190
Εικόνες συνωστισμού τρομάζουν κυβέρνηση και ειδικούς σε ένα κρίσιμο σημείο για την εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα | ΙΝΤΙΜΕnews

«Ας μη δούμε εικόνες Harrods»: Δεύτερες σκέψεις για το άνοιγμα της αγοράς

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2020, 10:21
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 10/12/2020, 11:35
Εικόνες συνωστισμού τρομάζουν κυβέρνηση και ειδικούς σε ένα κρίσιμο σημείο για την εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα
|ΙΝΤΙΜΕnews

«Ας μη δούμε εικόνες Harrods»: Δεύτερες σκέψεις για το άνοιγμα της αγοράς

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2020, 10:21
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 10/12/2020, 11:35

Στην κυβέρνηση μπορεί να προετοιμάζονταν πυρετωδώς για το πολυπόθητο άνοιγμα της αγοράς, τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών, ωστόσο, δεν επιτρέπουν ιδιαίτερη αισιοδοξία, με αποτέλεσμα το άνοιγμα να μην είναι τελικά όπως το περιμένουν επιχειρηματίες και καταναλωτές.

Ενδεικτικές των επικείμενων αποφάσεων (οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται αύριο Παρασκευή ή το αργότερο το Σάββατο) είναι οι εισηγήσεις που δέχεται ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στο ραδιόφωνο του Αlpha,  η αγορά να μην ανοίξει «με τον τρόπο που κάποιοι περιμένουν», αφού ουδείς θέλει να δει εικόνες «Harrods» στην Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες για την εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα, σημείωσε ότι το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει πολύ υψηλό και προειδοποίησε ότι βεβιασμένες κινήσεις θα οδηγήσουν σε ένα τρίτο κύμα της πανδημίας στη χώρα.

Από την πλευρά του, ο υπ. Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης συμφώνησε ότι υπάρχει προβληματισμός. «Τι θα γίνει αν υπάρχει συγκέντρωση κόσμου, ας πούμε, στην Ερμού;» διερωτήθηκε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό ΣΚΑΪ. Ο ίδιος συγκρατήθηκε και απέφυγε να προαναγγείλει άνοιγμα καταστημάτων.

«Θα κάνουμε ανακοινώσεις θεσμικά, με χρονοδιαγράμματα», είπε, αν και δέχτηκε ότι τα κομμωτήρια έχουν προτεραιότητα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...