317
O Oδυσσέας Αθανασίου (δεξιά στη φωτογραφία) στο πάνελ της πλατφόρμας Disrupt Greece | Disrupt Greece

Πριν από το Πάσχα αρχίζουν (επιτέλους) τα έργα στο Ελληνικό

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2018, 16:07
O Oδυσσέας Αθανασίου (δεξιά στη φωτογραφία) στο πάνελ της πλατφόρμας Disrupt Greece | Disrupt Greece

Πριν από το Πάσχα αρχίζουν (επιτέλους) τα έργα στο Ελληνικό

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2018, 16:07

Την άνοιξη του 2019, και συγκεκριμένα την περίοδο πριν από το Πάσχα, τοποθέτησε ο Οδυσσέας Αθανασίου, CEO της Lamda Development, την έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό.

«Έχουμε καταφέρει να φθάσουμε σε ένα σημείο που πιστεύω ότι μπορούμε να θεωρούμε ότι είμαστε στην τελική ευθεία. Πριν από 5-6 χρόνια υπήρχε μία αμφιβολία ακόμη και σε κοντινά σε εμάς πρόσωπα που μας έλεγαν ‘σιγά τώρα μην γίνει το Ελληνικό’. Σήμερα το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί πάρα πολύ και πιστεύω ότι πριν από το Πάσχα θα αρχίσουμε», δήλωσε την Τρίτη από το βήμα του συνεδρίου Disrupt Greece, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μετά από χρόνια πισωγυρισμάτων, νομικών και άλλων εμποδίων, δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος να μην αρχίσει το Ελληνικό πριν από το Πάσχα. Το μόνο που απομένει, διευκρίνισε ο κ. Αθανασίου, είναι  η έγκριση των μελετών από το υπουργείο Περιβάλλοντος, που όπως εκτίμησε, θα γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου και ο διαγωνισμός του θερέτρου, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο.

«Μετά πιστεύω ότι όλοι μπορούμε να χαρούμε την έναρξη αυτού του έργου, που θεωρώ ότι θα μας βάλει στο κέντρο της διεθνούς προσοχής», τόνισε στην τοποθέτησή του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ελληνικό.

Οσον αφορά τις προσδοκίες που διαμορφώνονται πια γύρω από το project, ο κ. Αθανασίου σημείωσε: «Αυτό που είχαμε εμείς ως όραμα έχει γίνει και στόχος, αν όχι όραμα, ενός μεγάλου ποσοστού του πληθυσμού της χώρας».

«Το όραμα για εμάς», εξήγησε,  «δεν ήταν τα τετραγωνικά που θα χτίσουμε, οι αναπτύξεις, το πάρκο, η παραλία, όλα αυτά μπορεί να είναι πολύ ωραία, όμως είναι κάτι πολύ παραπάνω. Είναι να συμβάλουμε από την δική μας την πλευρά να μπει η χώρα μας στο σημείο που της αξίζει. Έχουμε ταλαιπωρηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και εμείς θέλουμε στο αντίθετο άκρο. Θέλουμε πάρα πολύ να υπάρχουν viral videos που να λένε ‘κοίτα τι κάνουν στην Αθήνα, κοίτα που έχει βρεθεί η Ελλάδα’». Αυτό είναι το όραμα μας», τόνισε ο CEO Lamda Development.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...