396
Φωτογραφία από παλαιότερη διαμαρτυρία οπαδών του Σώρρα έξω από την Ευελπίδων | INTIMEnews

Eνοχος ο Σώρρας, ποινή φυλάκισης τριών ετών εν μέσω κραυγών στο δικαστήριο

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2018, 16:29
Φωτογραφία από παλαιότερη διαμαρτυρία οπαδών του Σώρρα έξω από την Ευελπίδων
|INTIMEnews

Eνοχος ο Σώρρας, ποινή φυλάκισης τριών ετών εν μέσω κραυγών στο δικαστήριο

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2018, 16:29

Ενοχος κρίθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου ο Αρτέμης Σώρρας και άλλοι έξι συγκατηγορούμενοί του για τη γνωστή υπόθεση με τις υποσχέσεις που μοίραζε δεξιά και αριστερά για αποπληρωμή πάσης φύσεως οφειλών των φορολογουμένων από τα 600 δισεκατομμύρια που υποτίθεται ότι έχει στην κατοχή του.

Ο λαοπλάνος επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις» κατάφερε να πείσει εκατοντάδες πολίτες για την οριστική διαγραφή των χρεών τους με αποτέλεσμα επί μήνες οι Εφορίες να γίνουν αποδέκτες εξώδικων και εξουσιοδοτήσεων προς τον Σώρρα για την αποπληρωμή των οφειλών τους από τα 600 δισ.!

Την Τετάρτη όμως ο Αρτέμης Σώρρας κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων κατ’ εξακολούθηση και της διέγερσης και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή τριών ετών και 10.000 ευρώ χρηματική ποινή. Η ποινή του μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε 18 μήνες και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ με αναστολή, εκτός από έναν, του οποίου η ποινή μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη.

Μάρτυρας κατηγορίας ήταν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Άρης Ροζάκης,  ο οποίος στην κατάθεσή του αναφέρθηκε στη «βροχή» εξώδικων από απελπισμένους πολίτες όπου υποστήριζαν ότι τα χρέη τους πληρώθηκαν από τα 600 δισ. του Σώρρα, κάτι βέβαια που σε απογοήτευσή τους δεν έγινε ποτέ…

Στο άκουσμα της ετυμηγορίας του δικαστηρίου και της ποινής που επιβλήθηκε στον Αρτέμη Σώρρα (ο οποίος ήταν απών από τη διαδικασία) οπαδοί του που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο Δικαστικό Μέγαρο, άρχιζαν να φωνάζουν “ντροπή- ντροπή” και “Ιερά Εξέταση”.

Με την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων οδηγήθηκαν εκτός δικαστικής αίθουσας και έξω πια από το κτίριο των δικαστηρίων συνέχιζαν να φωνάζουν  “Ελλάς – Ελλάς” και να ψάλλουν τον Εθνικό Υμνο.

Νωρίτερα, την ενοχή όλων των κατηγορουμένων πλην ενός, ο οποίος κατά την τέλεση των πράξεων είχε αποβάλλει ήδη την ιδιότητα του ως στελέχους μέλους του πολιτικού φορέα, είχε προτείνει ο εισαγγελέας έδρας Ευστάθιος Θεοφανίδης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός έκανε λόγο για μια ιδιότυπη “σεισάχθεια”, για ένα ψευδεπίγραφο μήνυμα με κομβικό πόλο τον επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσης» Αρτέμη Σώρρα.

«Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι όποιος εκμεταλλεύεται την απελπισία του λαού, μιλάει στην καρδιά του», σημείωσε χαρακτηριστικά, τόνισε όμως ότι τα 600 δισ. δεν αποδείχθηκε ποτέ ότι υπάρχουν.

Ο εισαγγελέα της έδρας χαρακτήρισε την όλη κατάσταση ως απείθεια στο νόμο και στο Σύνταγμα και αυτό, υπογράμμισε, «πρεσβεύει ο συγκεκριμένος πολιτικός φορέας».

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, επιμένοντας ότι τα λεφτά του Σώρρα υπάρχουν και ενώπιον του δικαστηρίου εξέφρασαν την απορία τους για το πώς βρέθηκαν στη θέση του κατηγορουμένου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...