724
Ο ήρωας της βραδιάς Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι έπιασε τρία πέναλτι και χάρισε μία σπουδαία πρόκριση στον Παναθηναϊκό | IntimeSports

Αχ αυτά τα πέναλτι…

Sportscaster Sportscaster 22 Φεβρουαρίου 2024, 14:41
Ο ήρωας της βραδιάς Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι έπιασε τρία πέναλτι και χάρισε μία σπουδαία πρόκριση στον Παναθηναϊκό
|IntimeSports

Αχ αυτά τα πέναλτι…

Sportscaster Sportscaster 22 Φεβρουαρίου 2024, 14:41

Μέχρι τα τελευταία λεπτά της παράτασης ο Παναθηναϊκός δεν είχε δημιουργήσει ούτε… υποψία ευκαιρίας. Ο ΠΑΟΚ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού. Είχε πετύχει δυο γκολ και είχε απειλήσει την εστία του Ντραγκόφσκι άλλες πέντε φορές. Περίμενε να ακούσει το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, για να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη με την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Αλλά ο… σεναριογράφος του αγώνα είχε μεγάλα κέφια.

Εγραψε έναν ρόλο ήρωα για τον Λημνιό, που σκοράρει στο 120’+9’ και κρατάει την ομάδα του ζωντανή. Ο 25χρονος πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ είχε να πετύχει γκολ σχεδόν δυο χρόνια: από τον Μάιο του 2022. Και έβαλε αυτό. Το δύσκολο και τόσο καθοριστικό.

Εγραψε άλλον έναν ρόλο ήρωα για τον Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι. Με τρεις αποκρούσεις στη διαδικασία των πέναλτι, ο 27χρονος πολωνός γκολκίπερ, που κάποτε βρέθηκε μια ανάσα από την Αρσεναλ και την Μπαρτσελόνα, «έπαθε Ντουκαντάμ». Και δεν ήταν, απλώς, πέναλτι. Ηταν κάτι σαν το ματς-μπολ στο τένις. Αν ο αντίπαλος ευστοχούσε, την ίδια στιγμή όλα θα είχαν τελειώσει για τον Παναθηναϊκό.

Ο Σαμάτα γλιστρά και χάνει το τελευταίο πέναλτι του ΠΑΟΚ. Ο γκολκίπερ του ΠΑΟ (που προηγουμένως έχει πιάσει τρία πέναλτι) είναι έτοιμος να πανηγυρίσει

Δικαίωσε τη φήμη που τον συνόδευε όταν ήρθε στην Αθήνα, τον Ιανουάριο, ως δανεικός από την Σπέτσια, ομάδα Β’ Κατηγορίας της Ιταλίας. Στο παρελθόν έχει αποκρούσει εκτελέσεις του Μάουρο Ικάρντι, του Λαουτάρο Μαρτίνες και του Λορέντζο Ινσίνιε. Το ποσοστό επιτυχίας του στην πιο δύσκολη στιγμή ενός τερματοφύλακα αγγίζει το 30%. Χθες πρόσθεσε στη λίστα των… θυμάτων του, τον Ντεσπόντοφ, τον Οζντόεφ και τον Οτο. Με τις εμφανίσεις του έχει κάνει τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να ξεχάσουν τον Μπρινιόλι πολύ γρήγορα.

Εγραψε και έναν ρόλο αρνητικού πρωταγωνιστή – κάποιος μοιραίος υπάρχει σε κάθε δράμα. Τον έπαιξε ο Αλι Σαμάτα, που αστόχησε στο ένατο και τελευταίο πέναλτι. Γλίστρησε πριν από την εκτέλεση, όπως κάποτε ο Τζον Τέρι, της Τσέλσι, στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το τι έχει γραφτεί τις τελευταίες ώρες στα social media για τον Τανζανό επιθετικό, δεν λέγεται. Ηταν εύκολος στόχος, επειδή η παρουσία του στον ΠΑΟΚ είναι απογοητευτική μέχρι στιγμής, με μόλις τρία γκολ σε 29 συμμετοχές.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ προσπαθούν να ηρεμήσουν τον Σαμάτα που φυσικά είναι απαρηγόρητος

Αλλά δεν φταίει ο Σαμάτα για τον αποκλεισμό. Ο ΠΑΟΚ αδικήθηκε. Οχι από τον διαιτητή, αλλά από το ίδιο το ποδόσφαιρο, το οποίο τα κάνει κάτι τέτοια πού και πού. Για να γίνεται ακόμη πιο απρόβλεπτο, πιο συναρπαστικό και πιο ελκυστικό. Αυτή την «άγρια ομορφιά» του, στην Ελλάδα δεν τη βλέπουμε τόσο συχνά. Το χθεσινό ματς θα μείνει αξέχαστο στους 14.000 θεατές που γέμισαν το «Απόστολος Νικολαΐδης», αλλά και σε όσους το παρακολούθησαν από την TV.

Επειτα από τρία ντέρμπι χωρίς νίκη μέσα σε εβδομάδα, αμέσως μετά την πιο βαριά ήττα στην ιστορία του από τον Ολυμπιακό και με ντεζαβαντάζ το 0-1 του πρώτου ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στην Αθήνα κυνηγώντας το «ακατόρθωτο». Επαιξε υπέροχα -ίσως, ήταν το καλύτερό του παιχνίδι εφέτος- και τον χώριζαν μερικά δευτερόλεπτα από μια επική πρόκριση. Το μόνο που δεν κατάφεραν οι παίκτες του να διαχειριστούν, ήταν ο σοκαριστικός τραυματισμός του Μπάμπα (που, ευτυχώς, είναι καλά) στο 115’. Ο παίκτης έφυγε από το γήπεδο με ασθενοφόρο, ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα παίκτες, σοκαρισμένος, και ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ που έστειλε το ματς στα πέναλτι. Στο τέλος ο «Δικέφαλος του Βορρά» βίωσε έναν από τους πιο πικρούς αποκλεισμούς στα χρονικά της διοργάνωσης.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν την πρόκρισή τους μετά από έναν συγκλονιστική αγώνα

Ο χθεσινός αγώνας είναι ιστορικός. Ο πρώτος στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας που κρίθηκε στα πέναλτι. Στα πέναλτι είχε φτάσει και η ρεβάνς με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, τον Σεπτέμβριο του 1972 για το Κύπελλο Πρωταθλητριών, όμως ο ανεκδιήγητος ρέφερι εκείνης της αναμέτρησης… έκανε λάθος στο μέτρημα. Σφύριξε τη λήξη, ενώ η βουλγαρική ομάδα έπρεπε να ευστοχήσει σε μια εκτέλεση ακόμη για να πάρει την πρόκριση. Η UEFA ακύρωσε τον αγώνα και διέταξε την επανάληψή του. Εκτοτε, ο Παναθηναϊκός έπαιζε τις προκρίσεις του στη «ρώσικη ρουλέτα» μόνο εκτός έδρας, και πάντοτε με επιτυχία.

Εφέτος έχει κερδίσει στα πέναλτι τρεις φορές, με τρεις διαφορετικούς τερματοφύλακες: με τον Μπρινιόλι στη Μασσαλία, τον Λοντίγκιν στο Φάληρο και τον Ντραγκόφσκι χθες στη Λεωφόρο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...