191
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προωθεί νέες αλλαγές | IntimeNews

Κεραμέως: Τέλος στις κληρώσεις – Ο καλύτερος θα σηκώνει τη σημαία

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2019, 14:49
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προωθεί νέες αλλαγές
|IntimeNews

Κεραμέως: Τέλος στις κληρώσεις – Ο καλύτερος θα σηκώνει τη σημαία

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2019, 14:49

«Ο καλύτερος θα σηκώνει τη σημαία», ανέφερε σε δήλωσή της το μεσημέρι της Πέμπτης η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, προσθέτοντας ότι η αλλαγή σε σχέση με το ισχύον καθεστώς θα ισχύσει από την 28η Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, η κυρία Κεραμέως σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Alpha, δήλωσε ότι η επιλογή των σημαιοφόρων θα γίνεται με βάση τις επιδόσεις τους. Να διευκρινιστεί ότι ο τέως υπουργός Κώστας Γαβρόγλου είχε αλλάξει το σύστημα ορίζοντας την επιλογή των σημαιοφόρων μόνο στο Δημοτικό με κλήρωση. Επομένως, η εξαγγελία της υπουργού αφορά στο Δημοτικό αφού στο Γυμνάσιο και το Λύκειο η επιλογή γίνεται με βάση την επίδοση των μαθητών.

Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι σε βάθος χρόνου θα γίνουν αλλαγές σε κρίσιμα μαθήματα, όπως η Ιστορία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στόχος της είναι η σχολική Iστορία «να πάψει να είναι κοινωνικού χαρακτήρα» αλλά «να αναπτύσσει την εθνική συνείδηση».

Παράλληλα, επισήμανε ότι ως προς το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ/ΤΕΙ της χώρας δεν θα ισχύσουν αλλαγές φέτος, ενώ οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν σε βάθος χρόνου.

Τέλος, δεν διευκρίνισε αν η κατάργηση των «αιώνιων» φοιτητών θα συμπεριληφθεί στο προσεχές σχεδιαζόμενο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, υποδηλώνοντας ότι μάλλον θα καθυστερήσει η εφαρμογή της.