476
Δημήτρης Τζανακόπουλος και Παύλος Πολάκης εισβάλλουν στην Επιτροπή, από την οποία έχουν εξαιρεθεί | INTIMEnews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μπαϊράκι Πολάκη – Τζανακόπουλου στην Προανακριτική: αρνήθηκαν να φύγουν και οδήγησαν σε αναβολή

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2019, 18:38
Δημήτρης Τζανακόπουλος και Παύλος Πολάκης εισβάλλουν στην Επιτροπή, από την οποία έχουν εξαιρεθεί
|INTIMEnews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μπαϊράκι Πολάκη – Τζανακόπουλου στην Προανακριτική: αρνήθηκαν να φύγουν και οδήγησαν σε αναβολή

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2019, 18:38

Το είπαν και το έκαναν ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Παύλος Πολάκης και σε μία προφανή απόπειρα να δυναμιτίσουν το κλίμα στην προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, εμφανίστηκαν κανονικά στη συνεδρίαση της Πέμπτης, περιφρονώντας την απόφαση εξαίρεσής τους.

Εξω από την αίθουσα 150 όπου επρόκειτο να αρχίσει η συνεδρίαση της επιτροπής, στον α’ όροφο του κτιρίου της Βουλής, βρισκόταν και  η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη.

Και αν κάποιοι περίμεναν ότι η παρουσία των δύο πρώην υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση θα εντάσσετο στη λογική ενός σόου ηρωικής εξόδου, αποδείχθηκε τελικά το αντίθετο. Αμφότεροι παρέμειναν επιδεικτικά στην αίθουσα, φρουρά δεν εκλήθη και μοιραία η επιτροπή οδηγήθηκε σε αναβολή.

Οπως έκανε γνωστό ο προεδρεύων της Επιτροπής Γιάννης Μπούγας, η συνεδρίαση αναβλήθηκε  λόγω μη νόμιμης σύνθεσης της επιτροπής, καθώς παρ’ όλο που ζήτησε κατ’ επανάληψη από τους δύο βουλευτές να αποχωρήσουν εκείνοι αρνήθηκαν και παρέμειναν στην αίθουσα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, βουλευτές της ΝΔ -μέλη της επιτροπής-  δήλωσαν ότι αποχωρούν από την αίθουσα με το σκεπτικό ότι η σύνθεση δεν ήταν νόμιμη και η διαδικασία θα έπασχε από ακυρότητα.

«Ο (πρώην ισχυρός άνδρας της Νovartis) κ. Φρουζής έχει έρθει και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να εξεταστεί», δήλωσε εξερχόμενο της αίθουσςς 150 ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης. «Η κατάθεση του κ. Φρουζή αναβάλλεται με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα στην επιτροπή βρίσκονται άτομα που απαγορεύεται να βρίσκονται, γιατί διαφορετικά είναι μη νόμιμη η σύνθεση της επιτροπής και όποια κίνηση κάνουμε θα δημιουργήσει ακυρότητα», συμπλήρωσε.

«Σήμερα συνεχίστηκε μία ανυπόστατη, αντισυνταγματική και αντικοινοβουλευτική διαδικασία, όπως είπε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», αντέτεινε ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σπύρος Λάππας.

«Το προεδρείο διέκοψε αυθαίρετα τις εργασίες της επιτροπής» υποστήριξε και έκανε λόγο για «αυθαίρετη και αντισυνταγματική» στάση, που προσβάλλει την κοινοβουλευτική τάξη. «Εμείς, ως ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ήμασταν και οι επτά παρόντες και περιμέναμε να εξετάσουμε τον μάρτυρα», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει τη θέση της ΝΔ ότι με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ δεν εξετάστηκε ο Kωνσταντίνος Φρουζής και συνεπώς θα γίνει το ίδιο αν προσέλθουν και στην επόμενη συνεδρίαση οι κ.κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος, ο κ. Λάππας επέμεινε πως «σήμερα η επιτροπή είχε κανονική, νόμιμη, συνταγματική και σύμφωνη με τον Κανονισμό της Βουλής σύνθεση».

«Εμείς θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να τηρηθεί η κοινοβουλευτική τάξη, το Σύνταγμα, η νομιμότητα. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην αποτρέψουμε την εξέταση του Φρουζή. Εμείς εμμένουμε και αναμένουμε την επόμενη συνεδρίαση, για να εξετάσουμε τον μάρτυρα. Εμείς έχουμε συμφέρον να τον εξετάσουμε και θα το κάνουμε. Να είστε βέβαιοι γι΄αυτό», πρόσθεσε.

Προφανής σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δυναμιτίσει το κλίμα και να απαξιώσει τη λειτουργία της Προανακριτικής. Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε ήταν και η δήλωση- προειδοποίηση από τον Παύλο Πολάκη: «θα είμαστε εδώ και την επόμενη φορά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...