189
Ντέιβιντ Φροστ και Μισέλ Μπαρνιέ, επικεφαλής των διαπραγματευτικών ομάδων της Βρετανίας και της ΕΕ αντίστοιχα. Χειραψίες τέλος | Oliver Hoslet/Pool via REUTERS

Brexit: «Συμφωνία» μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών να μην υπάρξουν… χειραψίες

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2020, 13:12
Ντέιβιντ Φροστ και Μισέλ Μπαρνιέ, επικεφαλής των διαπραγματευτικών ομάδων της Βρετανίας και της ΕΕ αντίστοιχα. Χειραψίες τέλος
|Oliver Hoslet/Pool via REUTERS

Brexit: «Συμφωνία» μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών να μην υπάρξουν… χειραψίες

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2020, 13:12

Με μια… συμφωνία ξεκίνησε η δεύτερη ημέρα των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το Ηνωμένο Βασίλειο για τη μελλοντική τους, μετά το Brexit δηλαδή, σχέση: οι δύο πλευρές συμφώνησαν οι διαπραγματευτές να συναντηθούν στις Βρυξέλλες χωρίς να υπάρξουν χειραψίες, λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Σύμφωνα με πηγές των συνομιλιών, οι διαπραγματευτές «συμφώνησαν» να αποφύγουν τις χειραψίες για να περιορίσουν τον κίνδυνο μετάδοσης του Covid-19.

Απολυμαντικά για τα χέρια έχουν τεθεί στη διάθεση της βρετανικής αποστολής, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μετά την πρώτη χθεσινή ημέρα των συνομιλιών, κατά την οποία κυριάρχησε η συνάντηση ανάμεσα στον επικεφαλής διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Ενωσης Μισέλ Μπαρνιέ και τον βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Φροστ, οι συνομιλίες εισέρχονται σήμερα στο πυρήνα τους.

Περί τους εκατό διαπραγματευτές από κάθε πλευρά συναντώνται από τις 9.30 τοπική ώρα γύρω από μία δεκάδα θεματικούς φακέλους.

Τα σημαντικά θέμα είναι οι όροι ανταγωνισμού, αλιείας και του μηχανισμού διευθέτησης των διαφορών στο πλαίσιο μιας μελλοντικής σχέσης.

Ο πρώτος γύρος των συνομιλιών θα διαρκέσει μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του Μισέλ Μπαρνιέ.

Οι επόμενοι γύροι θα διεξάγονται εναλλακτικά στις Βρυξέλλες και το Λονδίνο κάθε δύο έως τρεις εβδομάδες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...