716
Φωτογραφίες και χαμόγελα για ένα έργο που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί | IntimeNews

Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη – Εγκαινίασε σταθμό Μετρό που θα λειτουργήσει σε… δύο χρόνια

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2018, 14:23
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 29/12/2018 16:42
Φωτογραφίες και χαμόγελα για ένα έργο που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί
|IntimeNews

Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη – Εγκαινίασε σταθμό Μετρό που θα λειτουργήσει σε… δύο χρόνια

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2018, 14:23
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 29/12/2018 16:42

Είναι ακόμα μία φιέστα από αυτές που μας έχει συνηθίσει ο Αλέξης Τσίπρας. Φιέστα με φωτογράφους, χαμόγελα και… «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

Μόνο που αυτήν την φορά, η απόφαση του Πρωθυπουργού να εγκαινιάσει και να απευθύνει χαιρετισμό σε έναν σταθμό του Μετρό που δεν θα λειτουργήσει μέχρι το 2020 αγγίζει τα όρια της κωμωδίας.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χαιρετά κόσμο κατά την επίσκεψή του στο σταθμό του μετρό «Σιντριβάνι – Έκθεση»

Ο Αλέξης Τσίπρας λοιπόν επέστρεψε στη συμπρωτεύουσα λίγες ημέρες μετά την -κατά πολλούς αποτυχημένη- ομιλία του για το Μακεδονικό στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον, σε μια καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα εμφάνιση.

Στον χαιρετισμό του, χαρακτήρισε ολοκληρωμένο κατά 95% το Μετρό της Θεσσαλονίκης. Σε ό,τι αφορά την κατασκευή των 13 πρώτων σταθμών ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε αυτό που λείπει είναι δύο πράγματα: οι συρμοί και ο ιδιοκτήτης του έργου, δηλαδή οι πολίτες της Θεσσαλονίκης που δικαιούνται μετά από τόσα χρόνια αναμονής να έχουν τη δυνατότητα μιας σύγχρονης υποδομής που θα αλλάξει την ποιότητα της ζωής τους και την καθημερινότητα τους.

Είπε επίσης ότι το πρώτο εξάμηνο του 2019 θα γίνουν οι δοκιμές των συρμών και τόνισε την πεποίθησή του ότι «όχι στο τέλος του 2020, αλλά τον Φλεβάρη του 2020 οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θα είναι σε θέση να κάνουν χρήση ενός εργαλείου που το έχουν ανάγκη».

Ο Αλέξης Τσίπρας κοιτά προς το τούνελ. Ο πρώτος συρμός του Μετρό όμως θα περάσει σε δύο χρόνια…

Τα «εγκαίνια» του σταθμού του Μετρό ήταν προγραμματισμένα για τις 2 το μεσημέρι ενώ προηγουμένως ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και τους αντιπροέδρους του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, το πρωί του Σαββάτου άκουσε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από τα παιδιά του συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδας.

Καλαφάτης: Κάλπη-κη φιέστα

«Κάλπη-κη φιέστα, με σοβαρό οικονομικό κόστος, στήνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας. Ένα μέρος από τον δήθεν έτοιμο σταθμό θα ξηλωθεί αμέσως μετά για να ολοκληρωθούν εργασίες που δεν έγιναν», ανέφερε σε δήλωσή του για τη σημερινή εκδήλωση στον σταθμό Σιντριβανίου του Μετρό Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.

«Το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης έχει σφραγίδα. Ξεκίνησε από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Προχώρησε με την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Ταυτόχρονα εξασφαλίστηκε η επέκταση του προς την Καλαμαριά με πόρους προγράμματος του ΕΣΠΑ, του οποίου είχα ως αρμόδιος υπουργός την εποπτεία» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, επισημαίνοντας πως «παρά τις αρχικές αναστολές και καθυστερήσεις η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να το συνεχίσει». «Δυστυχώς», προσθέτει ο κ. Καλαφάτης, «απομένουν άλλα 2 χρόνια για τα εγκαίνια».

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και διαμαρτυρίες αστυνομικών

Για υπηρεσιακό χάος που προκλήθηκε από την άφιξη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κάνει λόγο η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία Αστυνομικών.
«Από το μεσημέρι της Παρασκευής έχουμε δεχθεί δεκάδες τηλεφωνήματα συναδέλφων που εκφράζουν την αγανάκτηση τους για το ότι διοικητές τους κόβουν τις ημερήσιες αναπαύσεις λόγω μέτρων των εγκαινίων ενός σταθμού μετρό. Τι και αν οι συνάδελφοι μας γιορτινές ημέρες είχαν κανονίσει να περάσουν στιγμές με τις οικογένειες τους, η ΓΑΔΘ φρόντισε να τους υπενθυμίσει ότι κανείς δεν τους υπολογίζει και δεν τους σέβεται» αναφέρει η πρωτοβουλία στην ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την συνδικαλιστική κίνηση, υπάρχουν υπηρεσίες που ακόμα και αυτήν την ώρα δεν έχουν ενημερώσει το προσωπικό τι ώρα και που θα εκτελέσουν υπηρεσία, ενώ σε όσες δεν υπάρχουν κομμένες οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις οφείλεται στο ότι οι διοικητές δεν εκδίδουν εβδομαδιαία υπηρεσία.

«Από τα παραπάνω είναι εύκολα αντιληπτό ότι παρά τις αμέτρητες έγγραφες διαταγές του κ. Αρχηγού για σεβασμό στα δικαιώματα των αστυνομικών, δεν ισχύουν στο βασίλειο της Θεσσαλονίκης όπου κάποιοι νομίζουν ότι η υπηρεσία είναι τσιφλίκι τους και οι Αστυνομικοί που υπηρετούν δεν έχουν προσωπική ζωή, οικογένειες, υποχρεώσεις. Αυτά βέβαια συμβαίνουν όταν οι έγγραφες διαταγές βγαίνουν αλλά κανείς δεν ελέγχει αν εφαρμόζονται, ενώ βασιλεύει η ατιμωρησία γι’αυτούς που τις παραβιάζουν», σημειώνεται ακόμα.

Η πρωτοβουλία ανέφερε τέλος πως η επίσκεψη και συμμετοχή του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια δεν αποτελεί δικαιολογία για την παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων εκατοντάδων αστυνομικών.

«Είμαστε σίγουροι ότι τα μέτρα θα μπορούσαν να βγουν και χωρίς κομμένα ρεπό, αρκεί κάποιοι να σκέφτονταν το προσωπικό και όχι τις κρίσεις του Ιανουαρίου», τονίζεται τέλος στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...