522
Ο Αντώνης Σαμαράς στο παραβάν, κατά την εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου στη ΝΔ | Nick Paleologos / SOOC

«Δεν θα γίνουμε το πτυελοδοχείο του Τσίπρα»

Σπύρος Μουρελάτος Σπύρος Μουρελάτος 16 Φεβρουαρίου 2016, 21:43
Ο Αντώνης Σαμαράς στο παραβάν, κατά την εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου στη ΝΔ
|Nick Paleologos / SOOC

«Δεν θα γίνουμε το πτυελοδοχείο του Τσίπρα»

Σπύρος Μουρελάτος Σπύρος Μουρελάτος 16 Φεβρουαρίου 2016, 21:43

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι ο ίδιος με τον απογοητευμένο πολιτικό, που παρέδωσε τη σκυτάλη στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, το βράδυ της 5ης Ιουλίου 2015, όταν ο ελληνικός λαός είχε δώσει ένα βροντώδες 62% στο ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος (για να γίνει σε λίγα μόλις 24ωρα ένα ξεκάθαρο ΝΑΙ).

Σήμερα και μετά την κατάρρευση των ψευδαισθήσεων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και την αναρρίχηση στην ηγεσία της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει λόγους να αισθάνεται δικαιωμένος, πλην όμως ανησυχεί. Κυρίως για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στα εθνικά θέματα και την οικονομία.

Αυτό ήταν και το κεντρικό θέμα συζήτησης στο τραπέζι που είχε νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης (σήμερα) με πολύ στενούς προσωπικούς και πολιτικούς του φίλους, στο bistrot V4 της Ζέττας Μακρή και του Μιχάλη Παπαδόπουλου στην οδό Βουκουρεστίου. Χαρακτηριστικό είναι πως ο κ. Σαμαράς χρειάστηκε περί τα 45 λεπτά για να διανύσει τη μικρή απόσταση Δημοκρίτου – Βουκουρεστίου, καθώς πολύ συχνά τον σταματούσαν πολίτες που ήθελαν να μοιραστούν μαζί του τον προβληματισμό τους για την πορεία της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protagon.gr ο κ. Σαμαράς συνέφαγε με την Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, τον Ανδρέα Κατσανιώτη, τον πολύ στενό του φίλο και δικηγόρο Δημήτρη Γιάννο και τον επίσης επιστήθιο φίλο του και μηχανικό Αρη Ματιάτο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από το τραπέζι πέρασαν για λίγο και οι βουλευτές Νότης Μηταράκης και Μαρία Αντωνίου.

Η συζήτηση, που διήρκεσε γύρω στις τρεις ώρες περιεστράφη γύρω από τις πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα ελέω των τραγικών αβλεψιών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά. Στο μείζον ερώτημα που οδηγεί η αλλοπρόσαλλη πολιτική του Μαξίμου και εάν επίκεινται έκτακτες πολιτικές εξελίξεις που ετέθη από την ομήγυρη στον πρώην πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς ήταν σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ξεκάθαρος: «Δεν θα γίνουμε το πτυελοδοχείο του Τσίπρα, εάν ψάχνει για στήριξη, ας την αναζητήσει αλλού».

Ο κ. Σαμαράς έχει μόνον καλά λόγια να πει για τους πολιτικούς χειρισμούς του κ. Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, εξήρε τη στάση του προέδρου της ΝΔ στο Προσφυγικό

Ο κ. Σαμαράς πιστεύει πως δεν είναι δυνατό να επαναληφθεί το σκηνικό του περασμένου καλοκαιριού, όπου παρατηρήθηκε το φαινόμενο της διπλής πλειοψηφίας στο Κοινοβούλιο. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν δίστασε να μοιραστεί με τους συνδαιτυμόνες του τον έντονο προβληματισμό για την τροπή που έχει λάβει το Προσφυγικό αλλά και τις κεκαλυμμένες απειλές για τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο από την ιδεοληπτική αντίληψη που κυριάρχησε ιδίως το πρώτο 8μηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και ο ίδιος επεσήμαινε ως τότε πρόεδρος της ΝΔ.

Εσχάτως, ο πρώην πρωθυπουργός δεν παραλείπει να τονίζει σε τακτικούς συνομιλητές του τους πολύ σημαντικούς γεωπολιτικούς κινδύνους, που αντιπροσωπεύει η απειλή του ISIS, αλλά και τα όσα τεκταίνονται στη Συρία.

Ο κ. Σαμαράς έχει μόνον καλά λόγια να πει για τους πολιτικούς χειρισμούς του κ. Μητσοτάκη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, εξήρε τη στάση του προέδρου της ΝΔ στο Προσφυγικό και αναφέρθηκε ειδικά στο εύστοχο της χθεσινής (Δευτέρα) δήλωσης για τις σοβαρές συνέπειες από πιθανό σφράγισμα των βορείων συνόρων της χώρας.

Κοινός τόπος στο τραπέζι ήταν η εκτίμηση ότι η χώρα ακροβατεί εκ νέου, καθώς η κυβέρνηση είτε αδυνατεί, είτε σκοπίμως καθυστερεί το κλείσιμο της αξιολόγησης, κάτι που μπορεί να εκτρέψει και πάλι την πορεία της χώρας σε αχαρτογράφητες και επικίνδυνες ατραπούς.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...