319
Σταθερή η δημοσκοπική εικόνα των κομμάτων | ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Δημοσκόπηση Alco: Στις 7,3 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2022, 21:01
Σταθερή η δημοσκοπική εικόνα των κομμάτων
|ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Δημοσκόπηση Alco: Στις 7,3 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2022, 21:01

Στις 7,3 μονάδες διαμορφώθηκε η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου στην δημοσκόπηση της Alco, το πρώτο μέρος της οποίας μεταδόθηκε από τον Alpha το βράδυ της Δευτέρας.

Τον Οκτώβριο η ίδια εταιρεία είχε καταγράψει τη διαφρορά μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις 8,3 μονάδες, διαφορά που κατά βάση οφείλεται σε μικρή πτώση της ΝΔ.

Το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ παρέμεινε σταθερό στο 11,4%, ενώ ανεπαίσθητη πτώση κατέγραψαν τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής.

Το κόμμα του κ. Βαρουφάκη, μάλιστα, δεν συγκέντρωσε το απαιτούμενο ποσοστό για την είσοδο στη Βουλή (3%).

Ειδικότερα, το γκάλοπ, το οποίο διενεργήθηκε από τις 10 έως τις 18 Νοεμβρίου σε δείγμα 1.000 ψηφοφόρων, κατέγραψε τα εξής ποσοστά ανά κοινοβουλευτικό κόμμα στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων:

ΝΔ 30,3%,

ΣΥΡΙΖΑ 23%,

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 11,4%,

ΚΚΕ 5,2%,

Ελληνική Λύση 4,9%,

ΜέΡΑ 25 2,7%.

Σημαντικό εμφανίστηκε το ποσοστό των αναποφάσιστων (14,2%).

Η ΝΔ εχασε σχεδόν μία μονάδα σε σχέση με την μέτρηση του προηγούμενου μήνα. Ωστόσο, η όποια φθορά της κυβέρνησης, λόγω της υπόθεσης των υποκλοπών για παράδειγμα, δεν μοιάζει να κεφαλαιοποιείται από τον ΣΥΡΙΖΑ (από το 22,9% ανέβηκε μόλις στο 23%).

Ενδεχομένως τα ποσοστά της κυβέρνησης «συγκράτησε» το «καλάθι του νοικοκυριού», καθώς το χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των ερωτηθέντων –το 28% «πολλές φορές» και το 24% «λίγες φορές».

Ωστόσο, οι πολίτες φάνηκε πως δεν είναι ικανοποιημένοι συνολικά με το «καλάθι»: αρκετοί φάνηκε να πιστεύουν ότι δεν πετυχαίνει το στόχο του ή ανέφεραν προβλήματα όπως το ότι δεν εντοπίζουν εύκολα ποια προϊόντα περιλαμβάνει, τις τιμές τους κ.λπ..

Εξάλλου, η Alco κατέγραψε ότι η ΝΔ διατηρεί υψηλό ποσοστό συσπείρωσης, στο 74%. Υψηλή είναι και η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ – στο 69% – που όμως έχει απώλειες οκτώ ποσοστιαίων μονάδων προς το ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...