210
Ο Τζο Τζόνσον έχει παραιτηθεί δύο φορές με αφορμή το Brexit | REUTERS/Hannah McKay/File Photo

Εγκαταλείπει τον Μπόρις και ο αδελφός του – Παραιτήθηκε ο Τζο Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2019, 14:53
Ο Τζο Τζόνσον έχει παραιτηθεί δύο φορές με αφορμή το Brexit
|REUTERS/Hannah McKay/File Photo

Εγκαταλείπει τον Μπόρις και ο αδελφός του – Παραιτήθηκε ο Τζο Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2019, 14:53

Ο Τζο Τζόνσον, αδελφός του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, παραιτήθηκε την Πέμπτη από την θέση του υφυπουργού και από την βουλευτική του έδρα.

Σε μια σύντονη ανακοίνωση επικαλείται για την παραίτηση τη σύγκρουση ανάμεσα στην πίστη προς την οικογένεια και το εθνικό συμφέρον.

«Ηταν τιμή μου που εκπροσώπησα το Ορπινγκτον επί εννέα χρόνια και που υπηρέτησα ως υπουργός υπό τρεις πρωθυπουργούς», δηλώνει ο Τζο Τζόνσον.

«Τις τελευταίες εβδομάδες βρέθηκα διχασμένος ανάμεσα στην πίστη προς την οικογένεια και το εθνικό συμφέρον – είναι μία ανεπίλυτη πιεστική κατάσταση και είναι η στιγμή για άλλους να αναλάβουν τους ρόλους μου ως βουλευτή και υπουργού», προσθέτει.

Ο Guardian σημειώνει ότι ο Τζο Τζόνσον έχει μια σπάνια –αν όχι και μοναδική- ιδιότητα: είναι ο μόνος υπουργός που παραιτήθηκε δύο φορές με αφορμή το Brexit.

Τον περασμένο Νοέμβριο είχε παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Μεταφορών στην κυβέρνηση της Τερέζα Μέι εξαιτίας της διαφωνίας του για τη συμφωνία αποχώρησης που είχε φέρει η πρωθυπουργός στη Βουλή, η οποία και καταψηφίστηκε. Στην κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον είχε χαρτοφυλάκιο που αφορούσε τις επιχειρήσεις.

Το 2016, αντίθετα με τον αδελφό του, που ήταν το κεντρικό πρόσωπο του «Leave», είχε στηρίξει την παραμονή στην ΕΕ

Η Ντάουνιγκ Στριτ τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στη Βουλή και στο υπουργείο: «Υπήρξε λαμπρός και ταλαντούχος υπουργός και φανταστικός βουλευτής».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...