Διάγγελμα Τραμπ: Ενας «πανικόβλητος» πρόεδρος που μπέρδευε τα λόγια του
Διάγγελμα Τραμπ: Ενας «πανικόβλητος» πρόεδρος που μπέρδευε τα λόγια του
Οι εικασίες ήταν έντονες όταν ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα απευθύνει διάγγελμα προς το έθνος το βράδυ της Τετάρτης.
Δημοσιογράφοι, υποστηρικτές και αντίπαλοι προσπαθούσαν να μαντέψουν αν ο αμερικανός πρόεδρος θα αναφερόταν στα αρχεία του Επσταϊν, τα οποία, βάσει νόμου, πρέπει να δημοσιευτούν μέχρι την Παρασκευή ή αν θα ανακοίνωνε τις πολυαναμενόμενες στρατιωτικές επιθέσεις κατά της Βενεζουέλας.
Τελικά, το 20λεπτο διάγγελμά του σε ώρα υψηλής τηλεθέασης, κατέληξε να είναι ένα απογοητευτικό θέαμα, επισήμανε ο βρετανικός Τύπος.
O Τραμπ μίλησε για τα προσφιλή του θέματα: τον Τζο Μπάιντεν, τους μετανάστες και τις ειρηνευτικές του «ικανότητες».
Η εμμονή του Τραμπ με τον Μπάιντεν είναι ενδεικτική της απελπισίας του, ανέφερε ο Guardian.
Στην πραγματικότητα, ο πρώην πρόεδρος αποτελεί παρελθόν εδώ και 11 μήνες και ο κόσμος δεν ασχολείται πια μαζί του.
Ο Τραμπ χρειάζεται έναν νέο «σάκο του μποξ», αλλά δεν βρίσκει, καθώς οι Δημοκρατικοί δεν έχουν αποκτήσει ακόμα έναν νέο ισχυρό ηγέτη.
Αλλά, σύμφωνα με την Telegraph, ο Τραμπ στο διάγγελμά του θύμιζε περισσότερο τον προκάτοχό του στα τελευταία χρόνια της θητείας του, χρησιμοποιώντας «ξύλινη» γλώσσα και μπερδεύοντας λέξεις και νούμερα.
Μία από τις βασικές ανακοινώσεις της ομιλίας, που αφορούσε ένα «πολεμικό μέρισμα» για τους στρατιωτικούς, ήταν κακογραμμένη και ο αμερικανός πρόεδρος μπέρδεψε τα νούμερα, σημείωσε η βρετανική εφημερίδα.
Αρχικά μίλησε για «περισσότερα από 4.000» μέλη των ενόπλων δυνάμεων που θα λάβουν το ειδικό επίδομα, μετά τους έκανε «50.000» και στην τρίτη προσπάθεια βρήκε το σωστό νούμερο: 1,45 εκατομμύρια ανθρώπους.
Το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του ήταν αφιερωμένο στην οικονομία. Οι Δημοκρατικοί κέρδισαν μια σειρά εκλογικών αναμετρήσεων τον περασμένο μήνα, βάζοντας στο επίκεντρο το κόστος ζωής.
Ο Τραμπ προσπαθεί να βρει μια λύση, καθώς οι πολιτικές του δεν φαίνονται να αποδίδουν όσο θα ήθελε, όσον αφορά την ακρίβεια. Η κατάσταση είπε ότι έχει βελτιωθεί, αλλά χρειάζεται και άλλο χρόνο για να μειώσει περισσότερο τις τιμές των προϊόντων.
Βέβαια, είπε ψέματα όσον αφορά τον πληθωρισμό, επισήμανε ο Guardian. Ο Τραμπ ισχυρίστηκε πως όταν ανέλαβε την προεδρία, ο πληθωρισμός βρισκόταν στο υψηλότερο σημείο στα χρονικά. Ομως, η αλήθεια είναι ότι είχε μειωθεί στο 3%.
Ο αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε την ομιλία «επετειακή» για τον έναν χρόνο του στον Λευκό Οίκο, αν και αυτός συμπληρώνεται στις 20 Ιανουαρίου.
Το γεγονός ότι προχώρησε στο διάγγελμα τόσο νωρίς, φανερώνει ότι ο Τραμπ επιθυμεί διακαώς ένα νέο ξεκίνημα, σημείωσε η Telegraph, μετά την ήττα των Ρεπουμπλικανών στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις και μετά τον σάλο που προκάλεσε, εντός και εκτός κυβέρνησης, η συνέντευξη της Σούζαν Γουάιλς στο Vanity Fair.
Ο Guardian διακωμώδησε την ομιλία του λέγοντας ότι ο Τραμπ, με φόντο χριστουγεννιάτικα δέντρα, θύμιζε περισσότερο τον μίζερο Σκρουτζ και όχι το γενναιόδωρο πνεύμα των Χριστουγέννων.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News
