732
Βούτσης, Τσίπρας, Σκουρλέτης στην πρώτη γραμμή, Κουντουρά και Νοτοπούλου στη δεύτερη. Πιο πίσω διακρίνεται το χαμόγελο του Πέτρου Κόκκαλη | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σέλφι, συνθήματα και… Τζουμάκας στην ομιλία Τσίπρα στο Γαλάτσι

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2019, 22:28
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 07/04/2019, 00:01
Βούτσης, Τσίπρας, Σκουρλέτης στην πρώτη γραμμή, Κουντουρά και Νοτοπούλου στη δεύτερη. Πιο πίσω διακρίνεται το χαμόγελο του Πέτρου Κόκκαλη
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σέλφι, συνθήματα και… Τζουμάκας στην ομιλία Τσίπρα στο Γαλάτσι

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2019, 22:28
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 07/04/2019, 00:01

Οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ έβγαζαν συνέχεια φωτογραφίες με το κινητό τους. Τέτοια η έκπληξή τους για τον κόσμο που συγκεντρώθηκε στο Κλειστό του Γαλατσίου για να ακούσει τον Αλέξη Τσίπρα να ξαναμιλάει για προοδευτικό μέτωπο και να δει όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του, ή σωστότερα στην «απεύθυνση πλατιού καλέσματος»…

Η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου καταγράφει με το κινητό της την εκδήλωση, υπό το βλέμμα του πρώην υπουργού Αριστείδη Μπαλτά

Η αλήθεια είναι ότι είχε αρκετό κόσμο στο Γαλάτσι το βράδυ του Σαββάτου — καμία σχέση με τις αναιμικές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ των τελευταίων εβδομάδων. Κάτι η κινητοποίηση, κάτι η εντυπωσιακή αφισορύπανση, κάτι η παρουσία του κ. Τσίπρα, βάλτε και τους υπόλοιπους ομιλητές που έσπευσαν να δηλώσουν πρόθυμοι να ριχτούν στον αγώνα επιβίωσης του ΣΥΡΙΖΑ, το αποτέλεσμα ήταν ένα σχεδόν γεμάτο κλειστό στάδιο, με σημαίες, ενθουσιασμό και πολλές σέλφι.

Ποιοι ήταν αυτοί που μίλησαν πέρα από τον Πρωθυπουργό στην παρουσίαση του σχήματος ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία;

Μίλησε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος που νωρίτερα (εδώ) είχε συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα για να τον ενημερώσει ότι το 0,48% της ΔΗΜΑΡ —τόσο είχε πάρει στις τελευταίες εκλογές που δοκιμάστηκε στην κάλπη— συμπαρατάσσεται με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ήταν από τους πιο ενθουσιασμένους. Βρήκε νέα στέγη

Ηταν ο Γιάννης Ραγκούσης που από τότε που πήρε 2,43% στις εκλογές για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, άρχισε να του αρέσει περισσότερο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιάννης Ραγκούσης στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ηταν ο Νίκος Μπίστης που και αυτός δεν ένοιωθε καλά στο Κίνημα Αλλαγής και τώρα δοκιμάζει την τύχη του στις πρωτοβουλίες τύπου «Γέφυρα».

Ηταν και η Μαρία Ρεπούση, παλιά βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και εκ των πρωταγωνιστριών της «Γέφυρας», η οποία ναι μεν θίχτηκε επειδή δεν την ανακοίνωσαν για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τόνισε και αυτή ότι είναι με την προοδευτική συμμαχία.

Η Μαρία Ρεπούση στον χαιρετισμό της

Ηταν και κάποιοι άλλοι, άλλωστε πριν την εκδήλωση ο κ. Τσίπρας είχε συναντηθεί με τον Θάνο Μωραΐτη —μέλος της κυβερνήσεώς του, αλλά μας ενημέρωσε προσωπικά ο Πρωθυπουργός ότι συναντήθηκε μαζί του— καθώς και με τους Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, Κώστα Παϊπουτλίδη και βεβαίως με τον Στέφανο Τζουμάκα, έναν ακόμη ξεχασμένο του ΠΑΣΟΚ.

Ο Στέφανος Τζουμάκας στο βήμα της εκδήλωσης. Είπε και αυτός δυο λόγια

Ασφαλώς όλοι αυτοί καταχειροκροτήθηκαν, όπως καταχειροκροτήθηκε και ο κεντρικός ομιλητής, ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε μια στιγμή είπε:

«Σήμερα συναντιούνται δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες από τη τιμημένη γενιά της Αντίστασης, τη μεγάλη παράδοση του ΕΑΜ. Τη γενιά του 114 και του Πολυτεχνείου. Τον δημοκρατικό κόσμο της Μεταπολίτευσης. Τη νεολαία των αγώνων στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων». 

Είχε πλάκα εκείνο το σημείο, διότι αυτό το είπε ο κ. Τσίπρας και μεταξύ αυτών που τον χειροκροτούσαν από κάτω ήταν και η Ελενα Κουντουρά, των ΑΝΕΛ και των άλλων πιο δεξιών καταβολών. Προφανώς νοιώθει και αυτή πια να εκφράζει την παράδοση του ΕΑΜ και του 114.

Κατά τα άλλα ο κ. Τσίπρας είπε τα γνωστά:

«Η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια και η Συμφωνία των Πρεσπών, αναδιατάσσουν τις πολιτικές προτεραιότητες. Ταυτόχρονα, η άνοδος της Ακροδεξιάς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο καθιστά πιο αναγκαία τη διαμόρφωση μιας συλλογικής προοδευτικής απάντησης.

» Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι. Το μεταπολεμικό κοινωνικό συμβόλαιο συνετρίβη κάτω από το βάρος της οικονομικής κρίσης. Η Ευρώπη βρέθηκε αντιμέτωπη με τις δομικές της αδυναμίες, με ευθύνη των συντηρητικών δυνάμεων.

» Η Αριστερά και ο ελληνικός λαός διέσωσαν την τιμή της Ευρώπης στο Προσφυγικό, όταν η Δεξιά των Βέμπερ-Κούρτς-Όρμπαν υπερασπιζόταν τα κλειστά σύνορα. Η Αριστερά έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, όταν η Δεξιά τα επέβαλε και τα εφάρμοσε στην πιο σκληρή μορφή τους».

ΝΔ: #τσίπρα_ciao

Τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στο Γαλάτσι έσπευσε να σχολιάσει η Νέα Δημοκρατία.

Από το γραφείο Τύπου της Πειραιώς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσίπρας που:
– συμπορεύτηκε με τη ΧΑ στις πλατείες της αγανάκτησης,
– συνεργάστηκε μαζί της για να ρίξει την προηγούμενη Κυβέρνηση,
– καθυστερεί τη δίκη της εδώ και 4 χρόνια, και
– συγκυβέρνησε με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ,
ανακάλυψε ξαφνικά τον κίνδυνο της ακροδεξιάς.

Η αποψινή του εμφάνιση είναι ανάξια περαιτέρω σχολιασμού. Τον αφήνουμε να τραγουδάει το Bella Ciao μέχρι οι πολίτες να του πουν το οριστικό Ciao».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...