349
Ο Μπραντ Πιτ γοήτευσε στη Βενετία. Περνάει μια νέα φάση στη ζωή του | REUTERS/Yara Nardi

Μπραντ Πιτ: Τι έμαθα ενάμιση χρόνο στους Ανώνυμους Αλκοολικούς

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2019, 13:32
Ο Μπραντ Πιτ γοήτευσε στη Βενετία. Περνάει μια νέα φάση στη ζωή του
|REUTERS/Yara Nardi

Μπραντ Πιτ: Τι έμαθα ενάμιση χρόνο στους Ανώνυμους Αλκοολικούς

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2019, 13:32

Πόσο δύσκολο να είσαι διάσημος και επώνυμος όσο ο Μπραντ Πιτ και να πρέπει να είσαι σε συνεδρίες των Ανώνυμων Αλκοολικών; Πώς είναι να αποκαλύπτεις σε αγνώστους τις πιο σκοτεινές πτυχές της ψυχής σου; Και εν τέλει πόσο λυτρωτικό είναι όλο αυτό;

Ο αμερικανός σταρ του Χόλιγουντ μίλησε για τον εθισμό του στο αλκοόλ και τα όσα βίωσε μετά το πολύκροτο διαζύγιό του με την Αντζελίνα Τζολί.  Και δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να μην ξαναπιεί ποτέ στη ζωή του.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, ανακοινώθηκε ότι η Τζολί είχε καταθέσει διαζύγιο από τον Πιτ, με τον οποίο ήταν παντρεμένη από το 2014, ενώ είχαν σχέση από το 2006 και έχουν μαζί έξι παιδιά.

Μετά την ανακοίνωση του χωρισμού υπήρξαν δημοσιεύματα ότι ο σταρ του Χόλιγουντ αντιμετώπιζε προβλήματα με το αλκοόλ, ενώ υπήρξαν φήμες, οι οποίες δεν επιβεβαιώθηκαν, για ένα περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια μίας πτήσης με ιδιωτικό αεροπλάνο.

Σε νέα συνέντευξη στους The New York Times, ο Πιτ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να σταματήσει να πίνει ακριβώς εκείνη τη στιγμή της ζωής του.

«O,τι είχα να πάρω το πήρα, γι’ αυτό σταμάτησα το ποτό», είπε.

Μάλιστα ο 55χρονος ηθοποιός πήρε περαιτέρω μέτρα, καθώς ξεκίνησε να παρακολουθεί συνεδρίες των ανώνυμων αλκοολικών για ενάμιση χρόνο.

Ο Πιτ εξέφρασε το θαυμασμό του για τους άνδρες με τους οποίους παρακολουθούσε τις συνεδρίες και την προθυμία τους να μιλήσουν ανοιχτά για τις εμπειρίες τους.

«Oλοι αυτοί οι άντρες κάθονταν σε έναν κύκλο και ήταν ανοιχτοί και ειλικρινείς με έναν τρόπο που δεν έχω ξανασυναντήσει», είπε, για να συμπληρώσει: «Ηταν ένας ασφαλής χώρος όπου κανείς δεν κατέκρινε τον άλλο και έτσι δεν χρειαζόταν να κατακρίνεις και τον εαυτό σου».

Ο Πιτ πρόσθεσε ότι το βρήκε «απελευθερωτικό» το να αποκαλύψει τις «άσχημες πλευρές» του σε μια ομάδα ξένων, και που μπορούσε να τους εμπιστευτεί όλους, ότι δεν θα μιλήσουν στα μέσα ενημέρωσης για τη συμμετοχή του στις συναντήσεις.

Ο Κάιλ Μπιουκάναν των New York Times που πήρε τη συνέντευξη, σημειώνει ότι μέσω αυτής της διαδικασίας ο Πιτ βρήκε την κάθαρση –«catharsis» γράφει χαρακτηριστικά– που χρειαζόταν.

«Ηταν απελευθερωτικό να αποκαλύπτεις τις άσχημες πλευρές της ζωής σου. Εχει τεράστια αξία όλο αυτό», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News