526
Θα καταλήξει το «κίτρινο» ταμπλόιντ στα χέρια του Μπέζος; | EPA/VICTORIA BONN-MEUSER

Αν ο Τζεφ Μπέζος αγοράσει το ταμπλόιντ που τον εξέθεσε…

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2019, 12:39
Θα καταλήξει το «κίτρινο» ταμπλόιντ στα χέρια του Μπέζος;
|EPA/VICTORIA BONN-MEUSER

Αν ο Τζεφ Μπέζος αγοράσει το ταμπλόιντ που τον εξέθεσε…

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2019, 12:39

Στη διαμάχη ανάμεσα στον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, τον Τζεφ Μπέζος, και ένα από τα πιο «κίτρινα» ταμπλόιντ έντυπα των ΗΠΑ, τον National Enquirer, ο ιδιοκτήτης της Amazon ίσως πει την τελευταία λέξη με το βαρύ όπλο του: τα χρήματα.

Ο Ντέβιντ Πέκερ, διευθύνων σύμβουλος της American Media η οποία κατέχει τον Enquirer, σκέφτεται να βάλει πωλητήριο στον τίτλο. Και όπως γράφουν οι Times, ο Μπέζος φέρεται να είναι ένας από τους υποψήφιους αγοραστές του ταμπλόιντ.

Η αλήθεια είναι ότι το φύλλο, που προ τριών μηνών είχε βγάλει στο φως όλες τις γαργαλιστικές λεπτομέρειες που οδήγησαν στο πολύκροτο διαζύγιο του Μπέζος, δεν περνά τις καλύτερες ημέρες του. Αλλοτε μεσουρανούσε στην αγορά του κουτσομπολιού και της ζωής των διασημοτήτων. Σήμερα, όμως , λίγο το Διαδίκτυο και η γενικότερη στροφή των αναγνωστών μακριά από τα έντυπα και λίγο οι συνεχείς δικαστικές διαμάχες με θιγόμενους, έχουν διογκώσει τα χρέη.

Αν τελικά το National Enquirer βρεθεί στα χέρια του Μπέζος θα είναι κάτι το σχεδόν καρμικό. Και θα είναι τρόπον τινά ένα πλήγμα και για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Το σκανδαλοθηρικό έντυπο πάντα φρόντιζε να χρησιμοποιεί τα πλέον βρώμικα δημοσιογραφικά κόλπα για να βγάλει την αποκλειστικότητα. Ετσι, η πρόσφατη επίθεση στον Μπέζος ήταν διανθισμένη με γυμνές σέλφι και καυτά SMS του αφεντικού της Amazon προς την ερωμένη του και πέτρα του σκανδάλου που διέλυσε τον γάμο με την Μακένζι Μπέζος (εδώ).

Το ενδιαφέρον ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι ο συνήθως αδίστακτος Enquirer τα έβαλε αυτή τη φορά με ένα πολύ μεγάλο στόχο για τα μέτρα του -δεν αποφασίζεις έτσι εύκολα να χτυπήσεις τον πιο πλούσιο άνθρωπο του κόσμου.

Πολλοί λοιπόν είδαν ότι η υπόθεση δεν αφορούσε μόνο την εξωσυζυγική σχέση ενός κορυφαίου επιχειρηματία, αλλά ήταν μια ανοίκεια επίθεση κατά ενός εκδότη (ο Μπέζος ελέγχει μεταξύ άλλων την αντιπολιτευόμενη Washington Post) με τις ευλογίες του ενοίκου του Λευκού Οίκου.

Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Πέκερ. Και, από την άλλη δεν κρύβει την οργή του για τον Μπέζος, τον οποίο έχει αποκαλέσει Bozo («βλάκα»), παραλλάσσοντας το επώνυμό του.

Η ανακίνηση της εξωσυζυγικής σχέσης μπορεί λοιπόν να ήταν η φανερή πτυχή ενός υπόγειου πολέμου ανάμεσα στις δύο πλευρές –ο Τραμπ πάντα αποδίδει τις επικρίσεις στα «κακά» ΜΜΕ, ένα από τα οποία είναι και η ιστορική εφημερίδα της Ουάσινγκτον που έχει αποκτήσει ο Μπέζος.

Ο Μπέζος προ μηνών είχε μιλήσει ανοιχτά για «εκβιασμούς και διαφθορά». Τότε το Vanity Fair είχε γράψει ότι σκεφτόταν να αγοράσει τον Enquirer για να διαπιστώσει ποιος κρύβεται πίσω από τη διαρροή.

Η προοπτική της εξαγοράς (και του κλεισίματος) φαίνεται πάντως περίεργη σε αναλυτές, που εκτιμούν ότι το αφεντικό της Amazon απλά θα μπορούσε να εξαγοράσει το ταμπλόιντ για ψίχουλα αν του… κάνει αγωγή.

Πόσω μάλλον που  ο Enquirer λέγεται ότι έχει σε χρηματοκιβώτιο καυτές πληροφορίες κατά του Ντόναλντ Τραμπ – είναι γνωστή η τακτική του φύλλου να ανακαλύπτει και μετά να θάβει  αποκλειστικότητες. Θα μπορούσαν να είναι ένα γερό χαρτί στα χέρια του νέου ιδιοκτήτη πριν από τις εκλογές του 2020, ειδικά αν αυτός είναι ένας σφοδρός πολέμιος του Τραμπ, όπως ο Μπέζος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...