559
Ο ΜακΚόναχι μέσα στο γήπεδο χτυπάει το τύμπανο για να συντονιστεί η εξέδρα. Για τη θέση του κυβερνήτη του Τέξας θα ιδρώσει κάπως περισσότερο | Υοutube

Μπορεί να γίνει ο Μάθιου ΜακΚόναχι κυβερνήτης του Τέξας;

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2021, 13:36
Ο ΜακΚόναχι μέσα στο γήπεδο χτυπάει το τύμπανο για να συντονιστεί η εξέδρα. Για τη θέση του κυβερνήτη του Τέξας θα ιδρώσει κάπως περισσότερο
|Υοutube

Μπορεί να γίνει ο Μάθιου ΜακΚόναχι κυβερνήτης του Τέξας;

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2021, 13:36

Ο οσκαρικός ηθοποιός Μάθιου ΜακΚόναχι –που την περασμένη εβδομάδα δημιούργησε θόρυβο σε αγώνα ποδοσφαίρου χτυπώντας ένα τύμπανο σαν κοινός οπαδός– είναι ένας πολιτικοποιημένος αστέρας της αμερικανικής βιομηχανίας του θεάματος και δεν το κρύβει. Ωστόσο είναι άλλο να λες την άποψή σου και άλλο να κατεβαίνεις στο σκληρό τερέν της πολιτικής, διεκδικώντας το αξίωμα του κυβερνήτη στο Τέξας.

Ο ίδιος όχι μόνο δεν διαψεύδει τις παραπολιτικές φήμες αλλά μάλλον τις ενισχύει, αν και αποφεύγει να αποσαφηνίσει αν θα είναι ένας Δημοκρατικός, Ρεπουμπλικανός ή ανεξάρτητος υποψήφιος.

Οσον αφορά τα ποδοσφαιρικά πράγματα, η κατάσταση είναι μάλλον απλή: ο ΜακΚόναχι είναι ιδιοκτήτης μειοψηφικού μεριδίου στην ομάδα MLS Austin FC, που εμφανίζεται στο γήπεδο με πράσινες φανέλες. Και για αυτόν ακριβώς τον λόγο ο τυμπανιστής ΜακΚόναχι φόρεσε και αυτός πράσινο κοστούμι και μπήκε στον αγωνιστικό χώρο. Οι οπαδοί –και δυνητικοί ψηφοφόροι του– ενθουσιάστηκαν, άρχισαν να φωνάζουν και να χειροκροτούν ρυθμικά, αλλά και γκολ από το ματς δεν είδαν.

Οσον αφορά τα πιο ομιχλώδη πολιτικά πράγματα, η Corriere della Sera λέει ότι ο ηθοποιός έχει πει ότι σκέφτεται την υποψηφιότητα για τη θέση του κυβερνήτη, όμως δεν έχει πει το παραμικρό για το πρόγραμμά του. Ιδιωτικά, στον κύκλο του, ισχυρίζεται ότι έχει καλές ιδέες. Μοιάζουν τάχα με εκείνες των ομοτέχνων του που τα κατάφεραν στην πολιτική; Με του Ρόναλντ Ρίγκαν που έγινε πρόεδρος της χώρας, με του Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ που κυβέρνησε στην Καλιφόρνια, με του Κλιντ Ιστγουντ που έγινε δήμαρχος στο παραθαλάσσιο καλιφορνέζικο θέρετρο Καρμέλ; Μένει να δούμε.

Ο ΜακΚόναχι, αν και κατέκτησε τη διασημότητα με την τέχνη του, δεν έχει φύγει ποτέ από το Τέξας: ζει με τη σύζυγό του Καμίλα και με τα τρία παιδιά τους στο Οστιν και, πέρα ​​από τις ταινίες, έχει επιχειρηματικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Δημιούργησε ένα ίδρυμα για να βοηθήσει πλημμυροπαθείς και έλαβε μέρος σε καμπάνια στήριξης των Τεξανών μέσα στην πανδημία. Διδάσκει και στο τοπικό πανεπιστήμιο ακόμη, ένα μάθημα επικοινωνίας.

Πολλοί τον ωθούν προς την πολιτική καριέρα, λέει η Corriere, αλλά και τα γκάλοπ δεν τον αφήνουν ήσυχο. Μία δημοσκόπηση πριν από δύο μήνες του έδωσε ένα 44% των ψήφων, σε σύγκριση με το 33% του νυν κυβερνήτη, του Ρεπουμπλικανού Γκρεγκ Αμποτ που φέρεται αποφασισμένος να διεκδικήσει το αξίωμα και τρίτη φορά. Ο Αμποτ, όπως είναι φυσικό, είναι πλέον έμπειρος και δικτυωμένος, ελέγχει τα κύρια κέντρα εξουσίας και μπορεί να βασίζεται σε δωρεές.

Ο Αμποτ πάντως δεν τα πήγε καλά πριν από λίγους μήνες στη διαχείριση έκτακτης ανάγκης, δεν μπόρεσε να δαμάσει ένα ξαφνικό κύμα παγετού που άφησε την Πολιτεία χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ υπήρξαν και νεκροί. Τότε έχασε την εμπιστοσύνη πολλών ψηφοφόρων του. Ο ΜακΚόναχι έχει, λοιπόν, περιθώρια κίνησης, αρκεί να ξεκαθαρίσει τους στόχους του σε συγκεκριμένα πεδία. Κυρίως, λένε οι Ιταλοί, στα ζητήματα που πάντα χωρίζουν τους Αμερικανούς, όπως είναι η οπλοκατοχή, η μετανάστευση μέσω Μεξικού, η άμβλωση, και άλλα παρόμοια από τα οποία προκύπτει και το πολιτικό στίγμα.

Αν ο ηθοποιός αποφασίσει να κατέλθει στον πολιτικό στίβο ως ανεξάρτητος, μάλλον θα επιβραβευτεί από πολλούς ψηφοφόρους των Δημοκρατικών, διευκολύνοντας κατά κάποιον τρόπο τον Αμποτ. Τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν στην πορεία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...