232
| EPA/MASSIMO PERCOSSI

Αθώα η δήμαρχος Ρώμης, αλλά τα προβλήματα της Αιώνιας Πόλης παραμένουν βουνό

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2018, 17:48

Αθώα η δήμαρχος Ρώμης, αλλά τα προβλήματα της Αιώνιας Πόλης παραμένουν βουνό

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2018, 17:48

Με απόφαση δικαστηρίου που εκδόθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι αθωώθηκε από τις κατηγορίες του διαβλητού διορισμού διευθυντικού στελέχους του δήμου της Ρώμης και της ψευδούς κατάθεσης.

Η προερχόμενη από το Κίνημα Πέντε Αστέρια δήμαρχος είχε δηλώσει ότι σε περίπτωση καταδίκης θα ακολουθούσε τον ηθικό κώδικά του κόμματος και θα υπέβαλε παραίτηση.

«Προχωρώ κρατώντας ψηλά το κεφάλι», δήλωσε η δήμαρχος εμφανώς συγκινημένη μετά την απόφαση που πρακτικά την διατήρησε στον δημαρχιακό θώκο της Αιώνιας Πόλης.

Η υπόθεση αφορούσε τον διορισμό του Ρενάτο Μάρα στην θέση του υπεύθυνου τουρισμού του δήμου.

Ο εισαγγελέας θεώρησε ότι η Ράτζι προχώρησε στη συγκεκριμένη επιλογή έπειτα από πιέσεις του συμβούλου της Ραφαέλε Μάρα, αδελφού του Ρενάτο. Οι δικαστές αποφάνθηκαν ωστόσο ότι στη συμπεριφορά της δημάρχου δεν υπήρξε τίποτα το αξιόποινο.

Η Βιρτζίνια Ράτζι εξελέγη δήμαρχος Ρώμης πριν από ενάμιση χρόνο με το Κίνημα η πρώτη γυναίκα που κατέλαβε το αξίωμα.

Πολιτεύτηκε και κέρδισε με την υπόσχεση ότι θα νοικοκυρέψει τα οικονομικά του δήμου που βασανίζεται χρόνια από την κακοδιαχείριση, ενώ έχει πλέον και σοβαρά προβλήματα καθημερινότητας.

Παρά ταύτα, ως τώρα η Ράτζι δεν έχει κατορθώσει να αντιστρέψει την εικόνα, Οι πολίτες είναι όλο και πιο οργισμένοι για την κακή εικόνα της πόλης που δεν περιποιεί τιμή για έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης και του κόσμου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...