438
Ο Αλ. Τσίπρας στη Βουλή. Το θέμα του εξοχικού στο Σούνιο τον έχει πλήξει πολιτικά | Menelaos Myrillas / SOOC

O Τσίπρας «ακύρωσε» τη συνέντευξη στον Alpha – θα μιλήσει στον ΑΝΤ1

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2020, 09:56
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 10/12/2020, 12:40
Ο Αλ. Τσίπρας στη Βουλή. Το θέμα του εξοχικού στο Σούνιο τον έχει πλήξει πολιτικά
|Menelaos Myrillas / SOOC

O Τσίπρας «ακύρωσε» τη συνέντευξη στον Alpha – θα μιλήσει στον ΑΝΤ1

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2020, 09:56
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 10/12/2020, 12:40

Οι μετασεισμοί των αποκαλύψεων για την εξοχική κατοικία του Αλέξη Τσίπρα στο Σούνιο συνεχίζονται. Δυστυχώς για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ οι απαντήσεις που έδωσε δημιούργησαν περισσότερη σύγχυση και αμηχανία μεταξύ των υποστηρικτών του κόμματος, καθώς εμφανίζεται να δηλώνει ότι πληρώνει ένα ευτελές ενοίκιο μόλις 500 ευρώ τον μήνα για ένα πρόσφατα ανακαινισμένο εξοχικό 141 τ.μ. σε μια από τις πιο προνομιακές περιοχές της Αττικής και μάλιστα μπροστά στη θάλασσα.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρέμεινε, τρόπον τινά, πολιτικά εκτεθειμένος από το θέμα του εξοχικού, το οποίο ο φιλοκυβερνητικός Τύπος δεν έχει πρόβλημα να το χαρακτηρίζει και «πολυτελή βίλα».

Ετσι, όπως έγινε γνωστό, ο κ. Τσίπρας οδηγήθηκε στην απόφαση να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνέντευξή του στον Alpha, την οποία η Κουμουνδούρου φέρεται να είχε ζητήσει από τη διεύθυνση του καναλιού αμέσως μετά την συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αντώνη Σρόιτερ την περασμένη Δευτέρα.

Σύμφωνα με όσα έγραψε ο Γιώργος Παπαχρήστος στην στήλη «Στίγμα» στα «Νέα» της Πέμπτης, «η συνέντευξη ζητήθηκε από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα τη Δευτέρα, αμέσως μετά τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η διεύθυνση του καναλιού είπε φυσικά ΟΚ, αλλά χθες από την Κουμουνδούρου ενημέρωσαν το κανάλι ότι ακυρώνεται η εμφάνιση του προέδρου. Γιατί ακυρώνεται; Πολύ απλά γιατί μπροστά στις κάμερες πώς να υποστηρίξεις το… 500άρικο τον μήνα ενοίκια για μια βίλα στο Σούνιο, και με την ανακαίνιση πληρωμένη. Δύσκολα, πολύ δύσκολα».

Η απεργία και ο… Γιαννούλης

Βέβαια στην ακύρωση-αναβολή της συνέντευξης στον Alpha ενδεχομένως να έπαιξαν και άλλοι παράγοντες ρόλο. Ενας είναι η απεργία που έχει κηρύξει η ΕΣΗΕΑ στους τηλεοπτικούς σταθμούς ως τουλάχιστον το απόγευμα της Πέμπτης, που δυσκολεύει τέτοιες παραγωγές δημοσιογραφικού περιεχομένου.

Ενας άλλος όμως είναι η επίθεση που έκανε κατά του Alpha ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, προσωπική επιλογή του κ. Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη. Ο βουλευτής, ο οποίος διατέλεσε και δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 και είχε πάρει κάποτε συνέντευξη από τον κ. Τσίπρα όταν ο τελευταίος ήταν Πρωθυπουργός, κατηγόρησε τη Δευτέρα, μέσω των social media (εδώ), το κανάλι και τον δημοσιογράφο ότι «πληρώθηκαν» για τη συνέντευξη και τις ερωτήσεις στον κ. Μητσοτάκη, σε μια ανάρτηση που απέσυρε μεν αλλά οι εντυπώσεις έμειναν. Ετσι, σύμφωνα πάλι με «Τα Νέα», υπήρξε απολογία της Κουμουνδούρου «σε ανώτερο επίπεδο» προς τη διοίκηση του καναλιού, ενώ ο κ. Γιαννούλης τα άκουσε από τον γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Σε κάθε περίπτωση όμως ο κ. Τσίπρας θα βγει στην τηλεόραση, απλώς από άλλη συχνότητα: όπως ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, το πρωί της Παρασκευής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δώσει συνέντευξη στον Γιώργο Παπαδάκη του ΑΝΤ1, χωρίς να έχει διευκρινιστεί η ώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...