286
Ο Γιάννης Μπουτάρης σκεπτικός σε παλαιότερη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης. Το σκέφτηκε πολύ και το αποφάσισε να μην βάλει ξανά για δήμαρχος | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μπουτάρης τέλος – δεν θα διεκδικήσει τρίτη θητεία

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2018, 17:48
Ο Γιάννης Μπουτάρης σκεπτικός σε παλαιότερη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης. Το σκέφτηκε πολύ και το αποφάσισε να μην βάλει ξανά για δήμαρχος
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μπουτάρης τέλος – δεν θα διεκδικήσει τρίτη θητεία

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2018, 17:48

Κάποιοι το είχαν προεξοφλήσει, αλλά περίμεναν τον ίδιο να το πει. Το απρόβλεπτο του Γιάννη Μπουτάρη δεν επέτρεπε ασφαλείς εκτιμήσεις για το τι θα έκανε, αν δηλαδή θα διεκδικούσε μια τρίτη θητεία ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Τελικά το είπε. Κατ’ αρχάς το είπε στους αντιδημάρχους του σε κλειστή συνάντηση που είχε το απόγευμα της Τετάρτης, όπως ανέφερε το καλά πληροφορημένο voria.gr.

Στο πρόγραμμα του δημάρχου είναι η ευρεία σύσκεψη της δημοτικής ομάδας της «Πρωτοβουλίας», ενώ για αύριο Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι έχει οριστεί συνέντευξη Τύπου.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του εκτιμάται να έπαιξαν άνθρωποι του στενού οικογενειακού του κύκλου, οι οποίοι του πρότειναν εδώ και καιρό να αντισταθεί στον πειρασμό –και τις πιέσεις των κομμάτων– και να μη συνεχίσει ώστε να αποφύγει τη φθορά, όχι τόσο της ηλικίας, αλλά για να αφιερωθεί στην προσωπική του ζωή.

Το ζήτημα είναι τι θα γίνει τώρα, καθώς ο κ. Μπουτάρης ήταν μια καλή λύση τόσο για το ΚΙΝΑΛ, που άλλωστε τον είχε στηρίξει (ως ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) ήδη από το 2010, όσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στη γενικευμένη αδυναμία του να βρει υποψηφίους έβλεπε στο πρόσωπο του δημάρχου μια καλή ευκαιρία να αποφύγει την εκλογική συντριβή στη Θεσσαλονίκη και να ταυτιστεί με τον άνθρωπο που τον στήριξε και στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τώρα όμως, χωρίς τον κ. Μπουτάρη, το παιχνίδι ανοίγει. Με δεδομένη την αστοχία της ΝΔ να βρει και αυτή υποψήφιο ανοίγει η όρεξη πολλών. Από το ΚΙΝΑΛ λένε ότι μια υποψηφιότητα της σαλονικιάς ευρωβουλευτού Εύας Καΐλη θα μπορούσε να έχει ελπίδες. Η ίδια βέβαια έχει διαμηνύσει ότι θέλει να ξαναδοκιμάσει στις ευρωεκλογές, αλλά η απάντηση της Φώφης Γεννηματά ήταν αρνητική.

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει σαν μια κάποια περίπτωση με προοπτική τη νεαρή υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...