584
|

Χρυσοχοΐδης κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Εδώ είναι Βουλή, δεν είναι το καταγγελτήριο της γωνίας ούτε ανθοπωλείο»

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2020, 17:39

Χρυσοχοΐδης κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Εδώ είναι Βουλή, δεν είναι το καταγγελτήριο της γωνίας ούτε ανθοπωλείο»

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2020, 17:39

Ηταν σχεδόν αναμενόμενο. Καθώς στη Βουλή θα συζητείτο το νομοσχέδιο για τη σωφρονιστική πολιτική με αλλαγές στις άδειες των κρατουμένων και τις μεταγωγές στις αγροτικές φυλακές (βλέπε διάταξη που ξαναστέλνει τον Δημήτρη Κουφοντίνα της 17Ν στον Κορυδαλλό), ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε τον αγαπημένο του στόχο, τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για να επιμείνει στα περί έξαρσης της αστυνομικής βίας με την ανοχή της κυβέρνησης και βεβαίως να ξιφουλκήσει για περιστολή δικαιωμάτων με πρόσχημα την πανδημία.

Το αποτέλεσμα ήταν οι τόνοι να ανεβούν, όπως λένε συνήθως στο κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ για να περιγράψουν μια συζήτηση που εξελίχθηκε με αιχμές και βαριές κουβέντες.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απέρριψε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να υποστηρίξει ότι οι αριθμοί καταδεικνύουν πως δεν υπάρχει καμία έξαρση αστυνομικής βίας. Επειτα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ: «Ταυτίζεστε με έναν ξεπερασμένο ακτιβισμό που δεν έχει νέα περιεχόμενα και αναμασά φαντάσματα. Μετέρχεστε τον ακραίο ακτιβισμό και βάζετε την αστυνομία απέναντι. Λάθος τρόπος, λάθος εποχή λάθος σε όλα».

Ο ίδιος επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση και για αντιφατική ρητορική, η οποία από τη μία καταγγέλλει αστυνομική βία και από την άλλη ο Χρήστος Σπίρτζης εμφανίζεται με ανθοδέσμη και καταθέτει τροπολογία για καταβολή έκτακτης ενίσχυσης στους αστυνομικούς, για να την αποσύρει εν συνεχεία εξαιτίας εσωκομματικών αντιδράσεων –μια σκωπτική αναφορά του κ. Χρυσοχοΐδη στο περιστατικό με τον πρώην υπουργό και τα λουλούδια (εδώ) καθώς και την τροπολογία του που την απέσυρρε άρον άρον η Κουμουνδούρου (εδώ).

«Εδώ είναι Βουλή, δεν είναι το καταγγελτήριο της γωνίας ούτε ανθοπωλείο βεβαίως. Αποφασίστε με ποιον είστε. Με το πονεμένο ριάλιτι που τάζει πενηνταράκια Μαυρογιαλούρου στους αστυνομικούς ή με τις φαντασιώσεις του αυταρχισμού; Δίγλωσσοι ψαράδες δεν μπορείτε να είστε. Δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δεν γίνεται. Η ανακύκλωση συνθημάτων δεν είναι οικολογική πρακτική, είναι απελπισία, είναι η πίκρα όποιου ανακυκλώνει τα αδιέξοδα της σκέψης του. Καταγγέλλετε χωρίς να τολμάτε. Δεν αντέχουν τα στερεότυπά σας σε σοβαρή και δημοκρατική Αστυνομία που επιχειρούμε να διαμορφώσουμε. Τη βάζετε απέναντι  και την κατασκευάζετε στα μέτρα των δικών σας φαντασιώσεων», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Παράλληλα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι συγχέει την αστυνομική βία με τη νόμιμη παρεμπόδιση τέλεσης παράνομων πράξεων, κατηγορώντας την Κουμουνδούρου ότι μοιάζει να καλεί τους αστυνομικούς να μην εφαρμόσουν το νόμο. Επικαλούμενος, δε, τα Εξάρχεια τα οποία όπως είπε άλλαξαν ραγδαία, σχολίασε σκωπτικά: «Αν αυτό είναι ακραία καταστολή, να μιλήσετε με τον Μπαμπινιώτη να σας βρει τη σωστή ορολογία».

Της έντονης αντίδρασης του υπουργού είχαν προηγηθεί βαρύτατες κατηγορίες εκ μέρους του Νίκου Βούτση και του Γιάννη Ραγκούση.

Συνειδητή συγκρουσιακή πολιτική της κυβέρνησης με την κοινωνία μέσω «πανδημίας στέρησης δικαιωμάτων» και αυταρχισμού με πρόσχημα την πανδημία, που εγείρει ζήτημα Δημοκρατίας, κατήγγειλε ο κ. Βούτσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό προσωπικά για «δόγμα μηδενικής ανοχής» στη συμπεριφορά των πολιτών, ενώ προκάλεσε αίσθηση με την προειδοποίηση ότι αυτή «μαζεύει καύσιμη ύλη οργής για αντι-αυταρχικό ριζοσπαστισμό».

Στο ίδιο μήκος και ο κ. Ραγκούσης, που κατηγόρησε τον κ. Χρυσοχοΐδη, ότι «συγκαλύπτει και νομιμοποιεί» την εξαλλοσύνη «ακροδεξιών θυλάκων» εντός της ΕΛ.ΑΣ, καθιστώντας τους αστυνομικούς μισητούς στην κοινωνία και οδηγώντας τα παιδιά τους να ντρέπονται να πουν ότι οι γονείς τους υπηρετούν στην ΕΛ.ΑΣ.

Για γενικευμένη καταστολή με πρόσχημα την πανδημία και στόχο να «φιμώσει» κάθε φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική της, κατηγόρησε από την πλευρά του την κυβέρνηση και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης. «Εχετε αυταπάτες. Έχετε καβαλήσει το καλάμι αλλά το καλάμι σπάει. Δεν έχετε συναίσθηση τι συμβαίνει στον κόσμο. Βράζει ο κόσμος», είπε.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...