313
Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έσπευσε στο Γαλάτσι το Σάββατο. Ηταν συμβατική του υποχρέωση μετά το ντιλ με τον Τσίπρα. | Menelaos Myrillas / SOOC

Eκλόγιμη θέση στο Επικρατείας το ευχαριστήριο δώρο Τσίπρα στον Θεοχαρόπουλο

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2019, 13:07
Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έσπευσε στο Γαλάτσι το Σάββατο. Ηταν συμβατική του υποχρέωση μετά το ντιλ με τον Τσίπρα.
|Menelaos Myrillas / SOOC

Eκλόγιμη θέση στο Επικρατείας το ευχαριστήριο δώρο Τσίπρα στον Θεοχαρόπουλο

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2019, 13:07

Σιγά – σιγά αρχίζουν και διαρρέουν οι πληροφορίες για το παρασκήνιο του «ξαφνικού έρωτα» Αλέξη Τσίπρα – Θανάση Θεοχαρόπουλου που «επισημοποιήθηκε» το βράδυ του Σαββάτου στο κλειστό του Γαλατσίου.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στη ΔΗΜΑΡ, η συμφωνία του κ. Θεοχαρόπουλου με τον ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε λίγο πριν από την εμφάνιση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς στην εκδήλωση της Προοδευτικής Συμμαχίας στο Γαλάτσι. «Υπογράφοντες» ήταν ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης και ο ομόλογός του της ΔΗΜΑΡ, Στέργιος Καλπάκης.

Τα δεδομένα ήταν εξαρχής σαφή και ξεκάθαρα: ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος (γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα εκλογής του με ψήφο) ζητούσε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και δύο θέσεις για πρόσωπα από τη ΔΗΜΑΡ στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – απαιτήσεις οι οποίες ικανοποιήθηκαν αμφότερες. Ως αντάλλαγμα ζητήθηκε η άμεση στήριξη της ΔΗΜΑΡ στην «Προοδευτική Συμμαχία», όπερ και εγένετο το περασμένο Σάββατο.

Προς το παρόν παραμένει αδιευκρίνιστο αν το «δώρο» της εκλόγιμης θέσης στο Επικρατείας (τρίτη ή τέταρτη) αφορά τον ίδιο τον κ. Θεοχαρόπουλο ή κάποιο άλλο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, όπως πχ τον Δημήτηρη Χατζησωκράτη. Απομένει επίσης να οριστικοποιηθούν τα ονόματα από το κόμμα της ΔΗΜΑΡ που θα πάρουν θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι επίσης ενδιαφέρον ότι όταν έφυγε από το ΚΙΝΑΛ τον περασμένο Ιανουάριο, ο κ. Θεοχαρόπουλος είχε ισχυριστεί ότι του είχε προταθεί από τη Φώφη Γεννηματά να είναι (ξανά) επικεφαλής στο Επικρατείας αρκεί να καταψήφιζε τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Μου προτάθηκε να είμαι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας αρκεί να καταψηφίσω τη Συμφωνία των Πρεσπών και η απάντηση μου ήταν αρνητική γιατί τα εθνικά θέματα δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σε καμία περίπτωση με πρόσκαιρα κομματικά οφέλη» είχε πει τότε. Από το ΚΙΝΑΛ βέβαια είχαν μια άλλη εκδοχή της ιστορίας. Ελεγαν ότι ήταν ο κ. Θεοχαρόπουλος που απαιτούσε να είναι και πάλι επικεφαλής στο Επικρατείας προκειμένου να μην ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τώρα που υπερψήφισε τη συμφωνία και πήρε μια εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας, τι να έχει να πει άραγε;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...