456
Ο Ντόναλντ Τραμπ ψάχνει εκδότη για το πόνημά του | REUTERS/Jonathan Drake/File Photo

Αυτό δεν είναι ψέμα, έρχεται η «αλήθεια» του Τραμπ σε βιβλίο!

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2021, 17:29
Ο Ντόναλντ Τραμπ ψάχνει εκδότη για το πόνημά του
|REUTERS/Jonathan Drake/File Photo

Αυτό δεν είναι ψέμα, έρχεται η «αλήθεια» του Τραμπ σε βιβλίο!

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2021, 17:29

Αυτήν την «αλήθεια» του Τραμπ ποιος θα την αγοράσει;

Πολλοί, εφ’ όσον πρώτα τυπωθεί και κατόπιν κυκλοφορήσει στους πάγκους των βιβλιοπωλείων. Και η αλήθεια είναι ότι η εν λόγω «αλήθεια» θα είναι ένα είδος απομνημονευμάτων, κυρίως για την προεδρική θητεία του. Εξυπακούεται ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα αναλύει και τον τρόπο της εκλογικής ήττας του – κατ’ αυτόν, αποτέλεσμα μεγάλης νοθείας.

Ο συντάκτης της Corriere della Sera Πάολο Λέπρι μετέφερε τα συμβαίνοντα στις ΗΠΑ γύρω από το υπό έκδοση πόνημα του Τραμπ θυμίζοντας ότι ο προηγούμενος ένοικος του Λευκού Οίκου ήταν θαυμαστής του Σαντάμ Χουσεΐν, τουλάχιστον όσον αφορά το σκέλος τής «εκτέλεσης τρομοκρατών». Ο Λέπρι βρίσκει αναλογίες φανταστικού μεγαλείου σε αυτές τις δύο προσωπικότητες που δεν γίνεται να τις σκεπάσει η λήθη ακόμη.

Κατ’ αυτήν την έννοια, μιλάμε για την επιστροφή του Τραμπ στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος, έστω και για λίγο.

Ο ίδιος ο Τραμπ έκανε ό,τι μπορούσε για να διευκολύνει τα σκώμματα των εχθρών του, αφού ο ίδιος είπε ότι συγγράφει «το βιβλίο των βιβλίων». Ο δημοσιογράφος πάντως παρατηρεί ότι ως προς την έκδοση δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα. Το σάιτ Politico, λέει ο Λέπρι, είναι βέβαιο πως οι μεγάλο εκδοτικοί οίκοι των ΗΠΑ είναι πολύ επιφυλακτικοί με το βιβλίο του Τραμπ, βασικά με το περιεχόμενό του, συνεπώς διόλου ενθουσιασμένοι με την ιδέα να το εκδώσουν, να το κυκλοφορήσουν και να πάρουν στους ώμους τους σημαντική ευθύνη, με άγνωστη κατάληξη.

«Οι λόγοι είναι δύο. Πρώτον, φοβούνται την εξέγερση των υπαλλήλων τους. Δεύτερον, το γεγονός ότι οι πληροφορίες που διακινεί τέτοιος ‘‘συγγραφέας’’ είναι δύσκολο να δημοσιευθούν, αφού μιλάμε για κάποιον που χρησιμοποιούσε συνεχώς τα όπλα της ψευτιάς και της εξαπάτησης όταν βρισκόταν στην εξουσία. 30.573 φορές για να είμαστε ακριβείς, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Washington Post» γράφει ο ιταλός συντάκτης.

Ωστόσο δεν παραγνωρίζει ότι το βιβλίο κάποτε και θα τυπωθεί και θα κυκλοφορήσει και θα πουλήσει. «Φυσικά, αυτή η ‘‘αλήθεια’’ του Τραμπ θα γίνει σίγουρα best seller» γράφει ο ίδιος ο Λέπρι. Μάλλον εξαιρεί από την εκδήλωση ενδιαφέροντος τους λεγόμενους «big five» του αμερικανικού εκδοτικού πανθέου, τους Penguin Random, Hachette, HarperCollins, Macmillan και Simon & Schuster, όμως υποστηρίζει ότι οι μικρότεροι οίκοι θα κάνουν το παιχνίδι, αφού «θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα έκδοσης του βιβλίου».

Ο Λέπρι δίνει και την πληροφορία ότι ο άλλοτε και δαιμόνιος επιχειρηματίας Τραμπ διακινεί μόνος του την «είδηση» ότι ο ίδιος έχει απορρίψει ήδη τις προσφορές δύο διάσημων εκδοτικών οίκων. Βέβαια, αυτό το κάνει με μοναδικό σκοπό να συντηρήσει ζωντανό το όποιο ενδιαφέρον υπάρχει για την επικείμενη έκδοση. Θα δούμε εν καιρώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...