• Η απάντηση του Γερουλάνου στο εμετικό «Μακελειό» και στον Χίο είναι ένα μνημείο

    Το «Μακελειό» είναι δυστυχώς ένα (εκδοτικό) φαινόμενο της εποχής. Επίσης δυστυχώς πρέπει να το αποκαλούμε «εφημερίδα» και ως τέτοια εγγράφεται στους καταλόγους των κυκλοφοριών. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου «Αργος» (εδώ), είναι πέμπτη σε πωλήσεις πανελλαδικά, πάνω από ιστορικούς τίτλους όπως ο «Ελεύθερος Τύπος» και το «Εθνος» (αυτό κάτι λέει για το επίπεδο των Ελλήνων, αλλά τέλος πάντων).

     

    Το «Μακελειό» είναι ένας πρωτοσέλιδος οχετός, που συκοφαντεί και στοχοποιεί όποιον θεωρήσει ότι πρέπει να πλήξει. Τελευταίο «θύμα» της εφημερίδας του Χίου, ο υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος.

     

    Ο οποίος δεν το αγνόησε. Στην απάντησή του όμως, όχι μόνο έδειξε πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται τέτοια εμετικά φληναφήματα, αλλά έστειλε ευρύτερο μήνυμα, όχι μόνο απάντησε αξιοπρεπώς και με υψηλό χιούμορ σε μια γελοία αθλιότητα, αλλά παράλληλα βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει για όσους και όσες πλήττονται από τη νοοτροπία των διακρίσεων.

     

    Η ανακοίνωσή του ήταν η εξής:

    «Απαντώντας σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “ΜΑΚΕΛΕΙΟ” με τον βαθυστόχαστο τίτλο “Βγήκαν οι βρώμες στη φόρα για Γκλέτσο – Γερουλάνο. ‘Το ψήνουν το ψάρι κι απ’ τις δυο πλευρές’ τα παλουκ-άρια;”, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος, δήλωσε τα εξής:

    Το δημοσίευμα διατείνεται ότι μου αρέσει το ψάρι και το ψήνω και από τις δύο πλευρές πριν το φάω. Σωστά. Χρόνια στην ιχθυοκαλλιέργεια κάτι έμαθα από ψήσιμο και θα ήταν χαρά μου να κάνω το τραπέζι στον δημοσιογράφο «Μαυρογυαλούρο», που υπογράφει το άρθρο και μου έκανε την τιμή να ασχοληθεί μαζί μου, για να το διαπιστώσει δια ζώσης.

    Επίσης, το δημοσίευμα διατείνεται ουσιαστικά ότι ήμουν, είμαι και θα είμαι περήφανος υπέρμαχος των δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου. Σωστά! Και είμαι εξίσου περήφανος για το έργο που προλάβαμε να επιτελέσουμε στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού για τις οργανώσεις ΛΟΑΤΚΙ.

    Αντιθέτως, η περιγραφή της σχέσης μου με τον φίλο Απόστολο από τον δημοσιογράφο “Μαυρογυαλούρο” εμπεριέχει – πώς να το πω ευγενικά… – μία δόση υπερβολής. Οπότε, πολύ φοβάμαι ότι το Πούλιτζερ θα αργήσει για την εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ.

    Υ.Γ. Μπορεί εγώ, η οικογένειά μου και όσοι με γνωρίζουν να έχουμε τη δυνατότητα να διασκεδάζουμε με τα μακελεμένα μυαλά, αλλά υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποί μας που υποφέρουν από τον στιγματισμό με βάση τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό. Τέτοια δημοσιεύματα είναι ρατσιστικά και κηρύττουν το μίσος. Αναρωτιέμαι δεν υπάρχει εισαγγελέας με ευαισθησίες;».

     

  • Ο Στέφανος Μάνος αποδομεί τον μύθο του Κώστα Καραμανλή

    Εναν μύθο της ύστερης ελληνικής Δεξιάς αποδομεί με το δικό του λιτό ύφος ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος, εκ των προσωπικοτήτων του χώρου: αυτόν της πενταετίας του Κώστα Καραμανλή.

     

    Για την ακρίβεια δεν τον αποδομεί απλώς τον μύθο του πρώην Πρωθυπουργού, τον ξεσκίζει σε 220 λέξεις. Ο κ. Μάνος περιγράφει τη διακυβέρνηση Καραμανλή ως καταστροφική για την οικονομία της χώρας και βασική αιτία για τη χρεοκοπία, ενώ περιγράφει τον ίδιο ως έναν κομματικό ηγέτη κατώτερο των περιστάσεων, σε αντίθεση με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

     

    Ολα αυτά ο κ. Μάνος τα έκανε με μια ανάρτηση στο Facebook, στο οποίο έγραψε την Τετάρτη:

     

    Δημοσιογράφος (υποθέτω νεαρής ηλικίας) μου τηλεφώνησε να με συγχαρεί για την πρωτοβουλία μου να πεζοδρομήσω την Βουκουρεστίου. Το έμαθε διαβάζοντας πρόσφατη συνέντευξη μου στα ΝΕΑ. Η πεζοδρόμηση έγινε το 1978. Αν δεν το είχα πει στη συνέντευξη ίσως πίστευε ότι ήταν έργο του Τρίτση ή του Αβραμόπουλου.
    Διάβασα σήμερα την επιφυλλίδα του Αλέξη Παπαχελά στην Καθημερινή στην οποία γράφει ότι ισχυρότατοι ηγέτες όπως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής σέβονταν τις διαφορετικές απόψεις και δεν επέβαλλαν αυταρχικά την άποψή τους. Είναι απολύτως αληθές για τον Μητσοτάκη, αλλά όχι για τον Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Καραμανλής προκειμένου να επιβάλλει τη δική του εσφαλμένη (όπως αργότερα απέδειξε ο ίδιος υιοθετώντας την άποψη που απέρριψε) άποψη δεν δίστασε το 1998 να διαγράψει από τη Νέα Δημοκρατία εμένα, τον κ. Σουφλιά, τον κ. Κοντογιαννόπουλο, τον κ. Παπαληγούρα, τον κ. Τατούλη, τον κ. Κάκκαλο. Σταμάτησε την αυταρχική του μανία και δεν διέγραψε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που συμφωνούσε μαζί μου, λέγοντας περιφρονητικά ότι “ως πρώην πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να λέει ό,τι θέλει!”
    Το γεγονός ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν ανεχόταν διαφορετικές απόψεις είναι η βασική αιτία της οικονομικής καταστροφής που προκάλεσε η πρωθυπουργία του. Κανείς δεν τολμούσε να εκφράσει διαφορετική άποψη. ‘Έτσι οδηγηθήκαμε στη χρεοκοπία. Αν δεν υπήρχε η χρεοκοπία ως αποτέλεσμα της Καραμανλικής διαχείρισης, τα σημάδια του περάσματός του θα ήταν εξίτηλα.

  • Ο Στέφος του ΣΥΡΙΖΑ ντύθηκε «Πολάκης»: λέει ότι το τσιγάρο είναι απόλαυση και ότι ο Λιθουανός να πάει να τα πει αλλού

    Η ιστορία με τον λιθουανό επίτροπο Υγείας Βιτένις Αντριουκάϊτις που έφριξε με τη φωτογραφία του αν. υπουργού Υγείας της Ελλάδας Παύλου Πολάκη να καπνίζει σε κλειστό χώρο έχει ήδη αναλυθεί (εδώ). Απάντησε άλλωστε και ο κ. Πολάκης (εδώ) με κάτι αλλοπρόσαλλα, ότι θα το κόψει το τσιγάρο και ότι αυτός που είχε πάρει τη φωτογραφία το έκανε επίτηδες –λες και αυτό είναι το θέμα και όχι ότι ένας αν. υπουργός Υγείας καπνίζει αρειμανίως εκεί όπου απαγορεύεται.

     

    Αυτό όμως δεν απαγορεύει στους Συριζαίους να σπεύδουν να υπερασπιστούν τον θεριακλή κομματικό τους σύντροφο, μολονότι παρανομεί και είναι και υπουργός Υγείας.

     

    Ως υπερασπιστής του κ. Πολάκη εμφανίστηκε το πρωί της Τετάρτης ο Γιάννης Στέφος, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μάλιστα δηλώνει και εκπαιδευτικός, διδάσκει δηλαδή τα παιδάκια μας.

     

    Μίλησε λοιπόν, ο κ. Στέφος στον «Αθήνα 9,84», στην εκπομπή του Ηλία Κανέλλη, και αναφέρθηκε στα σχόλια (εδώ) του επιτρόπου Αντριουκάϊτις κατά του κ. Πολάκη.

     

    Και τι είπε ο βουλευτής και δάσκαλος κ. Στέφος;

     

    Οτι το κάπνισμα «είναι απόλαυση» –καμία αντίρρηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να καπνίζει στα μούτρα των άλλων.

     

    Οτι δεν ενοχλήθηκε ο λιθουανός επίτροπος που «αξιωματούχοι της ΕΕ δεν μπορούν να περπατήσουν από το αλκοόλ» –προφανώς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί τις φήμες για τον Ζακ-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος όμως έχει εξηγήσει ο άνθρωπος ότι παραπατάει λόγω παλαιού και ιδιαίτερα σοβαρού τραυματισμού (λεπτομέρειες εδώ).

     

    Και ότι «ο Λιθουανός να πάει αυτά να τα πει στη Λιθουανία, όχι εδώ. Εμείς είμαστε ευρωπαϊκή χώρα, ο Διαφωτισμός έφτασε νωρίτερα» – ίσως πάλι ο Διαφωτισμός να μην πέρασε ποτέ από εδώ…

  • Ο Κραουνάκης «εξηγεί» την κριτική στον Πολάκη: «Είναι λούγκρες και τον ποθούν»

    Το ότι ο Σταμάτης Κραουνάκης –τραγουδοποιός, ραδιοφωνικός παραγωγός, πολιτικός ακτιβιστής και μαχητής κατά του επονείδιστου χρέους στις αλήστου μνήμης επιτροπές της Ζωής Κωνσταντοπούλου– λατρεύει τον Παύλο τον Πολάκη, το έχουμε καταλάβει (δείτε άλλη Βαβέλ πιο κάτω).

     

    Τώρα όμως, μάθαμε και ότι ο κ. Κραουνάκης έχει και την απόλυτη εξήγηση στο γιατί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δέχεται τόσο σφοδρή κριτική –ιδίως μετά το περιβόητο ζεϊμπέκικό του (εδώ) το οποίο χόρεψε παρουσία του ίδιου του τραγουδοποιού. Ολοι τον ποθούν, επειδή είναι άντρακλας.

     

    Στην τακτική του εκπομπή «Στο Κόκκινο», το κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κραουνάκης είπε ότι όσοι κατακρίνουν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, το κάνουν διότι «είναι λούγκρες και τον ποθούν».

     

    Είπε επί λέξει: «Και πάμε στο “Βρέχει φωτιά στη στράτα μου”. Που με ένα νεύμα δικό του “Ν’ ανέβω;” και με ένα νεύμα δικό μου “Ελα”, αυτό το βουνό (εννοεί τον Πολάκη), ήρθε πάνω και χόρεψε μπροστά στα μάτια μου ένα από τα ωραιότερα ζεϊμπέκικα που έχω δει στη ζωή μου. Και απ’ ό,τι με πληροφορεί ένας συνεργάτης μου που παρακολουθεί όλη αυτή τη λαίλαπα των viral, ακόμα και οι εχθρές παραδέχτηκαν ότι είναι ναι, βεβαίως, διότι όλοι τον θέλετε, λούγκρες, κατάλαβες; Τον θέλετε, τον ψηλό, τον Κρητίκαρο!»

     

    Βρε τον Πολάκη τέτοιο σουξέ στο γκέι κομιούνιτι…

     

     

  • Είναι ο Καμμένος ένας Τρότσκι;

    O Πάνος Καμμένος βγήκε λοιπόν στο Open, στην πρωινή εκπομπή του Ιορδάνη Χασαπόπουλου και του Γιάννη Σαραντάκου, και έδωσε συνέντευξη για να πει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι χαρισματικός πολιτικός και ότι δεν φταίει αυτός ο καψερός για τον πόλεμο που του έκαναν οι «γέροντες του Μαξίμου», δηλαδή ο Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Θανάσης Καρτερός, υπουργός Επικρατείας και διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού αντίστοιχα.

     

    Αυτοί, λέει ήθελαν να τον φάνε από την κυβέρνηση και παρέσυραν τον κ. Τσίπρα (εδώ).

     

    Σε πιο απλά ελληνικά ο υπουργός Αμυνας περιέγραψε το Μαξίμου σαν ένα νεοκομμουνιστικό Μάπετ Σόου, με τους Αλέκο Φλαμπουράρη και Θανάση Καρτερό στους ρόλους του Στάτλερ και Γουόλντορφ, τους γκρινιάρηδες γέρους που αντί κριτικής επί της Τέχνης επιδίδονται σε πολιτικές ραδιουργίες.

     

    Αλλά δεν έφτασε μόνο σε αυτό. Παρομοίασε τον εαυτό του με τον εμβληματικό μπολσεβίκο επαναστάτη Λέοντα Τρότσκι, εκ των ηγετών της Οκτωβριανής Επανάστασης, που δολοφονήθηκε όμως από πράκτορα του Στάλιν στο Μεξικό το καλοκαίρι του 1940 –για τους μερακλήδες της Ιστορίας να σημειώσουμε ότι ο Τρότσκι χτυπήθηκε στο κεφάλι με ορειβατική αξίνα.

     

    Είπε λοιπόν ο πρώην υπουργός Αμυνας: «Στο Μαξίμου υπάρχει μια ομάδα που αν τους δεις να συνεδριάζουν, νομίζεις ότι βρίσκεσαι στην ΚΕ του ΚΚΕ. Είναι συμπαθέστατοι άνθρωποι. Ο κ. Φλαμπουράρης και ο κ. Καρτερός που εν είδει Στάλιν και Λένιν θεωρούσαν ότι είμαι ο Τρότσκι και έπρεπε να με φάνε, να με κυνηγήσουν από χωρίον εις χωρίον».

     

    Αφού άφησε την παρομοίωση με τον Τρότσκι να αιωρείται, ο κ. Καμμένος συνέχισε τις ιστορικές αναδρομές: «Αυτοί οι ανθρώποι έχουν τη νοοτροπία του Πατρίς Λουμούμπα να πούμε. Βλέπουν συνωμοσίες δίπλα τους,  βλέπουν εχθρούς…».

    Να σημειωθεί ότι ο κογκολέζος επαναστάτης Πατρίς Λουμούμπα, ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός του Κογκό, ορθώς έβλεπε παντού εχθρούς. Δολοφονήθηκε στα 35 του.

  • Σόου Μπογδάνου & Πορτοσάλτε στην κοπή της πίτας του Αδωνι Γεωργιάδη

    Το event της Κυριακής ήταν ένα. Ο Αδωνις Γεωργιάδης έκοψε την πίτα του. Ομως, όπως καταλαβαίνετε, με έναν άνθρωπο για τον οποίο όλα πρέπει να αποκτούν επικές διαστάσεις –ακόμα και ένα βιβλίο πρέπει «να το λιμπίζεσαι» για να το αγοράσεις–, η βασιλόπιτα του αντιπροέδρου της ΝΔ έπρεπε να είναι σόου, κάτι σαν από Χόλιγουντ Αμαρουσίου.

     

    Ετσι και έγινε: εκατοντάδες οπαδών του αντιπροέδρου της ΝΔ να έχουν γεμίσει ασφυκτικά το κλειστό γυμναστήριο «Σπύρος Λούης», η Ευγενία Μανωλίδου απαστράπτουσα ένα βήμα πίσω του, ένας ιερέας να ευλογεί την πίτα και τη συνεστίαση, όλοι οι παριστάμενοι όρθιοι να κάνουν τον σταυρό τους, η γαλαρία να φωνάζει «Αδωνι γερά – να φύγει η Αριστερά».

     

    Τέλος πάντων, όποιος θέλει να δει τι έγινε υπάρχει στο YouTube όλο το event με πολυκάμερο (εδώ).

     

    Αυτό που έκανε εντύπωση -αν και ήταν στο περιθώριο της εκδήλωσης- ήταν η αποθέωση από τη νεοδημοκρατική βάση δύο δημοσιογράφων, του Κωνσταντίνου Μπογδάνου («Θέμα 104,6») και του Αρη Πορτοσάλτε (ΣΚΑΪ), οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν κατά την άφιξή τους στον χώρο, θυμίζοντας σε κάποιους παρατηρητές, πολιτευτές της ΝΔ.

    Αυτά την Κυριακή. Από Δευτέρα όλοι επιστρέψαμε στις εργασίες μας ως υπηρέτες της αντικειμενικής δημοσιογραφίας…

  • Η επιστολή του Τσίπρα στον Βούτση ήταν κάπως ανορθόγραφη...

    Πολλά έχουν γραφεί για την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση (εδώ) και πολλά θα γραφούν ακόμη.

     

    Για παράδειγμα ένα σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός, ο επικεφαλής της νομοθετικής εξουσίας, εμφανίζεται να διατάσσει τον επικεφαλής της νομοθετικής εξουσίας και ο τελευταίος υπακούει. Αυτό συνιστά τη ληξιαρχική πράξη θανάτου της διάκρισης των εξουσιών που είχε εισάγει ο Μοντεσκιέ –εν ολίγοις ό,τι σπουδαίο γεννήθηκε τον 18ο αιώνα για τη Δημοκρατία, έμελλε να πεθάνει τον 21ο αιώνα στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία.

     

    Αλλά εδώ θα μείνουμε σε αυτή καθαυτή την επιστολή του κ. Τσίπρα. Η οποία εκτός από πρωτοφανής, εκτός από μια ξεδιάντροπη ομολογία παρέμβασης της κυβέρνησης στα της λειτουργίας του κοινοβουλίου, είναι και κάπως ανορθόγραφη.

     

    Εν προκειμένω, ο κ. Τσίπρας γράφει κάπου, απευθυνόμενος προς τον κ. Βούτση (στον πληθυντικό): «Σας ζήτω (sic) να μην αναλάβετε καμία πρωτοβουλία για αλλαγή του ισχύοντος κανονισμού, ούτε κατά ένα σημείο στίξης»…

     

    Μάλλον «σας ζητώ» ήθελε να γράψει ο κ. Τσίπρας, αλλά προφανώς στο Μαξίμου έχουν άλλα έξοδα και δεν έχουν για μια επαρκή γραμματειακή επιμελητεία για τον Πρωθυπουργό της χώρας…

  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Μετά τα τρίποντα στο παρκέ του μπάσκετ, σκι στο Βελούχι

    Πάντα υπάρχει λίγος χρόνος για αθλητισμό, ιδίως για τον ιδιαίτερα sportive Κυριάκο Μητσοτάκη.

     

    Μεταξύ λοιπόν των ομοβροντιών κατά της κυβερνητικής πολιτικής και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος περιόδευσε στη Στερεά Ελλάδα (εδώ), βρήκε τον χρόνο να κάνει σκι στο χιονοδρομικό κέντρο στο Βελούχι στην Ευρυτανία.

    Το ενδιαφέρον είναι ότι ο πρόεδρος της ΝΔ καταφέρνει σχεδόν σταθερά τελευταία να συνδυάζει τις υποχρεώσεις του στην πολιτική με ένα διάλειμμα για άθληση.

     

    Πριν από την Ευρυτανία βρέθηκε στην Αχαΐα (εδώ), όπου στο περιθώριο των ομιλιών του δοκίμασε τις δυνάμεις του στο μπάσκετ. Με ιδιαίτερα καλές επιδόσεις, μάλιστα, όπως μαρτυρά το παρακάτω βίντεο.

  • Τσίρκο στον Αυτιά, με Μεγαλοοικονόμου, Οικονόμου και... «κουραμπιέδες»

    Επρεπε να το είχαμε καταλάβει ήδη από την Παρασκευή, όταν η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου εμφανίστηκε στους «Αταίριαστους» του ΣΚΑΪ (εδώ), σπάζοντας το μποϊκοτάζ που είχε επιβάλει το Μαξίμου από τον Ιούλιο του ’18 στον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό και λέγοντας διάφορα αλλοπρόσαλλα, ότι δεν ξέρει τι θα κάνει με την έδρα της ότι θα φτιάξει κόμμα που δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα και άλλα τέτοια.

     

    Εντάξει, η κυρία Μεγαλοοικονόμου δεν είναι ακριβώς ΣΥΡΙΖΑ, με τον Λεβέντη είχε εκλεγεί, αλλά ανήκει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος εδώ και 13 μήνες και ακολουθεί πιστά την όποια γραμμή. Ολο αυτό λοιπόν συζητήθηκε, έγινε και η κυρία Μεγαλοοικονόμου είδηση για κάποια λεπτά.

     

    Φαίνεται, λοιπόν, ότι της κυρίας Μεγαλοοικονόμου της άρεσε. Οπως άρεσε και στον ΣΚΑΪ. Ετσι, την ξανακάλεσαν και ξαναπήγε, αυτή τη φορά όμως μετέχοντας σε ένα πάνελ-dream team για καυγά: ο Γιώργος ο Αυτιάς είχε καλέσει μαζί με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον Βασίλη Οικονόμου της ΝΔ, τον προστατευόμενο του καναλιού, ανεξάρτητο βουλευτή, Δημήτρη Καμμένο, τον Λεωνίδα Γρηγοράκο της ΔΗΣΥ και εκλεκτούς δημοσιογράφους.

     

    Κάποια στιγμή, ο κ. Αυτιάς ενθουσιασμένος έδωσε τον λόγο στην κυρία Μεγαλοοικονόμου για να πει τι θα κάνει με την έδρα της. Εκείνη άρχισε τα αναμενόμενα. Επιτέθηκε στον Βασίλη Λεβέντη, κατήγγειλε ότι συναντήθηκε μαζί του στο γραφείο 51 της Βουλής και ότι της ζητήθηκε να κάνει αυτό που δεν μπορεί να κάνει ο Μάριος Γεωργιάδης (γιος του κ. Λεβέντη) δηλαδή να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα της.

     

    Αποκάλυψε μάλιστα ότι έχει καταγράψει σε στικάκι την επίμαχη συνομιλία και δεσμεύτηκε εκ νέου ότι θα παραδώσει την έδρα της αφού προηγουμένως ξεμπροστιάσει τον κ. Λεβέντη, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει το πότε. Στη συνέχεια αναδιπλώθηκε στις θέσεις που είχε διατυπώσει την περασμένη Παρασκευή, σημειώνοντας ότι θα στηρίξει μέχρι τέλους τον Αλέξη Τσίπρα.

     

    Αλλά δεν είναι να αφήσεις την κυρία Μεγαλοοικονόμου σε συριζαίικο οίστρο. Η βουλευτής Β’ Πειραιώς απασφάλισε. Αρχισε να βρίζεται με τον κ. Οικονόμου ο οποίος δεν είναι και ο πιο συγκρατημένος άνθρωπος του κόσμου. Του είπε ότι τώρα θα δει πώς είναι να εκλέγεται με σταυρό (καθώς ο κ. Οικονόμου βρέθηκε στη Βουλή από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ), φώναζε για τα χρέη της ΝΔ και έτσι ο γαλάζιος βουλευτής την αποκάλεσε «γελοία» και «γραφική».

     

    Ο κ. Αυτιάς που δήθεν δεν του άρεσε όλο αυτό, άλλαξε θέμα και πήγε να βγάλει ζωντανή σύνδεση με τον Μανώλη Κωστίδη, ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, μπας και αποφορτιστεί το κλίμα.

     

    Αμ δε! Οι φωνές της κυρίας Μεγαλοοικονόμου και του κ. Οικονόμου ακούγονταν μολονότι τα μικρόφωνά τους είχαν κλείσει!

     

    Στην επιστροφή η βουλευτής της Β’ Πειραιώς εξακολουθούσε να είναι σε έξαλλη κατάσταση με αποκορύφωμα την αποχώρησή της φωνάζοντας «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι λεβεντιά, όλοι οι άλλοι είναι κουραμπιέδες»!

     

  • O Κραουνάκης λατρεύει τον Πολάκη

    Ο Σταμάτης Κραουνάκης μπορεί να είχε νεύρα με τον Αλέξη Τσίπρα (εδώ), αλλά η μεγάλη του καρδιά χωράει τον Παύλο τον Πολάκη. Ο τραγουδοποιός που έκανε μια δεύτερη καριέρα στις επιτροπές αλήθειας της Ζωής για το χρέος και στο προαύλιο της ΕΡΤ βρίζοντας χυδαία την Μανωλίδου, δεν το κρύβει: είναι φαν του ωμού πολιτικού ανδρισμού του Πολάκη.

     

    Δεν τον εκτιμά απλά. Τον λατρεύει. Ως πολιτικό, ιδίως μετά τα αίσχη του απέναντι στους δημοσιογράφους που ήθελαν να τον ελέγξουν για τα πεπραγμένα του (εδώ).

     

    Το είπε στο φιλοκυβερνητικό faq.gr: «Εζησα την εποχή που μοιράζανε τις μίζες 50-50 !… Γι αυτό μην ξαναδώ και μην ξανακούσω τις μ@λ@&ιες που γράφετε και λέτε για τον Παύλο Πολάκη. Τον λατρεύω και θα ήμουν μαζί του σε όποιο κόμμα κι αν ήταν. Μου πάει ο Παύλος Πολάκης. Πώς να το πω…»

  • Πήγε για γκαζόζα και ο Παπαδημούλης;

    Σε μια ιστορική του απόφαση, το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε την Πέμπτη (εδώ) να αναγνωρίσει ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας τον Χουάν Γκουαϊντό, «καθαιρώντας» τον δικτατορίσκο Νικολάς Μαδούρο.

     

    Ελα όμως που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σπεύσει από την περασμένη εβδομάδα (εδώ) να διακηρύξει (μαζί με τον Πούτιν, τον Ερντογάν και τον Κιμ Γιονγκ-Ουν) την πίστη και τη λατρεία του στο μπολιβαριανό καθεστώς Μαδούρο…

     

    Ετσι, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν σε κάπως δύσκολη θέση θέση. Τετρακόσιοι τριάντα εννέα ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ, 88 παρών και 104 κατά, δύο εξ αυτών ήταν του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέλιος Κούλογλου που δικαιολογήθηκε με κάτι περί Σαουδικής Αραβίας και η Κωνσταντίνα Κούνεβα που μάλλον νοστάλγησε τα χρόνια του Τοντόρ Ζίβκοφ.

     

    Και ο Δημήτρης Παπαδημούλης; Πού ήταν ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου –ο οποίος ονειρεύεται μια προοδευτική παράταξη κόντρα στον νεοφιλελευθερισμό κλπ.– σε αυτήν την καθοριστική ψηφοφορία;

     

    Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Κωνσταντίνος Ζούλας το έθεσε περιπαικτικά: ο σύντροφος Παπαδημούλης μάλλον πήγε για γκαζόζα για να αποφύγει να ψηφίσει…

    Πάντως ο κ. Παπαδημούλης απάντησε:

  • Ο Γερουλάνος σε εκδήλωση της ομάδας «Παλιό ΠΑΣΟΚ - Το Ορθόδοξο»!

    Οτι ο Παύλος Γερουλάνος διεκδικούσε τα τελευταία χρόνια τον ρόλο του εκφραστή της ιστορικής συνείδησης του ΠΑΣΟΚ ήταν κάπως γνωστό, τουλάχιστον για τους παρατηρητές του χώρου. Είχε, ας πούμε, από πολύ νωρίς διαχωρίσει τη θέση του και διαφωνήσει με τη Φώφη Γεννηματά και το άνοιγμά της για τη δημιουργία του Κινήματος Αλλαγής – επέμενε ότι η πορεία έπρεπε να είναι αυτή του αυθεντικού ΠΑΣΟΚ (εδώ).

     

    Με δεδομένο τις φυγόκεντρες δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στο ΚΙΝΑΛ, ίσως και να μην είχε άδικο ο πρώην υπουργός και σημερινός υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων. Αλλά το θέμα μας δεν είναι αυτό.

     

    Το θέμα μας είναι ότι ο κ. Γερουλάνος θα παραστεί σε εκδήλωση της δημοφιλούς σελίδας του Facebook «Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο» (εδώ), η οποία ξεκίνησε μάλλον χιουμοριστικά –οι χειριστές της αυτοσυστήνονται ως «πιστοί στις αξίες, τα ιδανικά και τον τσαμπουκά της Παλαιοπασοκικής ιδιοσυγκρασίας»– αλλά μετεξελίσσεται σε κάτι σοβαρότερο: Μετράει πάνω από 120.000 «φίλους», έστησε με επιτυχία τον Δεκέμβριο του 2017 το στέκι «Αλλαγή» στο Γκάζι (εικόνες εδώ), θέλει να έχει ρόλο στις προσεχείς δημοτικές εκλογές και τώρα διοργανώνει παρουσίαση του ομώνυμου βιβλίου.

    Και εδώ είναι το ενδιαφέρον! Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην παρουσίαση θα παρέμβει ο κ. Γερουλάνος, ο οποίος αν μη τι άλλο αποδεικνύει ότι έχει και χιούμορ και πολιτικό αισθητήριο.

  • Ο Παπαχριστόπουλος κάνει duck face

    Οσοι -λίγοι- είχαν ακόμη αμφιβολίες για το ότι η σημερινή είναι η χειρότερη σύνθεση της Εθνικής Αντιπροσωπείας όλων των εποχών, θα πρέπει να τις αναθεώρησαν το τελευταίο 24ωρο. Πρώτα ένας βουλευτής εξηγεί ότι δεν ψήφισε επειδή είχε πάει για γκαζόζα και μετά ήθελε τσίσα (εδώ), μετά δύο άλλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης (λένε ότι) δεν ήξεραν τι ψήφισαν (εδώ), και τώρα βλέπουμε συναδέλφους τους κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους –για αυτήν δηλαδή που ο ελληνικός λαός τους πληρώνει αδρά για να την κάνουν με στοιχειώδη επιμέλεια– να το παίζουν influencers των social media.

     

    Εμβληματική εικόνα από την ταραχώδη συνεδρίαση της Τετάρτης στην Ολομέλεια (εδώ), όπου επρόκειτο να ψηφιστεί το επίμαχο νομοσχέδιο της Μαριλίζας για τον ΑΣΕΠ, αυτή που έπιασε ο φακός του Γιώργου Κονταρίνη από τον Eurokinissi με τον Θανάση Παπαχριστόπουλο των Ανεξ. Ελλήνων σε ώρα κοινοβουλευτικού οίστρου.

     

    Ο κ. Παπαχριστόπουλος όχι μόνο κοιτάει πώς έχει γίνει το μαλλί του σε καθρεφτάκι, αλλά κάνει και duck face! Και όλα αυτά μία ημέρα μετά την καταληκτική ημερομηνία την οποία έχει θέσει ο συγκεκριμένος βουλευτής για να παραιτηθεί από τους ΑΝΕΛ και να τους διαλύσει ως Κοινοβουλευτική Ομάδα…

  • Ο Γιώργος Παπανδρέου άφησε μουσάκι

    Με νέο λουκ, αυτό που κάποιος θα μπορούσε να αποκαλέσει ως απαρχές «goatee», εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου στο τελευταίο συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που συνεδρίασε το διήμερο 28-29 Ιανουαρίου, στον Αγιο Δομίνικο.

     

    Κεντρικά θέματα του συμβουλίου ήταν οι κίνδυνοι για τη δημοκρατία, την κοινωνική συνοχή και τα ανθρώπινα δικαιώματα από την άνοδο του ακραίου λαϊκισμού και του νέο-φασισμού, καθώς και από την αρρύθμιστη χρήση των νέων τεχνολογιών, της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης.

     

    Ευγενείς σκοποί και δικαιολογημένες ανησυχίες. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αφήσει ασχολίαστο το λευκό μουσάκι που φαίνεται ότι έχει αφήσει ο πρώην Πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος κατά τα άλλα αντάλλαξε πολλές απόψεις με τον ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ.




text
  • Απαράδεκτο να έχει κακοκαιρία Απρίλιο μήνα. Πού ακούστηκε;


    19 Απριλίου 2024, 22:01