534
Ο Δημήτρης Τσοβόλας σε πρόσφατη εμφάνισή του στη Βουλή ως δικηγόρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

«Αντάρτικο» Τσοβόλα στην Προανακριτική: Να εξαιρεθούν Πλεύρης, Κεγκέρογλου και Κυρανάκης

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2019, 09:45
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 07/11/2019,14:10
Ο Δημήτρης Τσοβόλας σε πρόσφατη εμφάνισή του στη Βουλή ως δικηγόρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

«Αντάρτικο» Τσοβόλα στην Προανακριτική: Να εξαιρεθούν Πλεύρης, Κεγκέρογλου και Κυρανάκης

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2019, 09:45
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 07/11/2019,14:10

Το «αντάρτικο» ως τακτική υπονόμευσης των εργασιών της Προανακριτικής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, δεν ήρθε τελικά από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά από τον δικηγόρο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

Ισως βέβαια να είναι πλέον το ίδιο, ο κ. Τσοβόλας να πράττει αυτά που δεν θέλει να φαίνεται ότι κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη σκιά της (αμφιλεγόμενης) εξαίρεσης από την Επιτροπή του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Παύλου Πολάκη.

Σε κάθε περίπτωση, το αίτημα του κ. Τσοβόλα είναι μια εξέλιξη που δυναμιτίζει εκ νέου το κλίμα στην Προανακριτική για τη «σκευωρία» της Novartis, που με βάση το πρόγραμμα της Βουλής συνεδριάζει το απόγευμα της Πέμπτης. Ηδη εξάλλου ο κ. Τζανακόπουλος είχε προεξοφλήσει την παρουσία του στην Επιτροπή, χωρίς όμως «εξαλλοσύνες» όπως είπε. Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναμένετο να δώσουν το παρών, αλλά μετά να αποχωρήσουν.

Νωρίς το πρωί ο συνήγορος του κ. Παπαγγελόπουλου βγήκε στον ραδιοσταθμό Alpha 98,9 και αποκάλυψε ότι θα καταθέσει αίτημα εξαίρεσης τεσσάρων (!) μελών της Προανακριτικής, αν η Επιτροπή επιμείνει στην εξαίρεση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ!

«Η απόφαση για εξαίρεση Πολάκη και Τζανακόπουλου είναι αυθαίρετη, παράνομη και θα οδηγήσει σε ακύρωση της διαδικασίας. Δεν είναι δυνατόν η επιτροπή που λειτουργεί ως εισαγγελέας να κάνει αίτηση εξαίρεσης των μελών της και να αποφασίζει η ίδια που κάνει την αίτηση. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα για να μην προχωρήσει η διαδικασία», δήλωσε ο κ. Τσοβόλας.

Για τις αιτήσεις εξαίρεσης που αναμένεται ότι θα κατατεθούν συμπλήρωσε:

«Αν ο Τζανακόπουλος και ο Πολάκης πρέπει να εξαιρεθούν τότε τι πρέπει να γίνει με τους Πλεύρη, Κεγκέρογλου, Κυρανάκη και Καραγκούνη, που έχουν βγει υπέρ της παραπομπής και ότι υπάρχει σκάνδαλο. Θα ζητήσουμε την ανάκληση της απόφασης αυτής, αν θέλουν να προχωρήσει η διαδικασία. Αλλιώς με ευθύνη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ θα ακυρωθεί η διαδικασία, γιατί με την αίτηση που κάναμε εμείς και προεδιοποιούμε, όταν η διαδικασία προχωρήσει, αν προχωρήσει, για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας θα πάει στην Ολομέλεια της Βουλής, θα παραπεμφθεί σε ειδικό δικαστήριο, τότε που θα συγκροτηθεί δικαστικό συμβούλιο, θα ζητήσουμε αίτηση ακυρότητας όλης της διαδικασίας. Το λέμε από τώρα για να μην πουν ότι εμείς πάμε να αποφύγουμε τη διαδικασία».

Το υπόμνημα Τσοβόλα

Το μεσημέρι ο κ. Τσοβόλας και η Λυδία Τσοβόλα, συνήγοροι του κ. Παπαγγελόπουλου κατέθεσαν υπόμνημα, ζητώντας να ανακαλέσει η ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης την απόφαση εξαίρεσης του κ. Τζανακόπουλου και του κ. Πολάκη. Τελικά ζήτησαν την εξαίρεση τριών βουλευτών, αφήνοντας τον Κώστα Καραγκούνη εκτός κάδρου.

Οπως ανέφεραν στο υπόμνημά τους οι συνήγοροι του κ. Παπαγγελόπουλου η απόφαση που έλαβε η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης χαρακτηρίζεται από τους συνηγόρους του κ. Παπαγγελόπουλου παράνομη και άκυρη και σημειώνεται επικουρικά πως αν η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης επιμείνει στην απόφασή της, τότε πρέπει να εξαιρεθούν ακόμα τρία μέλη της, οι κ.κ. Θανάσης Πλεύρης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Βασίλης Κεγκέρογλου, διότι έχουν εκφραστεί επανειλημμένα υπέρ της παραπομπής του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και τον έχουν κατηγορήσει για σκευωρία.

Με την αίτησή μας αυτή θέλουμε να προστατεύσουμε το κύρος της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης και του Κοινοβουλίου, θα αναφέρεται στην αίτηση των συνηγόρων του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, καθώς αν τελικά ληφθεί η απόφαση παραπομπής του πρώην αναπληρωτή υπουργού, τότε η διαδικασία στη Βουλή θα πάσχει από ακυρότητα, όπως χαρακτηριστικά θα επισημαίνεται.

Οι συνήγοροι του κ. Παπαγγελόπουλου θα παραθέτουν, μαζί με το αίτημα, και τις διατάξεις στις οποίες βασίζουν το σκεπτικό τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...