673
Ο Κυριάκος Βελόπουλος ενώ αναπτύσσει τις... θεωρίες του για το εμβόλιο | ΙΝΤΙΜΕnews

Ποιος θα μαζέψει τον Βελόπουλο μετά το νέο αντιεμβολιαστικό παραλήρημα στη Βουλή;

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2020, 15:34
Ο Κυριάκος Βελόπουλος ενώ αναπτύσσει τις... θεωρίες του για το εμβόλιο
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ποιος θα μαζέψει τον Βελόπουλο μετά το νέο αντιεμβολιαστικό παραλήρημα στη Βουλή;

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2020, 15:34

Δεν έχουν περάσει ούτε 10 μήνες από τότε που ο Κυριάκος Βελόπουλος πουλούσε από την τηλεόραση αλοιφές που τάχα προστατεύουν από τον κορονοϊό. Τότε παρενέβη εισαγγελέας, αλλά ο τηλεπωλητής που έγινε αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος –χάρη, ας μην το ξεχνάμε αυτό, στην ψήφο μιας κρίσιμης μερίδας του κατά τα άλλα «σοφού» ελληνικού λαού– δεν πτοείται. Τουναντίον αναβάθμισε πλέον το status του υιοθετώντας και επίσημα, σε ομιλία του από το ιερό βήμα της Εθνικής Αντιπροσωπείας, τους πάσης φύσεως «ψεκασμένους», αρνητές της επιστήμης και υπέρμαχους του αντιεμβολιαστικού κινήματος.

Επιμένοντας στη γνωστή και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία ρητορική κατά του εμβολίου του κορονοϊού, ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης δεν έμεινε μόνο στα φαιδρά σλόγκαν τύπου «προτιμώ να είμαι ψεκασμένος, παρά μπολιασμένος», αλλά επιτέθηκε κατά των επιστημόνων -ανάμεσά τους και μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας- κατονομάζοντάς τους και αφήνοντας υπόνοιες περί χρηματισμού τους προκειμένου να εκφοβίζουν τον κόσμο και να προωθούν το εμβόλιο κατά της Covid-19!

«Εχουν βάλει τους ειδικούς να κάνουν μονομερή ενημέρωση. Το περίεργο είναι ότι όλοι αυτοί οι ειδικοί έχουν πάρει πολλά λεφτά. Ποσά 500 – 700 χιλ. ευρώ από δήθεν ερευνητικά προγράμματα», ισχυρίστηκε και αναφέρθηκε  ονομαστικά στους Αθηνά Λινού, Γκίκα Μαγιορκίνη και Νίκο Σύψα.

«Η Λινού είναι στέλεχος – αν όχι ιδρύτρια- της Πρόληψης. Μιας ΜΚΟ για λαθρομετανάστες. Συμπτωματικά έμμεσα ή άμεσα ρουφάνε χρήματα και βγαίνουν στα κανάλια για να μας λένε πόσο επικίνδυνος είναι ο κορονοϊός και να μας κρατάνε σπίτι. Τι δουλειά έχει η κυρία Λινού που έχει ΜΚΟ; Τι δουλειά έχει ο Μαγιορκίνης να μιλά για τον κορoνοϊό; Τι δουλειά έχει ο Σύψας να βγαίνει και να τρομοκρατεί;» διερωτήθηκε, για να προσθέσει στο παραλήρημά του και λίγο ρατσισμό: «Προτιμώ να είμαι ψεκασμένος. Μπολιασμένος δεν θέλω να είμαι. Μπολιασμένος με τον κάθε Χασάν».

Ο κ. Βελόπουλος είχε το θράσος να μιλήσει ακόμη για ποινικές και αστικές ευθύνες των εταιρειών που παράγουν τα εμβόλια. «Αστική ή ποινική ευθύνη αν έχει παρενέργειες το εμβόλιο ποιος έχει; Και θέλει από εμένα ο Πρωθυπουργός να βγω να προτρέψω για το εμβόλιο; Τον πατέρα μου δεν θα τον κάνω πειραματόζωο», είπε.

Αλήθεια όμως, η δική του ευθύνη ποια είναι; Τι θα συμβεί αν κάποιοι πιστέψουν τον κ. Βελόπουλο σε αυτές τις αντιεπιστημονικές αθλιότητες που εκστομίζει και έτσι δεν εμβολιαστεί εγκαίρως ένα επαρκές τμήμα του πληθυσμού και συνεχίσει ο κορονοϊός να σκοτώνει έλληνες πολίτες; Εχει ποινικές ευθύνες ο κ. Βελόπουλος;

Απαντώντας στο παραλήρημα Βελόπουλου, ο υφυπουργός ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε το βήμα Βουλής για τη διάδοση τέτοιων αντιεπιστημονικών απόψεων.

«Ας αφήσουμε την επιστημονική κοινότητα και τους αρμόδιους εξουσιοδοτημένους φορείς να δώσουν την κατεύθυνση. Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει την επιλογή του. Όμως το βήμα της βουλής δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για καλλιέργεια φόβου και ανασφάλειας», παρατήρησε ο κ. Γεωργαντάς.

Με τη σειρά του, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης κάλεσε την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα να αντιδράσουν δυναμικά και πειστικά στην ρητορική του φόβου ώστε η κοινωνία με την βοήθεια της επιστημονικής κοινότητας να επανέλθει στην κανονικότητα.

«Εκτιμώ πως η ρητορική του κ. Βελόπουλου ήταν ευθεία και συνειδητή τροφοδότηση του πνεύματος φοβίας των εμβολιασμών μέσα σε μια κοινωνία που έχει ερωτηματικά και φόβο αλλά πρέπει να βοηθήσουμε ώστε ό,τι φέρουν οι επιστήμονες να χρησιμοποιηθεί για να ορθοποδήσει η χώρα», είπε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκφράζοντας την ελπίδα «η κυβέρνηση και τα αρμόδια τμήματα των κομμάτων να έχουν την ευαισθησία και να αισθανθούν το χρέος ώστε άμεσα να υπάρχει απάντηση με στοιχεία σε αυτή τη ρητορική.

Ειδικά για επίθεση του επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης στην κυρία Λινού, ο κ. Βούτσης θέλησε να σημειώσει ότι η καθηγήτρια είναι πρόεδρος στο Ινστιτούτο Πρόληψης και leader ανάμεσα σε οκτώ αντίστοιχα ινστιτούτα χωρών της ΕΕ. «Ανάμεσα στα ζητήματα που εξετάζουν είναι τα ζητήματα της πανδημίας και παράλληλα έχουν χρέος να κάνουν μελέτες για την πρόληψη της υγείας μεταναστών και προσφύγων. Δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από το δημόσιο ούτε σχετίζεται με ΜΚΟ που έχουν σχέση με την διαχείριση μεταναστών», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...