• Ψάχνουν και δεν βρίσκουν στον ΣΥΡΙΖΑ: Αλέξης Τσίπρας καλεί Αλέξη Γεωργούλη

    Ο ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης εμφανίζεται ως το επόμενο δυνατό όνομα για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια απόδειξη ότι στην Κουμουνδούρου υπάρχει ακόμα δυστοκία στην επιλογή υποψηφίων.

     

    Είναι χαρακτηριστικό ότι απομένουν 17 ανοιχτές θέσεις για τους υποψήφιους του κυβερνώντος κόμματος στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου και η Κεντρική Επιτροπή της Τρίτης εκλήθη να λύσει τη δύσκολη εξίσωση η οποία έχει τρεις βασικές παραμέτρους:

     

    α) να βολευτούν οι διάφοροι πέριξ του ΣΥΡΙΖΑ στους οποίους το Μαξίμου έχει υποσχεθεί μια θέση, από την Ελενα Κουντουρά και τον Σπύρο Δανέλλη ως τους δύο που έχει ζητήσει η ΔΗΜΑΡ στο πλαίσιο του ντιλ που έκανε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος με τον Αλέξη Τσίπρα (εδώ),

     

    β) να βρεθεί ένα «βαρύ» όνομα από τον ΣΥΡΙΖΑ (Παππάς, Τσακαλώτος, Χαρίτσης;) ώστε να δοθεί το μήνυμα προς τους κομματικούς ψηφοφόρους και να μετριαστούν οι επιπτώσεις από τη λεγόμενη χαλαρή ψήφο και

     

    γ) να βρεθεί ένα λαμπερό όνομα που θα κάνει πιο ευπώλητο ένα ευρωψηφοδέλτιο που επλήγη από το φιάσκο της Μυρσίνης Λοΐζου.

     

    Εδώ κολλάει η περίπτωση του κ. Γεωργούλη. Οπως ανέφερε το newsbomb.gr, ο 44χρονος ηθοποιός δεν διέψευσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και ότι έχουν γίνει συζητήσεις.

     

    «Ισχύει ότι έχει γίνει μια προσέγγιση, όπως συμβαίνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Αυτή τη φορά ίσως οι επαγγελματικές υποχρεώσεις και οι συνεχείς μετακινήσεις μου στο εξωτερικό μου επιτρέψουν να το συζητήσω σε μια πιο υγιή βάση», φέρεται να είπε.

     

    Ο κ. Γεωργούλης είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Λάρισας το 2014, αλλά παραιτήθηκε επειδή δεν πατούσε στο δημοτικό συμβούλιο. Επομένως, η παρουσία του ως εκλεγμένου είναι ένα θέμα.

  • Ο Παϊτέρης δεν είναι καινούργια μεταγραφή του ΣΥΡΙΖΑ (απλώς έπαψε να θεωρείται «νούμερο»)

    Πολλοί στάθηκαν στην παρουσία του Βασίλη Παϊτέρη στη φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ στο Γαλάτσι, όπου το κυβερνών κόμμα επιχείρησε το Σάββατο να εμφανιστεί ως μια αριστερή κολυμβήθρα του  Σιλωάμ, μπας και διασωθεί εκλογικά.

     

     

    Ο δημοφιλής τραγουδοποιός φωτογραφήθηκε με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά και την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη και είχε, λένε, θερμό εναγκαλισμό με τον αν. υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη –πόσο ταιριαστό ζευγάρι.

    Οι περισσότεροι θυμήθηκαν ότι ο κ. Παϊτέρης είχε διατελέσει πολιτευτής της Πολιτικής Ανοιξης του Αντώνη Σαμαρά, του ΔΗΚΚΙ του Δημήτρη Τσοβάλα και της Νέας Δημοκρατίας του Κώστα Καραμανλή –μάλιστα είχε πανηγυρίσει, παίζοντας το κλαρίνο του έξω από τη Ρηγίλλης, τη νίκη της ΝΔ τον Μάρτιο του 2004.

    Αυτή η πορεία του κ. Παϊτέρη αποτέλεσε ένα τεκμήριο ότι η «απεύθυνση πλατιού καλέσματος» του Αλέξη Τσίπρα έτυχε ευρύτερης αποδοχής και πως σε αυτήν ανταποκρίθηκαν «προσωπικότητες» από όλους τους χώρους.

     

    Μόνο που ο κ. Παϊτέρης δεν είναι καθόλου καινούργιος στον ΣΥΡΙΖΑ, μετράει επτά ολόκληρα χρόνια ως συνοδοιπόρος. Το 2012, βλέπετε, όταν στην Κουμουνδούρου ετοιμάζονταν να γίνουν αξιωματική αντιπολίτευση, υπήρχαν ανάλογες συνθήκες πλατιάς απεύθυνσης –κοινώς όποιος περνούσε απ’ έξω, έβλεπε φως και έμπαινε. Ετσι, ο κ. Παϊτέρης είχε ανακοινωθεί στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για το τότε Υπόλοιπο Αττικής στις εκλογές του Μαΐου του 2012.

     

    Η υποψηφιότητά του όμως είχε τότε προκαλέσει αντιδράσεις και ο κ. Παϊτέρης «κόπηκε» άρον άρον από τα ψηφοδέλτια, όταν στην Κουμουνδούρου συνειδητοποίησαν ότι η υποψηφιότητά του έβλαπτε καθώς ο κόσμος τον έβλεπε ως κλαρινιτζή-τραγουδοποιό-γυρολόγο της πολιτικής. Τότε μάλιστα ο επικοινωνιακός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ μετέδιδε την ενόχληση της ηγεσίας για τη βιαστική επιλογή και την ανακοίνωση του κ. Παϊτέρη και σχολίαζε ότι «δεν θέλουμε να έχουμε “νούμερα” στα ψηφοδέλτια μας».

     

    Τώρα, δύο τινά συμβαίνουν. Είτε ο κ. Παϊτέρης έπαψε να θεωρείται «νούμερο», είτε στον ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισαν ότι τα ψηφοδέλτιά τους ούτως ή άλλως ήταν γεμάτα «νούμερα»…

  • Οι σέλφι της χαράς στη φιέστα Τσίπρα στο Γαλάτσι

    Ηταν μια εαρινή σύναξη Συριζαίων, βετεράνων και νεόκοπων. Στο Γαλάτσι, στην παρουσίαση του σχήματος ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία από τον Αλέξη Τσίπρα (εδώ), είδαμε τι σημαίνει μεξικανικός στρατός του ΣΥΡΙΖΑ: και Τζουμάκας και Ρεπούση, και Ραγκούσης και Κόκκαλης, και Μπίστης αλλά και Κουντουρά να χειροκροτεί τον Τσίπρα όταν μιλούσε για τη γενιά της Αντίστασης, του 114 και του αντιδικτατορικού αγώνα.

     

    Αυτά ήταν τα πολιτικά συμπεράσματα, από την εκδήλωση στο Γαλάτσι. Αυτό όμως που έμεινε περισσότερο ήταν ο ενθουσιασμός των στελεχών της κυβέρνησης.

     

    Ο οποίος ενθουσιασμός αποτυπώθηκε σε υπέροχες σέλφι -γκρο πλαν τεκμήρια του τι σημαίνει Πρώτη Φορά Αριστερά.

  • Ο Κυριάκος, η αειθαλής Στάη, ο γάμος με τη Μαρέβα και ο Πορτοκάλογλου

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για πολλά πράγματα στη συνέντευξή του στην Ελλη Στάη. Αλλωστε, όπως θύμισε ο ίδιος, ήταν με την ίδια δημοσιογράφο που είχε ανακοινώσει, πριν 16 χρόνια, το 2003, την κάθοδό του στην πολιτική.

     

    Τα βαριά πολιτικά θα τα διαβάσετε εδώ. Αλλά επειδή η συνέντευξη ήταν εφ όλης της ύλης, ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε και επί προσωπικού. Διότι δεν το θυμήθηκε μόνον αυτός ότι είχε δώσει την πρώτη του συνέντευξη στην κυρία Στάη, το θυμήθηκε και εκείνη και πρόβαλε από την πρώτη στιγμή του «Open Mind», αποσπάσματα από εκείνη την πρώτη τηλεοπτική παρουσία του κ. Μητσοτάκη «Στα Μάτια της Ελλης» στις 21 Απριλίου 2003.

     

    Ας προσπεράσουμε το γεγονός ότι η κυρία Στάη δείχνει νεότερη τώρα, ύστερα από 16 χρόνια.

    Και ας σταθούμε στα υπόλοιπα.

     

    Ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε: «Οταν ξεκίνησα τη σταδιοδρομία μου, σας είχα πει και τότε, ότι θα ήθελα οι άνθρωποι να γνωρίζουν τον Κυριάκο πίσω από τον Μητσοτάκη. Και όταν τώρα περπατώ στις γειτονιές και ο κόσμος με φωνάζει με το μικρό μου όνομα, αυτό για μένα είναι μία επιβεβαίωση ότι ναι, ξεκίνησα από μία θέση πλεονεκτική. Δεν το αμφισβήτησα ποτέ, αλλά νομίζω ότι έχουν πια γνωρίσει τον άνθρωπο Κυριάκο».

     

    Αργότερα η κυρία Στάη προέβαλε και πλάνα από εκείνη την εκπομπή του 2003 με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι και τα παιδιά τους μικρά. Ο κ. Μητσοτάκης συγκινήθηκε και εξομολογήθηκε ότι δεν θα προλάβει να πάει στις ΗΠΑ για την αποφοίτηση της κόρης του, Σοφίας, καθώς είναι στις 23 Μαΐου, τρεις ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές αν και, όπως προσέθεσε, θα πάει η Μαρέβα.

    Ο παρουσία της Μαρέβας στη ζωή του ήταν ένα θέμα που συζητήθηκε. «Είχα κόστος και στην προσωπική μου ζωή», είπε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη διάστασή του με τη Μαρέβα για χρόνια. «Ενας από τους λόγους ήταν ότι δεν μπορούσαμε και οι δύο ενδεχομένως να διαχειριστούμε τις πιέσεις της πολιτικής, της οικογένειας. Ευτυχώς είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξαναβρήκαμε μια νέα και πιστεύω πολύ πιο υγιή ισορροπία».

     

    «Αυτό το οποίο μένει τελικά είναι η αγάπη και ο σεβασμός. Και εμείς μπορέσαμε, μετά από πολλά χρόνια δυσκολίας και ξεχωριστής ζωής, να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες μας και να βρεθούμε μαζί. Και πιστεύω ότι είμαστε πολύ καλύτερα από ό,τι ήμασταν στην αρχή», προσέθεσε.

     

    «Τα καράβια μου καίω»

     

    Σε ένα άλλο, επίσης πιο προσωπικό, σημείο της συνέντευξης, ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι πριν από λίγες ημέρες είχε πάει να ακούσει, με τη Μαρέβα, τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στη Θεσσαλονίκη.

     

    Και επικαλέστηκε τον Πορτοκάλογλου μία ακόμη φορά όταν ρωτήθηκε για το brain drain. «Ο Νίκος Πορτοκάλογλου έγραψε ένα τραγούδι πριν 25 χρόνια: “Τα καράβια μου καίω”. Και όταν λέει “Από πείσμα και τρέλα θα ζω σε τούτη τη χώρα ώσπου να βρω νερό γιατί ανήκω εδώ”, αυτός ο στίχος νομίζω κάπου μας ακουμπάει όλους» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Κάποιοι προέβλεψαν ότι το τραγούδι ίσως να γίνει ύμνος της ΝΔ στα επινίκια. Λες;

  • Οταν η Κέλλυ Σταμούλη ερωτεύτηκε τον Αλέξη Τσίπρα

    «It was love at first sight. The first time Yossarian saw the chaplain, he fell madly in love with him». 

     

    Αυτές οι δύο φράσεις από την αρχή του «Catch-22», του εμβληματικού βιβλίου του Τζόζεφ Χέλερ, θεωρούνταν μέχρι πρότινος ένα από τα καλύτερα ανοίγματα –αν όχι το καλύτερο– στη σύγχρονη λογοτεχνία. Ο από το ξεκίνημα ομολογημένος έρωτας του στρατιώτη Γιοσάριαν για τον ιερέα σε εντάσσει με μιας στο αντιπολεμικό σύμπαν που έχει χτίσει ο συγγραφέας.

     

    Οχι πια όμως. Ο Χέλερ νικήθηκε. Από την Κέλλυ Σταμούλη.

     

    «Δεν ερωτεύομαι μόνο αυτούς που ερωτεύομαι… Κανείς μας νομίζω. Ερωτευόμαστε όσους μας κινούν το ενδιαφέρον, ακριβώς επειδή κάτι μας… κινούν, μας “συν-κινούν”».

     

    Ετσι ξεκίνησε το βαρυσήμαντο άρθρο της με τίτλο «Το ερωτικό χαμόγελο του Αλέξη Τσίπρα» που δημοσιεύτηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

     

    Ας προσπεράσουμε την άτσαλη –και α λα Λένα Μαντά– προσπάθεια της καλής αριστερής εφημερίδας να φιλοτεχνήσει ένα προφίλ γόη για τον κ. Τσίπρα (μετά από αυτά του κομμουνιστή επαναστάτη αλλά και φιλοευρωπαίου, ρομαντικού αλλά και ρεαλιστή, αγαθού αλλά και πονηρού, αγγλόφωνου και μη –αυτά επιστρατεύονταν κατά το δοκούν και ανάλογα με την ανάγκη). Και ας μείνουμε στη συγγραφέα και στο έργο της.

     

    Ποια είναι η κυρία Σταμούλη που διαλαλεί τον έρωτά της για τον Πρωθυπουργό; Οπως έγραψε ο «Βηματοδότης», απ’ όπου και αλίευσα τη φωτογραφία της, η ερωτοχτυπημένη είναι δικηγόρος, κόρη του πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Σταμούλη και ως ειδήμων στα του Δικαίου της Θάλασσας θήτευσε στο πλευρό του Παναγιώτη Κουρουμπλή στο υπουργείο Ναυτιλίας.

     

    Το κείμενό της είναι όντως μια σπουδή περί έρωτος, ανάμεσα σε μια ανώνυμη δικηγορίνα και έναν παντοδύναμο άνδρα. Ακολουθούν τρία χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

     

    ♥ «Ο τρόπος που σε κοιτάει σου δίνει την εντύπωση ότι απελευθερώνονται μέσα από τις κόρες των εκφραστικών ματιών του χιλιάδες μικροσκοπικά βέλη οικειότητος, ερωτισμού και συμπάθειας, κατευθυνόμενα προς το πρόσωπό σου. Αυτό προκαλεί αίσθηση τονώσεως της αυτοπεποιθήσεώς σου, καθώς αυξάνεται το Εγώ σου με έναν γλυκό και απαράμιλλο τρόπο».

     

    ♥ «Αυτό το πρωθυπουργικό χαμόγελο είναι ένα κατ’ εξοχήν “ερωτικό” χαμόγελο. Ερωτικό, αναγνώστη μου, με την έννοια του “έρωτα”. Δηλαδή της ερωτήσεως. Και εξηγούμαι: Γιατί “ερωτευόμαστε”, αλήθεια, τον δυνατό δημόσιο άνδρα; Επειδή με την παρουσία του “συν-κινεί” και κατά έναν τρόπο μάς προκαλεί εσωτερικά μια διεργασία “ερωτήσεων”, απέναντι στον εαυτό μας και στα τεκταινόμενα».

     

    ♥ «Ετσι ατένισα… το ερωτικό πρωθυπουργικό χαμόγελο, που με γέμισε δύναμη και με εφοδίασε με ορμή και δίψα για τις μέρες που θα ‘ρθουν…».

     

    Βέβαια η κυρία Σταμούλη φαίνεται πως δεν έχει ερωτευτεί μόνο τον κ. Τσίπρα. Οπως υπενθυμίζει πάλι ο «Βηματοδότης», έχει γράψει ένα αντίστοιχου ύφους –αν και όχι τόσο εκδηλωτικό– κείμενο και για τον Νάσο Ηλιόπουλο, πρώην υφυπουργό Εργασίας και νυν υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Αθηναίων:

     

    «Και ξαφνικά εκεί, στριμωγμένη ανάμεσα στους όρθιους παρευρισκόμενους, τον Νάσο αντίκρισα, με cool τζινάκι και έναν σάκο γκρι με περιποιημένα τελειώματα (όλα έχουν τη σημασία τους) με ανάστημα ρωμαλέο, που μια νηφαλιότητα απέπνεε…».

     

    Θα μου πείτε, γούστα είναι αυτά. Εδώ μια άλλη στην Κυψέλη φώναζε «πόσο γκόμενος είσαι!» στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

     

  • Σταύρος Κοσκωτάς: Από φυγόδικος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά

     

    Υπάρχει ένα γνωμικό που λέγεται στον Πειραιά: Αν είχε φέρει ο Κοσκωτάς τον Κλίνσμαν δεν θα είχε μπει ποτέ φυλακή. Είναι ένα γνωμικό όχι για τη δημοτικότητα του συγκεκριμένου μεγαλοαπατεώνα, αλλά για τη δύναμη που έχει ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του.

     

    Αν, λοιπόν, μετά τον Λάγιος Ντέταρι –τον οποίο οι Πειραιώτες είχαν καλωσορίσει από την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης σε φιέστα που έστηνε το καλοκαίρι του 1988 ο ίδιος ο δήμαρχος Ανδρέας Ανδριανόπουλος σε μια ύβρι προς την τραγωδία του κρουαζιεροπλοίου «City of Poros» που είχε συμβεί δύο μέρες νωρίτερα– ο Γιώργος Κοσκωτάς έφερνε και τον Γιούργκεν Κλίνσμαν από την Στουτγκάρδη, θα ήταν τόσο λαοπρόβλητος που κανείς δεν θα τολμούσε να τον ξεσκεπάσει και να τον στείλει στη φυλακή. Δεν τον έφερε.

     

    Υπερβολή; Ισως. Αλλο τόσο υπερβολικό όμως είναι να βλέπεις τον Σταύρο Κοσκωτά, αδελφό και δεξί χέρι του «Τάμπυ» (όπως είχε βαφτίσει τον Γιώργο Κοσκωτά τότε ο «Αποδυτηριάκιας» στον «Φίλαθλο») να επανακάμπτει στη δημόσια σφαίρα και να ζητά την ψήφο των Πειραιωτών στις προσεχείς δημοτικές εκλογές!

     

    Ο Σταύρος Κοσκωτάς θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πειραιάς Σε Τάξη» του Κωνσταντίνου Νιζάμη (υποψηφίου βουλευτή το ’15 με τους ΑΝΕΛ και ιδρυτικό μέλος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος του Νικολόπουλου).

     

    Στη δήλωσή του απευθύνθηκε ακριβώς στην καρδιά του ολυμπιακού ψηφοφόρου. «Από την εποχή που αποκτήσαμε τον Ολυμπιακό δέθηκα µε τον Πειραιά, λάτρεψα τον Θρύλο και τους Πειραιώτες µε απόδειξη όλα αυτά που καταφέραμε να κάνουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα εκείνη την εποχή. Και σήμερα θέλω να συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες µου στον Πειραιά».

     

    Ο νεότερος Κοσκωτάς είναι ένα μπουμπούκι. Ηταν αντιπρόεδρος σε όλες τις επιχειρηματικές «δραστηριότητες» του αδελφού του, Γιώργου, όχι μόνο στον Ολυμπιακό αλλά και στις εκδοτικές και τραπεζικές επιχειρήσεις. Μετέφερε τις βαλίτσες με τα χρήματα και καθόταν δίπλα στα αποκτήματα της ομάδας (όπως με τον Ντέταρι στη φωτογραφία).

     

    Αλλά σε αντίθεση με τον Γιώργο Κοσκωτά που συνελήφθη, καταδικάστηκε και φυλακίστηκε (αποφυλακίστηκε το 2001 ύστερα από δύο δεκαετίες στον Κορυδαλλό), ο Σταύρος ουδέποτε πλήρωσε για τα όσα έκανε.

     

    Εναντίον του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης το 1990, προτού δηλαδή εκδοθεί στην Ελλάδα ο αδελφός του από τις ΗΠΑ. Το ένταλμα αφορούσε «την αξιόποινη πράξη της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος εξακολουθητικής κακουργηματικής υπεξαιρέσεως ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας από ιδιοτέλεια, κατ’ εξακολούθηση και από κοινού, σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος ελληνικής τράπεζας».

     

    Το ένταλμα όμως ουδέποτε εκτελέστηκε διότι ο Σταύρος Κοσκωτάς ήταν άφαντος. Ακολούθησε δικαστικό βούλευμα εναντίον του για να διατηρηθεί σε ισχύ το ένταλμα σύλληψής του, αλλά ο φυγόδικος έζησε εν κρυπτώ επί σχεδόν 25 χρόνια.

     

    Τον Ιούνιο του 2014 απαλλάχτηκε από κάθε κατηγορία, καθώς μετά την πάροδο αυτού του χρονικού διαστήματος, τα αδικήματά του παραγράφηκαν. Τότε επέστρεψε στην Ελλάδα…

     

    Να δούμε αν ο λαός του Πειραιά θα τον τιμήσει με την ψήφο του…

  • Η Δήμητρα Λιάνη για τα παιδιά που θα αποκτούσε με τον Ανδρέα - αλλά τελικά απέκτησε χρέη


    Η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, χήρα του Ανδρέα, είναι κάτι σαν τις παλιές βόμβες που έχουν μείνει στο εξωχόραφο από τον πόλεμο. Αν πας να σκάψεις εκεί όπου δεν χρειάζεται μπορεί να πέσεις επάνω της. Για την τηλεόραση βέβαια είναι μια βόμβα χρήσιμη όταν πρέπει να κάνεις νούμερα και τηλεθέαση. Ετσι την προσέγγισε η Ελεωνόρα Μελέτη.

     

    Την κάλεσε στην εκπομπή της «Μετά τα μεσάνυχτα» στον Alpha και την έβαλε να μιλάει –για τι άλλο;– για τον Ανδρέα και τη φαμίλια του.

    Διότι στον κόσμο της Μιμής όλα ερμηνεύονται ως αποτέλεσμα του «πολέμου» που δέχτηκε από τα παιδιά του Ανδρέα Παπανδρέου και από το υπόλοιπο σύστημα ΠΑΣΟΚ, επειδή τον… ερωτεύτηκε και τον ανάγκασε να χωρίσει τη Μάργκαρετ.

     

    Με αυτούς τους όρους, για παράδειγμα, ερμήνευσε η χήρα του Ανδρέα της καταδίκη της για χρέη στην εφορία. Οτι αυτή δεν ήξερε πού βάζει την υπογραφή της και ότι την είχαν στοχοποιήσει από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ.

     

    «Αν μου  έλεγε “Δήμητρα πήδα από το παράθυρο”, θα πηδούσα»

     

    «Εγώ κι ο Ανδρέας κάναμε κοινή δήλωση στο πόθεν έσχες. Εγώ φυσικά απλώς έβαζα την υπογραφή μου. Και τι άλλο θα έκανα μπροστά σε έναν ηγέτη. Ανοίγουν την υπόθεση Αγράμπελης και ο Ανδρέας είχε γράψει την αντικειμενική αξία του σπιτιού. Αρχίζει μια ανάκριση, ένα κυνηγητό δικό μου που είχε στόχο τον Ανδρέα. Επί πεντέμιση ώρες με πήγαν σε έναν ανακριτή, λες και είχα σκοτώσει άνθρωπο, με τρεις περίεργους τύπους της ΣΔΟΕ. Ένας πολύ καλός μου φίλος δικηγόρος, μου αποκάλυψε πως η εντολή ήταν από το γραφείο του Χριστοδουλάκη που έλεγε: “Τσακίστε την Δήμητρα”.

     

    »Τους είπα, “ακούστε να δείτε ο Ανδρέας είναι στο Α’ Νεκροταφείο, μπορείτε να πάτε να λύσετε όλες σας τις απορίες”. Εγώ, όταν μου ζήταγε ο Ανδρέας να βάλω μια υπογραφή, την έβαζα. Επίσης αν μου έλεγε: “Δήμητρα πήδα από το παράθυρο”, θα πηδούσα από το παράθυρο. Για μένα ο Ανδρέας ήταν το Α και το Ω της ζωής μου. Τέλος πάντων, το αποτέλεσμα αυτής της ιστορίας ήταν να μου πούνε ένα απίστευτο πρόστιμο πολλών χιλιάδων ευρώ, το οποίο πάρα πολύ λίγοι Έλληνες θα ήταν ικανοί να πληρώσουν αυτό το ποσό, το οποίο μαζεύτηκε και με τους τόκους υπερημερίας αυξήθηκε. Πληρώθηκε ένα μέρος, όπως θα πληρωθεί και θα διευθετηθεί και το άλλο. Όπως ασκήσαμε έφεση και για αυτό. Ήταν μεγάλη ατιμία αυτό που μου έκαναν».

     

    Επίσης περιέγραψε τη δεινή οικονομική της κατάσταση και αποκάλυψε ότι η εκτός γάμου κόρη του Ανδρέα παίρνει τη μισή της σύνταξη!

     

    «Ο Ανδρέας δεν αγαπούσε τα χρήματα, έψαξαν παντού για να βρουν χρήματα και ήταν έτοιμοι να με αντιμετωπίσουν χειρότερα από τον Ακη Τσοχατζόπουλο σε περίπτωση που έβρισκαν κάτι. Δεν μπόρεσαν να βρουν όμως. Το δεύτερο πράγμα που μου έκαναν, η οικογένεια του Ανδρέα, ήταν να μου φέρουν τη νόθα κόρη του Ανδρέα για να διεκδικήσει τη μισή μου σύνταξη. Η γυναίκα αυτή λοιπόν δεν παντρεύεται για να παίρνει τη μισή σύνταξη του Ανδρέα! Έχει έναν άντρα, έχει παιδί και είναι εργαζόμενη. Και παίρνει πάρα πολλά επιδόματα από το σουηδικό κράτος γιατί το σουηδικό κράτος ευνοεί πολύ τις ανύπαντρες μητέρες. Γι’ αυτό έχω οικονομικά προβλήματα αυτή τη στιγμή».

     

    «Τώρα θα είχαμε δύο παιδιά»

     

    Και αποκάλυψε τέλος ότι ο Ανδρέας τής είχε μιλήσει για παιδιά.

     

    «Κάποια στιγμή μου είπε ο Ανδρέας ότι: “Ηταν πολύ κρίμα που σε γνώρισα τώρα γιατί αν σε γνώριζα λίγα χρόνια νωρίτερα, τώρα θα είχαμε δυο παιδιά μαζί μέχρι εκεί πάνω”. Εγώ τότε δεν μπορούσα να σκεφτώ ένα παιδί σε τέτοιου είδους εκλογικές αναμετρήσεις, τότε δε χώραγε ένα παιδί. Σήμερα όμως, ναι θα ήθελα ένα παιδί από τον Ανδρέα και κακώς που δεν το επεδίωξα».

  • Τι έβγαλε ο Ζάεφ στη σέλφι του με τον Τσίπρα;

    Συνήθως βλέπουμε τον άνθρωπο να βγάζει σέλφι και όχι το αποτέλεσμα –αυτό θα το δούμε μόνο αν θελήσει να το αναρτήσει στα social media.

     

    Κατά την υποδοχή λοιπόν του Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια, ο ομόλογός του Ζόραν Ζάεφ έβγαλε από το σακάκι του το κινητό του και έβγαλε μια σέλφι με τους δυο τους.

     

    Λίγη ώρα αργότερα ο πρωθυπουργός της Βορείου Μακεδονίας ανήρτησε στο Twitter το αποτέλεσμα. Οχι και η καλύτερη στιγμή του ως φωτογράφου. Ούτε του κ. Τσίπρα ως μοντέλου.

  • O Μάρκος Μπόλαρης, η γραμματέας του και μερικές πόζες στα social media

    O σάλος ήταν δυσανάλογος του «εγκλήματος» –αν υποθέσουμε ότι υπήρχε κάτι τέτοιο.

     

    Η Θωμαρίτα Καλδάρα, μια όμορφη κοπέλα, είχε βγάλει κάποιες εντυπωσιακές φωτογραφίες και τις είχε αναρτήσει στα social media. Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία που είχε αποφασίσει, αβασάνιστα ή όχι, να υπερεκθέσει τον εαυτό της στο Διαδίκτυο.

     

    Μόνο που η κυρία Καλδάρα ήταν αποσπασμένη στο γραφείο του υφυπουργού Εξωτερικών Μάρκου Μπόλαρη.

     

    Το γεγονός ότι ο κ. Μπόλαρης, εκλεγμένος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης, είναι επιφορτισμένος με θέματα εκκλησιαστικής και θρησκευτικής διπλωματίας δεν βοήθησε. Οπως δεν βοήθησε και το γεγονός ότι η κυρία Καλδάρα αποσπάστηκε τον περασμένο Ιανουάριο στο υπουργείο Εξωτερικών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – φαινόταν δηλαδή να υπάρχει ένα ζητηματάκι τοπικού ενδιαφέροντος.

     

    Ομως αυτό που «καταδίκασε» την κυρία Καλδάρα ήταν η ανθρωποφαγία του (ελληνικού) Facebook, που απαιτεί σοβαροφάνεια και επιβάλλει έναν υπερβολικό πουριτανισμό, ιδίως καθώς οδεύουμε προς τις εκλογές. Ετσι η νεαρή γραμματέας αναγκάστηκε να παραιτηθεί και να επιστρέψει στην οργανική θέση της, στην περιφέρεια.

    Για τον κ. Μπόλαρη βέβαια ισχύει το ρητό «δείξε μου τη γραμματέα, να σου δείξω το αφεντικό»…

  • Και η Ρένα Δούρου ξυρίζεται

    Εχεις 100 νεκρούς στο Μάτι στη «βάρδιά σου». Διώκεσαι προσωπικά για ανθρωποκτονία 100 ανθρώπων από αμέλεια. Εκατό. Ανθρώπων. Το πόρισμα των εισαγγελέων έλεγε ότι έπρεπε να έχεις διατάξει εκκένωση της περιοχής, έστω να σώσεις μερικούς από αυτούς, αλλά εσύ δεν το έκανες.

     

    Μετά πήγαινες να το παίξεις βαρυπενθούσα δίπλα στον Πρωθυπουργό που ρωτούσε αν θα βρέξει και αν θα σηκωθούν τα καναντέρ –άλλος και αυτός. Ελεγες ότι έφταιγε η άναρχη δόμηση, ο πολύς αέρας, οι εμπρηστές, αλλά τελικά έφταιγε ο κακός συντονισμός των κρατικών υπηρεσιών και ότι δεν διέταξες εγκαίρως την εκκένωση των περιοχών.

     

    Είσαι αυτή που είσαι και έχεις κάνει όσα έχεις κάνει. Και τι κάνεις τώρα; Ηγείσαι εκστρατείας κατά των fake news ξυρίζοντας τάχα μου το μούσι σου. Κάτι σαν Κέι Nτι Λανγκ των Βαλκανίων.

     

    Η Ρένα Δούρου συμμετείχε και αυτή με τον τρόπο της στην εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (εδώ) κατά των fake news, λέγοντας κόψτε τα μούσια.

    Ναι, τελικά, η Ρένα Δούρου είναι αυτή που είναι…

  • Ο Κραουνάκης με τσιγάρο στο χέρι δίνει συναυλία υπέρ καρκινοπαθών


    Ο Σταμάτης Κραουνάκης έχει εδώ και καιρό απολέσει το δικαίωμα να κρίνεται αποκλειστικά ως καλλιτέχνης –τα ομολογουμένως συγκλονιστικά τραγούδια του τα επιστράτευσε στη μάχη υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ίδιος δάνεισε τη φιγούρα του στις αλήστου μνήμης επιτροπές για το χρέος της Ζωής Κωνσταντοπούλου και άλλες τέτοια παράλογα της Πρώτης Φοράς Αριστερά. Είναι πολιτικός καλλιτέχνης.

     

    Εχει λοιπόν ένα ειδικό ενδιαφέρον το ότι ο άνθρωπος που εμφανιζόταν να μάχεται για τα δικαιώματα των θυμάτων της κρίσης, για το καλό και το ωραίο των αγώνων της Αριστεράς και άλλα τέτοια, εμφανίστηκε σε συναυλία στο Μαρκίδειο Θέατρο στην Κύπρο με το τσιγάρο στο χέρι. Και ήταν μια συναυλία του ΠΑΣΥΚΑΦ (Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων)…

     

    Οπως ανέφερε το protothema.gr, πολλοί στάθηκαν και στο see through μπλουζάκι του καλλιτέχνη, αλλά εξ όσων γνωρίζω αστυνομία μόδας δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως η ανάγκη για μια στοιχειώδη σοβαρότητα όταν τραγουδάς για τη μάχη που δίνουν αμέτρητοι συνάνθρωποί μας είτε με τον καρκίνο είτε με τον εθισμό του τσιγάρου, είτε και με τα δύο…

  • Η Ραλλία Χρηστίδου θέλει να εκλεγεί ευρωβουλευτής για να... γλιτώσει από τη «νύχτα»


    Διαβάζεται και ως εκβιασμός. Αν, λέει, αν δεν ψηφίσουμε και εκλέξουμε τη Ραλλία Χρηστίδου στην Ευρωβουλή, με τον ΣΥΡΙΖΑ φυσικά, θα συνεχίσουμε να την έχουμε στη βιομηχανία της μουσικής και στη «νύχτα».

     

    Ο μόνος τρόπος να περιορίσει το τραγούδι είναι να βγει ευρωβουλευτής —ή όπως η ίδια θέλει να το λέει «ευρωβουλεύτρια» (sic).

     

    Αυτό το είπε η κυρία Χρηστίδου σε συνέντευξή της στο πάντα φιλόξενο για προσωπικότητες του ΣΥΡΙΖΑ, κρατικό ΑΠΕ-ΜΠΕ.

     

    «Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο στο να κάνω παράλληλα και δισκογραφία. Από την άλλη, είναι αυτονόητο ότι θα αποχωρήσω σιγά-σιγά από τη νύχτα. Είναι κάτι που θέλω να γίνει. Δεν βρίσκω τη νύχτα τόσο γοητευτική όσο παλιά», είπε.

     

    Για όσους δεν το έπιασαν, η κοπέλα θέλει να φύγει από τη «νύχτα» -επειδή δεν τη βρίσκει και τόσο γοητευτική όσο παλιά- και για να γίνει αυτό πρέπει να πάει στην Ευρωβουλή

     

  • Ο Πέτρος Κόκκαλης θυμάται τη γιαγιά του να κλαίει «με μαύρο δάκρυ» όταν έπεσε η ΕΣΣΔ


    Τόσα χρόνια ξέραμε για τον παππού Πέτρο Κόκκαλη (εδώ), την σπουδαία προσωπικότητα της Αντίστασης και της Αριστεράς, o οποίος ήταν τέτοιος σε ακτινοβολία, που —τι τέλεια ειρωνεία προς την υπερδύναμη!— έδωσαν το όνομά του στον δρόμο δίπλα στην αμερικανική πρεσβεία.

     

    Ηρθε όμως η ώρα να μάθουμε και για τη Νίκη Κουλέτση, γιαγιά του Πέτρου Κόκκαλη, τη μητέρα του Σωκράτη Κόκκαλη.

     

    Μας τη σύστησε ο εγγονός της, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έδωσε το Σαββατοκύριακο μια συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και σε ένα σημείο ρωτήθηκε για το πόσο επηρεάστηκε από την ιδεολογία του παππού του.

     

    «Μεγάλωσα με τη γιαγιά μου και τις παρέες της από την Αριστερά της πολιτικής μετανάστευσης, ακούγοντας αυτές τις ιστορίες. Τη θυμάμαι να κλαίει με μαύρο δάκρυ το 1989 όταν διαλύθηκε η Σοβιετική Ενωση. Ο παππούς μου παρέμεινε ιδεολόγος και αγωνιστής ώς το τέλος της ζωής του. Σαφώς και επηρεάστηκα», είπε ο 49χρονος επιχειρηματίας.

     

    Βέβαια, για την Ιστορία, το 1989 δεν έπεσε η ΕΣΣΔ, αλλά το Τείχος του Αίσχους στο Βερολίνο, ένα παγκόσμιο σύμβολο καταπίεσης.

     

    Η ΕΣΣΔ έπεσε το 1990 και τυπικά διαλύθηκε το 1991.

  • Οι ροζ γόβες της Νοτοπούλου έκλεψαν την παράσταση στην ομιλία Τσίπρα


    Εξω από το «Βελλίδειο» είχε διαδηλωτές που αποδοκίμαζαν και ΜΑΤ που απέκλειαν δρόμους· η Θεσσαλονίκη ήταν και πάλι πόλη αποκλεισμένη κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού της χώρας (εδώ).

     

    Μέσα στο «Βελλίδειο» όμως το κλίμα ήταν πανηγυρικό· μια εαρινή μάζωξη Συριζαίων για να χαιρετίσουν και να χειροκροτήσουν τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος με τη σειρά του θα προλόγιζε τον Χρήστο Γιαννούλη, υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Οντως έμοιαζε με γενική απαρτία ΣΥΡΙΖΑ του Βορρά. Στην εκδήλωση έβλεπες από τους τοπικούς βουλευτές –Γιάννη Αμανατίδη, Τριαντάφυλλο Μυταφίδη, Τάσο Κουράκη, Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη κλπ– ως τους υποψήφιους για την Ευρωβουλή Κώστα Αρβανίτη και Αλέξανδρο Νικολαΐδη. Αλλά αυτή που, όπως λένε οι παρατηρητές, έκλεψε και πάλι την παράσταση ήταν η υποψήφια δήμαρχος και πρώην υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

     

    Οχι ότι είπε κάτι η κοπέλα. Αλλά όλοι παρατήρησαν τις στιλιστικές της επιλογές και κυρίως τις εκτυφλωτικά ροζ γόβες της.

     

  • Ο Τσίπρας επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη - πώς είναι τώρα ο σταθμός που «εγκαινίασε»;

    Τρεις μήνες. Τόσοι πέρασαν από την πολυσυζητημένη φιέστα της 29ης Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη όπου ο Αλέξης Τσίπρας είχε «επιθεωρήσει» τα έργα του πολύπαθου Μετρό της πόλης, εγκαινιάζοντας έναν… σταθμό.

     

    Τότε είχε κάνει εντύπωση η απαστράπτουσα εικόνα του σταθμού «Σιντριβάνι-Εκθεση», που επέτρεψε στον Πρωθυπουργό να θριαμβολογεί για έργο έτοιμο κατά 95% κλπ (περισσότερες λεπτομέρειες εδώ)

     

    Φυσικά όλα ήταν προπαγάνδα, ένα σκηνικό φτιαγμένο για να φανεί ότι ο κ. Τσίπρας εγκαινιάζει κάτι στην πόλη που του είχε γυρίσει την πλάτη στο Μακεδονικό.

     

    Δεν ήταν απλή προπαγάνδα, ήταν θλιβερή αν θυμηθεί κανείς ότι κάποιοι είχαν φροντίσει να προσθέσουν μουσαμάδες-εκδοτήρια εισιτηρίων ώστε στις φωτογραφίες ο Πρωθυπουργός να εμφανίζεται ότι επιθεωρεί πραγματικό σταθμό του Μετρό.

    Τώρα, ο κ. Τσίπρας επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη. Και επειδή δεν θα επισκεφτεί το «Σιντριβάνι-Εκθεση», ο σταθμός έχει μια άλλη εικόνα. Την αποκάλυψε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος, ο οποίος δημοσίευσε στο Facebook τις σχετικές φωτογραφίες:

    «Στον κύριο Τσίπρα που επισκέπτεται σήμερα την Θεσσαλονίκη αναζητώντας κομπάρσους για μια χωρίς νόημα επιχειρηματική αποστολή στα Σκόπια και στην κυρία Νοτοπούλου, guest star της προηγούμενης φιέστας του Δεκεμβρίου, αφιερώνω τις φωτογραφίες αυτού του post» έγραψε ο κ. Ταχιάος για να συμπληρώσει:

    «Πρόκειται για την σημερινή εικόνα του σταθμού του Σιντριβανίου, τρεις μήνες μετά τα εγκαίνια. Διχαστικά και άκαιρα διλήμματα και κακόγουστα σώου σε κακοστημένα σκηνικά είναι το αποτύπωμα που αφήνουν στην Θεσσαλονίκη».




text
  • Το καράτε στα τυπικά προσόντα για βουλευτική έδρα


    25 Απριλίου 2024, 08:34