• Το σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου για τη συνάντηση Τσίπρα - Πολάκη σε ταβέρνα είναι ένας ύμνος στην πολιτική γελοιογραφία

    Η φιλική συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον αμφιλεγόμενο Παύλο Πολάκη, σε μια ταβέρνα παρά θιν αλός στην Κρήτη (εδώ), σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

     

    Ηταν, λέει, ένα εμφατικό μήνυμα του Πρωθυπουργού ότι στηρίζει απολύτως τον άνθρωπό του, μολονότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έφθασε στο σημείο να επιτεθεί στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, τον ΑμεΑ υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ (εδώ), προκαλώντας μέχρι και την πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας (εδώ).

     

    Σε κάθε περίπτωση, η φωτογραφία που δημοσιοποιήθηκε εικονογράφησε την τρυφηλή ζωή των κυβερνητικών στελεχών, του Πρωθυπουργού συμπεριλαμβανομένου.

    Ισως καλύτερα το απέδωσε με το παρακάτω σκίτσο του στην «Καθημερινή» της Πέμπτης ο γελοιογράφος Δημήτρης Χαντζόπουλος. Φέρνοντας στο κάδρο των ευθυνών για τα όσα εμετικά λέει κατά καιρούς ο κ. Πολάκης, τον ίδιο τον κ. Τσίπρα.

  • Οταν ο Αδωνις Γεωργιάδης έγινε θέμα στο «Rouk Zouk» της Μακρυπούλια ακούστηκαν απίστευτα πράγματα

    Αν μη τι άλλο, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης έχει χιούμορ. Διότι όταν αναφέρθηκε το όνομά του στο τηλεπαιχνίδι του ΑΝΤ1 «Rouk Zouk», από την παρουσιάστρια Ζέτα Μακρυπούλια, η αντίδραση και οι απαντήσεις των νεαρών παικτών, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν και τόσο ενθαρρυντικές για έναν πολιτικό που διεκδικεί την ψήφο των πολιτών.

     

    Μία παίκτρια δεν ήξερε καν ότι ο κ. Γεωργιάδης είναι πολιτικός. Αλλοι τον περιέγραψαν ως πλούσιο και… ψηλό (και δεν τον λες και πρώτο μπόι τον αντιπρόεδρο).

     

    Αλλά σε κάθε περίπτωση ο κ.  Γεωργιάδης είχε το θάρρος και την αυτοσαρκαστική διάθεση να αναρτήσει το σχετικό βίντεο-απόσπασμα από το «Ρουκ Ζουκ» και να ευχαριστήσει την κυρία Μακρυπούλια.

  • Ο Πατούλης θέλει να γίνει περιφερειάρχης Αττικής σουβλίζοντας δεκάδες αρνιά

    O πολιτικός πολιτισμός του Γιώργου Πατούλη, δημάρχου Αμαρουσίου και υποψηφίου Περιφερειάρχη Αττικής, έχει μια νέα εικονογράφηση: ο ίδιος να ποζάρει κατενθουσιασμένος μπροστά σε δεκάδες σουβλισμένα αρνιά στη νέα φιέστα που έστησε προς τιμήν των δημοτών του την Κυριακή του Πάσχα στον υπαίθριο χώρο του Αμαλίειου Οικοτροφείου.

    Δίπλα στον «γαλάζιο» υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής ήταν η όπως πάντα διαχυτική σύζυγός του Μαρίνα Πατούλη, η οποία πάντως φρόντισε να φωτογραφηθεί όχι με τα σουβλισμένα αρνιά αλλά με αμήχανους δημότες.

    Κατά τα άλλα, ο κ. Πατούλης έκανε τα προβλεπόμενα: Χαιρέτησε κόσμο, έριξε και κάνα δυο παραδοσιακούς χορούς και είδε το προεκλογικό του υλικό να γίνεται ανάρπαστο μεταξύ των παρευρισκομένων.

    Υπάρχει ένα καλό σε όλο αυτό. Καθώς η δημοτική αρχή θα αλλάξει μετά τις εκλογές της 26ης Μαΐου, αυτό το μαζικό σούβλισμα αρνιών υπό την αιγίδα του ζεύγους Πατούλη συνέβη για τελευταία φορά.

     

    Σκέφτεστε όμως να εκλεγεί περιφερειάρχης και να θέλει να το επαναλάβει του χρόνου σε παναττική κλίμακα;

  • O Τσίπρας έκανε Ανάσταση με Μπαζιάνα και τον πιστό του Μπονέτι

    Γενικά ο Πρωθυπουργός μας δηλώνει άθεος. Ειδικά συμμετέχει σε όλα τα πασχαλινά δρώμενα διότι καλή η αθεΐα αλλά μη μας πιστέψουν κιόλας — άλλωστε για χάρη της εξουσίας τού αρέσει ακόμα και το Αγιον Ορος (εδώ).

     

    Το επόμενο επικοινωνιακό σχήμα είναι η ταπεινότητα: ο Αλέξης Τσίπρας αποφεύγει τους μεγαλοπρεπείς ναούς, αναζητά ήσυχα καταφύγια της χριστιανοσύνης. Ετσι, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου βρέθηκε στο Ροδάκινο του Ρεθύμνου ώστε να παραστεί μαζί με τη σύντροφό του, Μπέτυ Μπαζιάνα, στην τελετή της Ανάστασης παρέα με απλούς πιστούς της Κρήτης (απουσίαζε πάντως από το κάδρο ο πιο κρητίκαρος της κυβερνήσεως Τσίπρα, ο Παύλος ο Πολάκης).

     

    Η σκηνοθεσία ολοκληρώνεται με τη διανομή των σχετικών φωτογραφιών. Ο κ. Τσίπρας μπορεί να (θέλει να) φαίνεται ταπεινός και ότι τιμά τις εορτές της Ορθοδοξίας, αλλά το βασικό είναι η επικοινωνία, η εικόνα, ακόμα και εις βάρος του είναι.

     

    Ετσι, ο κατά τα άλλα αυθόρμητος κ. Τσίπρας είχε στο πλευρό του στο Ροδάκινο, όχι μόνο την κυρία Μπαζιάνα, αλλά και τον πιστό του, προσωπικό φωτογράφο, Αντρέα Μπονέτι, ο οποίος φρόντισε να καταγράψει το όλο θέαμα, διαλέγοντας και διανέμοντας (μέσω του Μαξίμου) τις καλύτερες εικόνες ενός πρωθυπουργικού ζεύγους σε κατάνυξη.

  • O Νίκος Παππάς έστειλε ένα... αβγό στη Σελήνη

    Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής (και Διαστήματος) Νίκος Παππάς είναι άνθρωπος των παραδόσεων και των εθίμων.

     

    Πέρυσι μας είχε ευχηθεί καλό Πάσχα με μια ψηφιακή κάρτα στην οποία ένα διαστημικό λεωφορείο έβγαινε από ένα αβγό (εδώ), θέλοντας προφανώς να τιμήσει και το magnum opus της υπουργίας του –τον ΕΛΔΟ και όχι τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

     

    Εφέτος συνέχισε το έθιμο με μια νέα ευχητήρια «διαστημική» κάρτα, στην οποία μάλιστα φρόντισε να «επικοινωνήσει», όπως λένε οι διαφημιστές, τη συμφωνία του ΕΛΔΟ με τη ΝASA για την αποστολή στο Φεγγάρι (εδώ).

     

    «Ανθρωπο αργούμε, αβγό όμως θα στείλουμε μέχρι το 2022», έγραψε στην κάρτα, παραπέμποντας στο σχέδιο να σταλεί κάτι το ελληνικό στη Σελήνη.

     

    Καλό Πάσχα κ. Παππά…

     

  • O Κώστας Αχ. Καραμανλής ζήτησε συγγνώμη για τις ζώνες ασφαλείας - όχι σαν κάποιους άλλους

    Σε όρους πολιτικής επικοινωνίας το «κακό» ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο όταν η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζενμπεργκ είπε να αναρτήσει στο Facebook μια φωτογραφία της μέσα από το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε μαζί με τον βουλευτή και τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών του κόμματος Κώστα Αχ. Καραμανλή καθ’ οδόν για την Πρώτη Σερρών.

     

    Η εικόνα ήταν πολύ όμορφη και έδινε και καραμανλικό τόνο κοντά στη γενέτειρα του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή, μόνο που το «κακό» ξεπερνούσε την επικοινωνία: στο εσωτερικό της καμπίνας ήταν ευδιάκριτα τα προσεκτικά τοποθετημένα «κλιπ» στις υποδοχές των ζωνών ασφαλείας –μια «ελληνική» πατέντα ώστε και να μην φοράς ζώνη αλλά και να μην κάνει το όχημα τον χαρακτηριστικό και διαπεραστικό ήχο που σου θυμίζει τη ζώνη.

    Η εικόνα της κυρίας Βόζενμπεργκ έγινε viral. Και έπληξε και τον κ. Καραμανλή, ο οποίος εκτός των άλλων είναι και αρμόδιος τομεάρχης Μεταφορών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

     

    Ο κ. Καραμανλής θα μπορούσε βέβαια να το αγνοήσει, να το αφήσει να χαθεί στον ωκεανό του Διαδικτύου, αλλά δεν το έκανε. Επιδεικνύοντας θάρρος –σε αντίθεση με άλλους που ξερνούν χολή στα social media χωρίς να απολογούνται– ο βουλευτής Σερρών έκανε μια ανάρτηση στο Facebook. «Οποιαδήποτε εξήγηση για τη φωτογραφία θα ακουστεί σαν δικαιολογία και δεν θέλω» τόνισε μεταξύ άλλων.

  • Ο Ταχιάος ήθελε να δώσει στη Νοτοπούλου τα 0,60 ευρώ που παίρνουν τα τρολς του ΣΥΡΙΖΑ

    Αν η Αθήνα μέχρι στιγμής έχει τύχει μιας πολύ ήρεμης και νηφάλιας προεκλογικής εκστρατείας, δεν συμβαίνει το ίδιο με τη Θεσσαλονίκη. Κάτι το πλήθος των υποψηφίων και το κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό στην αυτοδιοίκηση μετά την οκταετία του διαπαραταξιακού Γιάννη Μπουτάρη, κάτι ότι τα πνεύματα είναι πιο οξυμένα λόγω και της Συμφωνίας των Πρεσπών, τα πράγματα συχνά ξεφεύγουν.

     

    Κάτι που παρατηρήθηκε σε ένα άτυπο ντιμπέιτ που διοργάνωσε το Open TV στην πρωινή εκπομπή «Ωρα Ελλάδος 7.00». Στο στούντιο ήταν ο Νίκος Ταχιάος, επίσημος υποψήφιος της ΝΔ και πρώτος στις δημοσκοπήσεις, η Κατερίνα Νοτοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιώργος Ορφανός, «γαλάζιος» αντάρτης και φίλα προσκείμενος στον Ιβάν Σαββίδη –εξ ου και η εκτός πολιτικού πρωτοκόλλου πρόσκληση στην τηλεμαχία.

     

    Τέλος πάντων, η συζήτηση πήγαινε όπως πήγαινε και οι τρεις υποψήφιοι καλούνταν σε συγκεκριμένο χρόνο και σειρά να δώσουν τις απαντήσεις τους για τέσσερα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους Θεσσαλονικείς.

     

    Καμία έκπληξη: η κυρία Νοτοπούλου, πρώην υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης και υποψήφια δήμαρχος, ήταν εκείνη που παρενέβη τον κανόνα και ενώ μιλούσε ο κ. Ταχιάος «πετάχτηκε» για να πει ότι ο ανθυποψήφιος της ήταν εκλεγμένος σύμβουλος και στη διοίκηση Παπαγεωργόπουλου.

     

    «Εγώ δεν έρχομαι να πουλήσω μια θητεία σε υπουργείο που ξαφνικά καταλήγει στο δήμο. Ερχομαι από την ίδια την πόλη. Κυρία Νοτοπούλου λυπάμαι που δεν έχω πάνω μου να σας δώσω τα 60 λεπτά που δίνουν στα τρολς του ΣΥΡΙΖΑ. Αφήστε λοιπόν το τρολάρισμα, και θυμηθείτε ότι πάτε για δήμαρχος», ήταν η πληρωμένη απάντηση του κ. Ταχιάου.

  • Καμία έκπληξη: Ο Φλωρινιώτης είναι υποψήφιος με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη

    Σε μια πόλη, τη δημαρχία της οποίας διεκδικούν 25 (!) υποψήφιοι, δεν θα μπορούσε να λείψει ούτε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ούτε και ένας φανταχτερός τύπος σαν τον Γιάννη Φλωρινιώτη.

     

    Ο 79χρονος τραγουδιστής εμφανίστηκε στους «Αταίριαστους» του ΣΚΑΪ (Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο) και εξήγησε γιατί αποφάσισε να δοκιμάσει στις δημοτικές εκλογές στη Θεσσαλονίκη με την παράταξη του πρώην νομάρχη και πρώην περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

     

    Με λίγα λόγια είπε ότι το πήρε απόφαση να βάλει για δημοτικός σύμβουλος όταν πήγε στη Θεσσαλονίκη –την οποία αποκάλεσε «ομορφότερη του κόσμου»– και πέρασε ωραία, αποκάλυψε ότι του είχαν γίνει στο παρελθόν προτάσεις για να κατεβεί ως βουλευτής αλλά τις είχε απορρίψει και δήλωσε βέβαιος πως ο κ. Ψωμιάδης θα εκλεγεί δήμαρχος.

     

    Οπότε, αγαπητοί ψηφοφόροι της Θεσσαλονίκης τώρα ξέρετε…

  • O Γεωργούλης, η αριστερή γροθιά του Κόκκαλη και η... dream league του Τσίπρα

    Η φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ στο ΣΕΦ όπου ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματός του τη Μ. Δευτέρα είχε απ’ όλα. Και αστεϊσμούς και γκάφες και συμβολισμούς αλλά και ασυνήθιστες εικόνες.

     

    Πόσο συνηθισμένο είναι, για παράδειγμα, ο Πέτρος Κόκκαλης, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ελλάδα, να απευθύνεται στους συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ υψώνοντας την αριστερή του γροθιά;

    Ο Πρωθυπουργός μάλιστα αστειεύτηκε επειδή έτυχε, λόγω αλφαβητικής σειράς, ο κ. Κόκκαλης να αναφερθεί ως 13ος –μια μικρή ειρωνεία αν σκεφτεί κανείς ότι ο κ. Τσίπρας είναι Παναθηναϊκός ράτσας και η Θύρα 13 είναι το τοτέμ των οπαδών της ομάδας. «Στο νούμερο 13 το έφερε η μοίρα να είναι ο Κόκκαλης ο οποίος είναι Ολυμπιακός, κανείς δεν είναι τέλειος, αλλά εγώ κρατάω ότι είναι εγγονός του Πέτρου Κόκκαλη», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγοντας να προσπεράσει το γεγονός ότι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής είναι και γιος του Σωκράτη Κόκκαλη, επιχειρηματία με πολλά συμφέροντα σε δημόσια έργα.

    Ο κ. Τσίπρας καλωσόρισε και τον ηθοποιό Αλέξη Γεωργούλη, χαριτολογώντας: «Μου είπαν δεν χωράει άλλος Αλέξης στο ψηφοδέλτιο…». Οι δυο τους γνωρίζονται από τα φοιτητικά τους χρόνια στο ΕΜΠ. Λένε μάλιστα ότι ο κ. Τσίπρας εγγυήθηκε στον κ. Γεωργούλη ότι θα τον στηρίξει ο κομματικός μηχανισμός, προκειμένου να αποσπάσει το «ναι» του ηθοποιού για το ευρωψηφοδέλτιο.

     

    Νωρίτερα είχε καλέσει στην σκηνή τον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη, για τον οποίο είπε ότι «μοιάζει με τον Ντάισελμπλουμ αλλά θα το ξεπεράσουμε».

    Σε ένα άλλο περίεργο σημείο της παρουσίασης, ο κ. Τσίπρας ξέχασε να αναφέρει την (προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ) Ελενα Κουντουρά. «Εντάξει παιδιά ξεχάσαμε την Κουντουρά, αλλά αυτή έχει σαρώσει όλα τα βραβεία στον Τουρισμό» δικαιολογήθηκε.

    Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση, ο κ. Τσίπρας θέλησε να κάνει άλλη μια επίδειξη των αγγλικών του. Και είπε: «Αυτή δεν είναι ομάδα ρε παιδιά είναι η dream league…».

     

    Για να το διορθώσει βιαστικά: «Η dream team, η dream team»…

  • O Τσίπρας συνεχάρη τον ΠΑΟΚ για το «δίκαιο» πρωτάθλημα - και προκάλεσε αντιδράσεις

    Μια ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα με συγχαρητήρια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ δεν πέρασε ασχολίαστη. Τόσο για τις λέξεις που επέλεξε –«ήταν δίκαιο και το πήραν με την αξία τους»– όσο και για την επιλεκτική προτίμησή του στον Δικέφαλο του Βορρά.

    Το πρόβλημα είναι ότι είτε από σκοπιμότητα –μιας και απελπισμένα αναζητεί ερείσματα στη Βόρεια Ελλάδα– είτε από αμέλεια, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται να έχει συγχαρεί μόνο τον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση ενός εγχώριου τίτλου και όχι κάποια ομάδα της Αθήνας για αντίστοιχες ή και μεγαλύτερες επιτυχίες.

     

    Ο κ. Τσίπρας, για παράδειγμα, δεν συνεχάρη πέρυσι την ΑΕΚ όταν οι κιτρινόμαυροι κατέκτησαν πρωτάθλημα για πρώτη φορά ύστερα από 24 χρόνια. Ούτε βρήκε λίγο χώρο στο Twitter για να συγχαρεί τον Ολυμπιακό για τις κατακτήσεις ευρωπαϊκών τίτλων πέρυσι στο βόλεϊ γυναικών και στο πόλο ανδρών.

     

    Οσο για την φράση «ήταν δίκαιο και το πήραν με την αξία τους», ερμηνεύτηκε από κάποιους ως μια μομφή για τις κατακτήσεις πρωταθλημάτων από άλλες ομάδες.

  • Ο Γιάννης Στάνκογλου εξηγεί γιατί δεν έπαιξε τον Γιάνη Βαρουφάκη

    Το κάστινγκ της νέας ταινίας του Κώστα Γαβρά συνεχίζει να απασχολεί τη δημόσια σφαίρα. Η επιλογή των ηθοποιών που ενσαρκώνουν γνωστά πολιτικά πρόσωπα στην κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου «Adults in the room» του πρώην υπουργού Οικονομικών είναι λογικό να συναρπάζει.

     

    Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης ως Αλέξης Τσίπρας, ο Δημήτρης Τάρλοου ως Ευκλείδης Τσακαλώτος (εδώ λεπτομέρειες) και ο Χρήστος Λούλης ως Γιάνης Βαρουφάκης είναι πρόσωπα αγαπητά από την τηλεόραση και το θέατρο και τώρα έρχονται να υποδυθούν -όχι και τόσο αγαπητά- πρόσωπα από την ταραχώδη πολιτική ζωή της χώρας.

    Μάλιστα η επιλογή του κεντρικού προσώπου του φιλμ, του κ. Βαρουφάκη, δεν ήταν η πιο εύκολη. Διότι ο κ. Λούλης δεν ήταν αρχική επιλογή του κ. Γαβρά. Είναι γνωστό ότι ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης ήθελε για τον ρόλο του πρώην υπουργού Οικονομικών τον Γιάννη Στάνκογλου. Ο οποίος όμως αρνήθηκε.

     

    Το γιατί, το εξήγησε στη «Real News»:

     

    «∆εν είναι ότι δεν θέλησα, το θέμα ήταν ο χρόνος. Ο Γιούγκερµαν, που κάνω αυτή τη στιγμή στο θέατρο, είναι τρίωρη παράσταση. Κι εγώ θα έπρεπε να βρίσκομαι επί 58 ημέρες στο γύρισμα. Θα έπρεπε, επίσης, να έχω ξυρισμένο κεφάλι και να φοράω περούκα στην παράσταση. Για να συμμετάσχω στην ταινία, θα έπρεπε να αφήσω το θέατρο, πράγμα το οποίο δεν θα μπορούσα να κάνω. ∆εν προλάβαινα να τα συνδυάσω. Σκέφτηκα ότι δε θα ήμουν καλός ούτε στο ένα ούτε στο άλλο. Και όταν έχεις απέναντί σου έναν σκηνοθέτη σαν τον Γαβρά, που εκτιμώ τόσο και θαυμάζω, καλό είναι να είσαι εκεί στο 100%, όχι µόνο στο 50%. Εννοείται, επίσης, ότι ένα υπαρκτό πρόσωπο, που ζει ανάμεσά µας, ένα πρόσωπο πολιτικό και -κακά τα ψέματα αμφιλεγόμενο. Απαιτούσε τρομερή προετοιμασία για να το υποδυθείς.»

  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάς σύστησε τον σκύλο του

    «Voters cannot get enough of dogs». Είναι ένα ρητό που λένε στις ΗΠΑ. «Οι ψηφοφόροι δεν χορταίνουν τους σκύλους». Αυτό πρέπει να είχε στο νου του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος, εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας, αποφάσισε να συστήσει στους ακόλουθους του στο Instagram τον αγαπημένο του σκύλο.

     

    Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι ο σκύλος μπήκε στη βαλίτσα την ώρα που ο πρόεδρος της ΝΔ την ετοίμαζε για την περιοδεία του:

    «Αυτό συμβαίνει κάθε φορά που φτιάχνω τη βαλίτσα! Είναι σαφές ότι θέλει να έρχεται μαζί στις περιοδείες!» ανέφερε στην ανάρτηση του ο πρόεδρος της ΝΔ, η οποία έτυχε θερμής ανταπόκρισης από τον κόσμο στα σχόλια –μεταξύ αυτών ο σεφ Βαγγέλης Δρίσκας που του απευθύνθηκε με ένα «κύριε Κυριάκο»

     

    Πάντως ο κ. Μητσοτάκης δεν κρύβει την αδυναμία του στα σκυλάκια. Πρόσφατα έχει μοιραστεί στο Ιnstagram την ιστορία ενός αδέσποτου που βρήκε στον αρχαιολογικό χώρο της Μιέζας στη Νάουσα.

     

    Στη σχετική του ανάρτηση, ο κ. Μητσοτάκης προέτρεπε τον κόσμο να υιοθετήσει το αδέσποτο σκυλάκι.

     

  • Ποιος Γεωργούλης; Ο Λεβέντης έκανε ρελάνς με Κώστα Σόμμερ!

    Μια που κάθε ευρωψηφοδέλτιο που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να έχει έναν ηθοποιό –η ΝΔ έχει βάλει την Πέγκυ Σταθακοπούλου, ο Αλέξης Τσίπρας έχει «ψήσει» τον Αλέξη Γεωργούλη– η Ενωση Κεντρώων έκανε και αυτή το καθήκον της.

     

    Ο Βασίλης Λεβέντης παρουσίασε ως υποψήφιο για την Ευρωβουλή τον Κώστα Σόμμερ, ηθοποιό-μοντέλο που έγινε γνωστός μέσα από το σίριαλ του Μανούσου Μανουσάκη «Η αγάπη ήρθε από μακριά», όπου υποδυόταν τον Αλβανό τον οποίο ερωτευόταν η Ελληνίδα Λίνα Σακκά.

     

    Η ανακοίνωση της Ενωσης Κεντρώων πάντως δεν ήταν τόσο πληθωρική όσο η γοητεία του 44χρονου κ. Σόμμερ: «Υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ένωση Κεντρώων θα είναι ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Σόμμερ, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του κόμματος Βασίλη Λεβέντη στην Βουλή».

  • Οταν η χυδαιότητα του Πάγκαλου ξεπερνάει κάθε προηγούμενο

    Αν για κάτι δεν μπορείς να κατηγορήσεις τον Θόδωρο Πάγκαλο είναι ότι δεν σε έχει προειδοποιήσει. Απόμαχος πια της πολιτικής, τον καλούν στις εκπομπές όχι για την όποια σοφία του, αλλά για την ατάκα, για την υπερβολή, για την μπαρούφα αν θέλετε.

     

    Αυτό το τελευταίο όμως, που συνέβη στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, υπερβαίνει τα όρια, ακόμα και αυτά τα ξεχειλωμένα όρια ενός ασυγκράτητου τύπου όπως ο άνθρωπος που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν υπουργός και αντιπρόεδρος (!) της κυβέρνησης της χώρας.

     

    Ο Πάγκαλος βέβαια τους είχε προετοιμάσει όταν δεν είχε πρόβλημα να χλευάζει στο Twitter τους παρουσιαστές της εκπομπής «Αταίριαστοι», Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο, αλλά ο Δημήτρης Οικονόμου και η Μαρία Αναστασοπούλου θεώρησαν καλή ιδέα να του δώσουν βήμα στην δική τους εκπομπή την επομένη ημέρα!

     

    Τον έβγαλαν, λοιπόν, στην εκπομπή «Σήμερα» για να πει για τα Εξάρχεια, την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων, τα γνωστά που λέει ο κ. Πάγκαλος. Και κάποια στιγμή, προς το τέλος είπε το απίστευτο: «Να ολοκληρώσω μαζί σας ή με την κυρία Αναστασοπούλου; Προτιμώ με την κυρία Αναστασοπούλου» (δείτε στο τέλος του παρακάτω βίντεο).

    Οι παρουσιαστές χαμογέλασαν αμήχανα και τον ευχαρίστησαν. Αραγε θα τον ξανακαλέσουν τον κ. Πάγκαλο;

     

  • O Καψώχας λέει ότι έφυγε από την ΕΡΤ γιατί έρχεται η ΝΔ

    Ηταν Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, όταν από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης ανακοινώθηκε ότι η πολυσυζητημένη εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» κατεβάζει ρολά (εδώ).

     

    Και αν για την παρουσιάστρια Κατερίνα Ακριβοπούλου ειπώθηκε ότι θα αναλάβει νυχτερινό τοκ σόου, για τον βασικό σχολιαστή Σωτήρη Καψώχα –ο οποίος με τα λεγόμενά του έχει προκαλέσει αρκετές φορές πολιτικό ζήτημα– δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση.

     

    Πέντε ημέρες μετά, με ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Καψώχας έδωσε μια πρώτη ερμηνεία για την αποχώρησή του από την ΕΡΤ –και εδώ ήταν πολιτική η ερμηνεία:

     

    «Το τελευταίο διάστημα, αυτό που συμβαίνει στη δημόσια τηλεόραση είναι “ως να έχει κερδίσει τις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλοι περιμένουν από μέρα σε μέρα να έρθει να αναλάβει…τα ηνία της”. Προσωπικά, είμαι απέναντι σε αυτή την πολιτική και σε κάθε είδους “ντιλάρισμα”. Αυτά προς το παρόν».

     

    Με λίγα λόγια ο κ. Καψώχας μάς είπε ότι «παράσταση νίκης» της ΝΔ στην ΕΡΤ είναι τόσο μεγάλη που ο ίδιος δεν άντεξε. Αυτό σημαίνει κάτι για το κλίμα καθώς οδεύουμε προς τις κάλπες. Διότι είναι γνωστό πως ο δημόσιος τομέας –πολλώ δε μάλλον η δημόσια ραδιοτηλεόραση– έχει πάντα ένα ταλέντο να οσμίζεται τον επόμενο νικητή.




text
  • Κύκλωμα εξέδιδε ανήλικες. Καθημερινές δουλειές πλέον…


    19 Μαρτίου 2024, 10:27