361
Παγιωμένη η εικόνα και στο ερώτημα για τον καλληλότερο πρωθυπουργό, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βρίσκεται πολλές μονάδες (37%) μπροστά από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ (17%) | IntimeNews

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα 8 μονάδων για τη ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2022, 21:24
Παγιωμένη η εικόνα και στο ερώτημα για τον καλληλότερο πρωθυπουργό, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βρίσκεται πολλές μονάδες (37%) μπροστά από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ (17%)
|IntimeNews

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα 8 μονάδων για τη ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2022, 21:24

Σημαντικό προβάδισμα 8 μονάδων κατέγραψε στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA την Πέμπτη.

Η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίζεται να αδυνατεί να κεφαλαιοποιήσει την οποία φθορά της ΝΔ, καταφέρνοντας να ανεβάσει το ποσοστό της κατά μόλις 0,2 μονάδες σε σχέση με την αντίστοιχη μέτρηση της ίδιας εταιρείας τον προηγούμενο μήνα. Η ΝΔ υποχώρησε κατά 0,4 μονάδες τον Νοέμβριο σε σχέση με την εικόνα της έρευνας του Οκτωβρίου (29,3%).

Επομένως, η ψαλίδα δείχνει μεν να κλείνει, αλλά όχι σε ικανοποιητικό βαθμό, για την Κουμουνδούρου και σίγουρα όχι για να ανατρέψει το παγιωμένο πολιτικό σκηνικό. Αντίστοιχα αποτελέσματα –σταθερή δημοσκοπική εικόνα των κομμάτων– κατέγραψαν και άλλα γκάλοπ που διενεργήθηκαν αυτόν τον μήνα (1,2,3).

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκέντρωσε 28,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,9%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 11,3%, το ΚΚΕ 4,8%, η Ελληνική Λύση 3,4% και το ΜέΡΑ25 3,6%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 12,4%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η οποία αφορά στην εκτίμηση των ποσοστών των κομμάτων χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η αδιευκρίνιστη ψήφος (δηλαδή εξαιρουμένων των απαντήσεων όπως «Δεν έχω αποφασίσει», «Δεν γνωρίζω», «Δεν απαντώ», «Ακυρο», «Λευκό»), η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τις 10,2 μονάδες.

Η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 36,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 26,3%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 14,2%, το ΚΚΕ στο 6%, η Ελληνική Λύση στο 4,3% και το ΜέΡΑ25 στο 4,5%.

Εξάλλου, συντριπτική είναι η διαφορά υπέρ της ΝΔ στην παράσταση νίκης, με το κυβερνών κόμμα να παίρνει ποσοστό 68% και τον ΣΥΡΙΖΑ 18%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ψηφίζεται με ποσοστό 37% ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 17% (διαφορά 20 μονάδων) και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 6%.

Τέλος, στην ερώτηση «ποιος πολιτικός αρχηγός θα μπορούσε να εγγυηθεί την καλή λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών», η οποία παραπέμπει και στην υπόθεση των υποκλοπών, ο κ. Μητσοτάκης αναδεικνύεται και πάλι νικητής: Το 29% ψήφισε τον νυν Πρωθυπουργό, το 19% τον Αλέξη Τσίπρα και το 8% τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...