129
Η Κιμ Κιονγκ Χούι κάθεται δύο θέσεις στα αριστερά του ανιψιού της και ανάμεσά τους είναι η Ρι Σολ Γιου, σύζυγος του Κιμ Γιονγκ Ουν, σε παράσταση στην Πιονγιάνγκ | KCNA via REUTERS

Δεν δηλητηρίασε τη θεία του ο Κιμ Γιονγκ Ουν – επανεμφανίστηκε ύστερα από έξι χρόνια

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2020, 12:17
Η Κιμ Κιονγκ Χούι κάθεται δύο θέσεις στα αριστερά του ανιψιού της και ανάμεσά τους είναι η Ρι Σολ Γιου, σύζυγος του Κιμ Γιονγκ Ουν, σε παράσταση στην Πιονγιάνγκ
|KCNA via REUTERS

Δεν δηλητηρίασε τη θεία του ο Κιμ Γιονγκ Ουν – επανεμφανίστηκε ύστερα από έξι χρόνια

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2020, 12:17

Η Κιμ Κιονγκ Χούι ζει! Η θεία του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, που πολλοί πίστευαν ότι ο ανιψιός της την είχε δηλητηριάσει, εμφανίστηκε και πάλι δημοσίως για πρώτη φορά εδώ και πάνω από έξι χρόνια.

Κρατικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν φωτογραφίες της 73χρονης να κάθεται δίπλα στον Κιμ και τη σύζυγό του Ρι Σολ Γιου σε συναυλία στην Πιονγιάνγκ, το Σάββατο.

Η Κιμ Κιονγκ Χούι είναι η χήρα του Γιανγκ Σονγκ Ταέκ, πανίσχυρου κάποτε θείου του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος εκτελέστηκε το 2013.

Ο θάνατος του συζύγου της πυροδότησε εικασίες ότι και η ίδια η Κιμ Κιονγκ Χούι ήταν θύμα επιχείρησης πολιτικής εκκαθάρισης.

Τον Μάιο του 2015, οι μυστικές υπηρεσίες της Νότιας Κορέας χαρακτήρισαν αβάσιμες τις αναφορές του αμερικανικού δικτύου CNN ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε να δηλητηριαστεί η θεία του.