565
Ο Τζεφ και η Μακένζι Μπέζος στην τελετή απονομής των Οσκαρ, το 2017 | REUTERS

Τζεφ και Μακένζι Μπέζος: το πιο ακριβό και πιο βελούδινο διαζύγιο στην ιστορία

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2019, 11:58
Ο Τζεφ και η Μακένζι Μπέζος στην τελετή απονομής των Οσκαρ, το 2017
|REUTERS

Τζεφ και Μακένζι Μπέζος: το πιο ακριβό και πιο βελούδινο διαζύγιο στην ιστορία

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2019, 11:58

Το πλουσιότερο ζευγάρι στον πλανήτη κατέληξε σε συμφωνία για τους όρους του διαζυγίου του, όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη, ο Τζεφ και η Μακένζι Μπέζος. Ολοκληρώνεται έτσι, αν κρίνει κανείς από τις σχετικές δηλώσεις της Μακένζι, ένας ιδιαίτερα φιλικός διαμοιρασμός της τεράστιας περιουσίας τους.

Με βάση τα νέα δεδομένα, ο Μπέζος θα παραμείνει ο πλουσιότερος άντρας στον κόσμο και η Μακένζι θα γίνει η τρίτη πλουσιότερη γυναίκα, με την περιουσία της να υπολογίζεται πλέον στα 36 δισ. δολάρια.

Η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο είναι η κληρονόμος της εταιρείας καλλυντικών LΌreal, Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μεγιέρ με 45,6 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα λοιπόν, με τους όρους του διαζυγίου, που ανακοίνωσε η Μακένζι στο Twitter, ο Τζεφ Μπέζος αποκτά το 75% των μετοχών που κατείχε το ζευγάρι στην Amazon, ενώ η Μακένζι του παραχώρησε το δικαίωμα ψήφου στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Το ζεύγος Μπέζος, σε παλαιότερο ευτυχισμένο στιγμιότυπο – Reuters

Η πρώην σύζυγος του Μπέζος τού παραχωρεί επίσης όλα της τα δικαιώματα στην εφημερίδα Washington Post, την οποία είχε αγοράσει ο Μπέζος το 2013, έναντι 250 εκατ. δολαρίων, καθώς και στην εταιρεία κατασκευής διαστημικών οχημάτων και διαστημικών πτήσεων Blue Origin, που ίδρυσε ο ίδιος το 2000.

Με αυτή τη συμφωνία, ο έλεγχος της Amazon, της εταιρείας που ξεκίνησε το 1994 ως ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο και εξελίχθηκε σε κολοσσό των online πωλήσεων αγαθών παντός είδους, παραμένει στον Τζεφ Μπέζος, όπως γράφει η Guardian.

Το αρχηγείο της Amazon, στο Σιάτλ της Πολιτείας Ουάσινγκτον
Εργαζόμενοι σε ένα κέντρο διανομής της Amazon, στη Γερμανία – EPA

«Με χαρά του παραχωρώ όλα μου τα δικαιώματα στην Washington Post και την Blue Origin, καθώς και το 75% των μετοχών μας στην Amazon. Είμαι ευγνώμων που ολοκληρώσαμε τη διαδικασία του διαζυγίου με τον Τζεφ με αμοιβαία υποστήριξη και από όλους που μας πλησίασαν με τόση ευγένεια και ανυπομονώ για την επόμενη περίοδο ως γονείς και φίλοι», έγραψε η Μακένζι στο Twitter.

Το κτίριο της Washington Post στην Ουάσινγκτον – EPA
Εκτόξευση του πυραύλου New Shepard της Blue Origin, από το Τέξας, τον Ιανουάριο – Blue Origin

Τον Ιανουάριο, το ζευγάρι είχε ανακοινώσει τον χωρισμό του μετά από 25 χρόνια γάμου, τρεις ημέρες αφού ο Τζεφ Μπέζος είχε φωτογραφηθεί με την Λόρεν Σάντσες, φίλη και γείτονα του ζεύγους, στις Χρυσές Σφαίρες.

Η Λόρεν Σάντσες, σε παλαιότερη εμφάνισή της σε τελετή βραβείων στο Χόλιγουντ – EPA

Στη συνέχεια, αποδείχθηκε ότι οι δυο τους διατηρούσαν παράνομη σχέση. Ο Μπέζος ισχυρίζεται ότι η σχέση τους ξεκίνησε ενώ είχε ήδη χωρίσει από τη σύζυγό του.

Η υπόθεση πήρε μεγάλη δημοσιότητα, όταν η National Enquirer δημοσίευσε 11 σελίδες με φωτογραφίες και τα ερωτικά SMS του παράνομου ζεύγους,

Στην απίστευτη ιστορία της δημοσίευσης και υποκλοπής των SMS και των ερωτικών φωτογραφιών από το κινητό του Μπέζος, φέρονται να εμπλέκονται, όχι μόνο η εφημερίδα και ο αδελφός της Σάντσες, αλλά και συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ -ορκισμένου εχθρού του Μπέζος- και η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, λόγω της δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκι, κάτι που ο ίδιος ο Μπέζος ανέφερε σε κείμενό του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...