα για τη πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι, εξέδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος, ο οποίος και έχει αναλάβει τη διενέργεια της έρευνας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ζαγοραίος διαψεύδει πως υπήρξε οιαδήποτε παρέμβαση στο έργο του από την εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου και αντιθέτως υπογραμμίζει ότι η κυρία Δημητρίου «στάθηκε αρωγός σε οποιοδήποτε ζήτημα χρειαστήκαμε τη βοήθειά της».

Αποδίδει τέλος σε παρερμηνεία το θέμα που προκλήθηκε από το έγγραφό της  σχετικά με την έρευνα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και διαβεβαιώνει ότι η έρευνα για το Μάτι συνεχίζεται κανονικά και με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έχει ως εξής:

Αναφορικά με τα όσα γράφονται και αναφέρονται σχετικά με “παρεμβάσεις” στην έρευνα για την πυρκαγιά της 23/7/2018 θα ήθελα να διευκρινίσω τα κάτωθι: Η έρευνα για την πυρκαγιά ξεκίνησε με παραγγελία της κ. Εισαγγελέως του Α.Π.. Από την πρώτη στιγμή η κ. Εισαγγελέας στάθηκε, όπως πάντα κατά τη διάρκεια της θητείας της, αρωγός σε οποιοδήποτε ζήτημα χρειαστήκαμε τη βοήθειά της. Ουδέποτε υπήρξε παρέμβαση εκ μέρους της στην έρευνά μας με οποιοδήποτε τρόπο.

Δεν τίθεται ζήτημα αναδιπλώσεως της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου καθόσον είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή την βούλησή της να ολοκληρωθεί η έρευνα το ταχύτερο δυνατό και από τους ίδιους τους εισαγγελείς που ξεκίνησαν την έρευνα.

Το έγγραφο που αφορά την έρευνα της Γενικής Επιθεωρήτριας προφανώς παρερμηνεύθηκε.

Οι επιθέσεις που δέχεται η κ. Εισαγγελέας είναι το λιγότερο άδικες για έναν άνθρωπο που στήριξε με το έργο του την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

Η έρευνα για την πυρκαγιά της 23/7/2018 συνεχίζεται κανονικά και με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...