212
Αυτή η εικόνα δεν περιγράφει τον χρόνο αναμονής στα εκδοτήρια εισιτηρίων για την έκδοση ηλεκτρονικών καρτών | George Vitsaras / SOOC

Ατελείωτες ουρές για την έκδοση των ηλεκτρονικών καρτών ΜΜΜ

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2017, 20:36
Αυτή η εικόνα δεν περιγράφει τον χρόνο αναμονής στα εκδοτήρια εισιτηρίων για την έκδοση ηλεκτρονικών καρτών
|George Vitsaras / SOOC

Ατελείωτες ουρές για την έκδοση των ηλεκτρονικών καρτών ΜΜΜ

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2017, 20:36

Μάλιστα, ορισμένοι πολίτες προνόησαν κρατώντας μαζί τους σκαμνάκια, καθώς ουρές σχηματίστηκαν από το πρωί της ίδιας ημέρας σε αρκετούς σταθμούς.

Σε συνέντευξή του τη Κυριακή, ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ζήτησε συγγνώμη από όσους έχουν ταλαιπωρηθεί για να προμηθευτούν ηλεκτρονικές κάρτες για τις μετακινήσεις τους με τα ΜΜΜ. Επίσης, απέδωσε τη μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση των καρτών στο γεγονός ότι τα κυκλώματα που διακινούσαν πλαστά εισιτήρια δεν ήθελαν να εφαρμοστεί το μέτρο, αλλά και σε μια «θεσμική καθυστέρηση» από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Παράλληλα, με δηλώσεις του τη Δευτέρα, ο κ. Σπίρτζης διευκρίνισε ότι «οι χάρτινες κάρτες θα ισχύουν έως τις 5 και 15 Νοεμβρίου για όσους δεν προλάβουν να εκδώσουν τις νέες προσωποποιημένες κάρτες στα εκδοτήρια της ΣΤΑΣΥ ή με την κατάθεση ανοιχτών φακέλων στα εκδοτήρια».

Εν τω μεταξύ, ο ΟΑΣΑ απευθύνει έκκληση στο επιβατικό κοινό για τη χρήση της διαδικασίας του ανοιχτού φακέλου για την έκδοση προσωποποιημένης ηλεκτρονικής κάρτας, ώστε να εκλείψουν οι ουρές στα εκδοτήρια.

Η διαδικασία του ανοιχτού φακέλου αφορά όλους τους κατόχους μηνιαίων καρτών κανονικής τιμής, καθώς και τους επιβάτες άνω των 65 και κάτω των 18 ετών, που διαθέτουν μηνιαία κάρτα εντός του 2017. Η σχετική δυνατότητα παρέχεται και στους φοιτητές.

Σημειώνεται ότι η παράδοση του ανοικτού φακέλου γίνεται σε όλους τους σταθμούς των γραμμών 1,2 και 3 της ΣΤΑΣΥ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...