406
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας από παλαιότερο στιγμιότυπο στη βουλή | IntimeNews

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 7 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2022, 21:38
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας από παλαιότερο στιγμιότυπο στη βουλή
|IntimeNews

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 7 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2022, 21:38

Διατηρείται η διαφορά των 7 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 33%, έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 11,5%.

Στο 5,5% βρίσκεται το ΚΚΕ, στο 4% η Ελληνική Λύση, ενώ το ΜεΡΑ25 συγκεντρώνει 3%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Όσον αφορά στην «καταλληλότητα για πρωθυπουργός» ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συγκεντρώνει 39%, έναντι 28% του Αλέξη Τσίπρα.

Η απάντηση «κανένας από τους δύο» συγκεντρώνει 29%.

Η υπόθεση των παρακολουθήσεων

Στην ερώτηση για το ποιος από τους αρχηγούς των κομμάτων μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα θέματα διαφάνειας, φαίνεται το αποτύπωμα από την υπόθεση των παρακολουθήσεων, η οποία απασχολεί τους τελευταίους μήνες την ελληνική κοινωνία και επικαιρότητα.

Εδώ φαίνεται η «ζημιά» που έχει υποστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 27%, έναντι 28% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας και 12% που συγκεντρώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ισχυρό είναι και το «κανένας από τους τρεις», συγκεντρώνοντας ποσοστό 26%.

Ενεργειακά και εκλογές

Στο ερώτημα για το ποιος από τους τρεις αρχηγούς των κομμάτων είναι καταλληλότερος να χειριστεί τα θέματα της ενεργειακής κρίσης, της οικονομίας και της εξωτερικής πολιτικής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερτερεί με μεγάλη διαφορά έναντι του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Ανδρουλάκη. Μάλιστα, στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από τον Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρωτεύει – με οριακή διαφορά – στα ζητήματα της διαφάνειας.

Αρνητικοί στις πρόωρες εκλογές εμφανίζονται οι πολίτες – εκφράζοντας την προτίμησή τους στη διεξαγωγή του το 2023. Μάλιστα, από τις συσπειρώσεις που καταγράφονται – κάτω του 70% – προκύπτει ότι το κλίμα δεν είναι προεκλογικό.

Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά από το ραντεβού με τις κάλπες, το 44% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της αυτοδυναμίας – σχεδόν επτά στους δέκα ψηφοφόρους της ΝΔ , αλλά και ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, παρότι το κόμμα τους εξακολουθεί να υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις. Έχει ενδιαφέρον ότι το 46% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2019 θεωρούν καλύτερο ενδεχόμενο μία αυτοδύναμη κυβέρνηση, αλλά το 41% επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...